موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

همه با هم آماده برای ۲۲ بهمن/ حاشیه‌هایی از دیدار افسران نیروی هوایی با رهبر انقلاب

فرماندهان، افسران و درجه داران نهاجا به مناسبت ۱۹ بهمن روی نیروی هوایی ارتش، با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب دیدار کردند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۱ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 08
کد خبر: ۱۷۲۳۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، درست 44 سال قبل در چنین روزی، وقتی انقلاب مردم ایران در سال 57 به حساس‌ترین روزهای خودش رسیده بود و در زمانی که حتی اصلی‌ترین سران انقلاب هم نمی‌توانستند صددرصد به «پیروزی» مطمئن باشند، یک اتفاق مهم در مدرسه علوی در خیابان ایران تهران رخ داد.

جمعی از همافران و کارکنان نیروی هوایی ارتش در یک اقدام غافلگیر کننده به محل اسکان امام خمینی(ره) آمدند و با ایشان بیعت کردند.

این اقدام از آن جهت حائز اهمیت بود که نیروی هوایی، مهمترین نیروی ارتش در نگاه شاه بود که بیشترین هزینه را به آن اختصاص می دادند و شاید هیچگاه در مخیله‌شان هم نمی‌گنجید که یک روز کارکنان همین نیرو به یکی از موثرترین اقشار در وارد کردن ضربه نهایی به رژیم سلطنتی و پیروزی انقلاب شوند.

آن روز در مدرسه علوی، افراد زیادی در کنار امام(ره) حضور داشتند که یک نفر از آنها بعدها نقش موثرتری در انقلاب برعهده گرفت.

آیت الله سید علی خامنه‌ای از نزدیک ترین افراد به امام خمینی(ره) و عضو شورای عالی انقلاب بود که اگرچه در کسوت روحانیت قرار داشت اما از ارتباطات زیادی با بدنه ارتش نیز برخوردار بود.

در مقطعی که حتی بسیاری از انقلابیون خواهان انحلال ارتش بودند، افراد معدودی در کنار امام خمینی(ره) در مقابل این نظریه ایستادند که یکی از آنها، آیت‌الله خامنه‌ای بود.

این نگاه و علاقه به ارتش که در مقطع پیش از انقلاب از طریق دوستی با افرادی نظیر شهید صیاد شیرازی، مرحوم سرلشکر سلیمی، شهید نامجو، شهید فکوری، شهید فلاحی و مرحوم ظهیرنژاد شکل گرفته بود، بعد از انقلاب بیشتر هم شد.

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای , نیروی هوایی | نیروی هوایی ارتش | نهاجا ,

امروز صبح، سی و سومین سالی بود که جمعی از کارکنان نیروی هوایی برای تجدید بیعت با آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا به حسینیه امام خینی(ره) آمدند؛ حسینیه‌ای که این بار، یک بنر از سخنان امام خینی(ره) برروی دیوارهایش نصب شده بود و جای همه بنرها و پلاکارهای قبلی را 17 قطعه پرچم ایران پر کرده بود؛ پرچم‌هایی که دور ستون‌های بزرگ حسینیه پیچیده شدند و بزرگترین آنها هم درست در بالای محل سخنرانی -که معمولاًحدیث یا روایت های مختلف روی آن نصب می‌شود- قرار داشت.

برگزار گنندگان مراسم، از اولین ساعات روز مشغول مهیا کردن شرایط برای ورود میهمانان بودند؛ میهمانانی که کم کم از خیابان فلسطین به سمت «بیت» می‌آمدند و یونیفرم‌های خاصشان برای هر رهگذری مشخص می‌کرد که امروز چه برنامه‌ای و به چه مناسبتی قرار است برگزار شود.

میهمانان از ساعت 8:15 دقیقه وارد حسینیه شدند. هرچند عمده آنها از نیروی هوایی هستند، اما کارکنان و فرماندهان پدافندهوایی هم که از سال 98 به عنوان چهارمین نیروی ارتش فعالیت می‌کنند، در حسینه حاضر بودند.

مراسم ساعت 10 صبح و پس از اینکه میهمانان چند مرتبه تشریفات زمان حضور «فرمانده» را تمرین کردند، با ورود آیت‌الله خامنه‌ای به حسینیه آغاز شد.

میهمانان طبق پروتکل همه دیدارهای گذشته نیروی هوایی، چند شعار دادند و بعد گروه موزیک نیروی هوایی سرود ملی را نواخت و پس از آن هم سرود دیگری با عنوان «السابقون» (که به همان دیدار همافران با امام در 19 بهمن 57 اشاره داشت) با تم ملی خوانده شد که رهبر انقلاب هم از شعر، آهنگ و اجرای آن تشکر کردند.

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای , نیروی هوایی | نیروی هوایی ارتش | نهاجا ,

پیش از سخنان فرمانده کل قوا، امیر خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی طبق روال گذشته به ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله این نیرو پرداخت که طراحی و ساخت موتورهای توربینی و پیستونی، فیوزهای انفجاری بمب‌های هواپیما، ساخت شبیه‌سازهای جنگنده اف14، اورهال 29 فروند جنگنده، 11 هزار نوبت پرواز هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین، 230 نوبت پرواز خارج از FIR (مرز هوایی)،پروازهای مختلف همراه با سوخت‌گیری هوایی در آسمان خلیج فارس برای مقابله با تهدیدات، پایش، شنود و رصد ماهواره‌های تصویربرداری از جمله آنها بود.

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای , نیروی هوایی | نیروی هوایی ارتش | نهاجا ,

امیر واحدی همچنین از رشد 33درصدی توان پهپادی در نهاجا خبر داد.

پهپادها یا پرنده‌های بدون سرنشین ازجمله جنگ افزارهایی هستند که خصوصاً در سال‌های اخیر نقش موثری در جنگ‌ها و درگیری‌ها و مقابله با تهدیدات ایفا می‌کنند.

نیروی هوایی ارتش که یگان پهپادی خود را از چند سال قبل راه اندازی کرده، ازجمله نیروهایی است که اقدام به طراحی و ساخت پرنده های بدون سرنشین نظیر «کمان 12» و «کمان22» کرده است.

با پایان گزارش فرمانده نیروی هوایی، رهبر انقلاب سخنرانی خود را با ذکر این موضوع که «در میان همه دیدارها، دیدار با نیروی هوایی در 19 بهمن هر سال یکی از شیرین‌ترین‌هاست» به بیان تاریخچه کوتاهی از آنچه پیش و پس از انقلاب بر ارتش رفته است پرداختند و فرمودند اگرچه در گذشته و در زمان پهلوی خرج زیادی برای ارتش می‌شد و ارتش یک نیروی پرطمطراق بود؛ اما همین ارتش در شهریور 1320 نتوانست در برابر حمله دشمن مقاومت کند و اگر چند مقاومت محدود هم در برخی نقاط رخ داد، به دلیل روحیه حماسی افرادی بود که جان خود را فدا کردند و شهید شدند.

«ارتش پیش از انقلاب، ارتش دوران پهلوی خب پرطمطراق بود. حالا شماها اغلب‌تان یادتان نیست، حالا شاید بعضی‌ها دیده‌اید آن روزها را؛ یک چیز پرطمطراق و پر خرج پر ادعایی بود ارتش. اما همین ارتش پر ادعا در قضیه‌ی شهریور 1320 که کشور مورد تهاجم قرار گرفت چند ساعت بیشتر نتوانست مقاومت کند، اصلاً متلاشی شد. ارتش متلاشی شد با آن همه طمطراق. این در حالی است که قبل از آن کسی در رأس ارتش بود که خودش ارتشی بود. رضاخان خب ارتشی بود دیگر یعنی نظامی بود و هر چه هم میتوانست روی ارتش کار میکرد تلاش میکرد اعمال قدرت میکرد همین ارتشی که زیر نظر دست رضاخان بود در شهریور 1320 چند ساعت بیشتر نتوانست مقاومت کند.

بعد در دوره‌ی محمدرضا مجدداً دست زدند به ساختمان ارتش و بسازند و تقویت کنند. ارتشی درست کردند که در بیست و هشتم مرداد سال 32 این ارتش در کنار جواسیس آمریکایی و انگلیسی علیه حکومت قیام کرد و علیه مردم؛ مردم را سرکوب کرد. آن ارتش آن روز این جوری بود. ارتش بی‌هویت، ارتش مغلوب سیطره‌ی بیگانگان.»

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای , نیروی هوایی | نیروی هوایی ارتش | نهاجا ,

ایشان در ادامه به ذکر خاطراتی از دیدار 19 بهمن سال 57 همافران با امام خمینی(ره) پرداختند و گفتند این اتفاق در حالی که ممکن بود انقلاب به این زودی پیروز نشود و چند ماه هم ادامه پیدا کند، نشانه روحیه خلوص و البته خطرپذیری آن افراد بود که نشان می‌داد ارتش آینده، یک ارتش مومن و خطرپذیر است که موجب آبروی انقلاب می‌شود.

«انتشار تصویر بیعت همافران با امام بزرگوار درآن روز، تغییری اساسی در اوضاع ایجاد کرد چرا که تنها ابزار رژیم حقیر و ظالم پهلوی برای سرکوب مردم، ارتش بود اما مردم و انقلابیون با دیدن هم‌جهتیِ ارتش با انقلاب روحیه گرفتند و در مقابل سران رژیم و پشتیبانان آمریکایی آن، شکست روحی مهمی خوردند.

حضور همافران در مدرسه علوی که هر روز هزاران نفر از مردم برای بیعت با امام به آنجا می‌آمدند، نشان داد که ارتش آینده، ارتشی مردمی، انقلابی، مؤمن، مقیّد به نظم و خطرپذیر است.

خطرپذیری جوانان ارتشی در مقابل متجاوزان آن روز یعنی رژیم آمریکا و عوامل پهلوی، آن هم در شرایطی که هنوز سرنوشت انقلاب معلوم نبود، در سالهای متمادی پس از انقلاب نیز ادامه یافت و ارتش در مقابل همه متجاوزان سینه سپر کرد.»

ایشان خاطره دیگری هم از آن مقطع تعریف کردند: «در همان روزهای اول پیروزی انقلاب با تیمسار قرنی که رئیس ستاد ارتش شده بود صحبت کردم و گفتم من آماده‌ام به ارتش بیایم و یک ستاره (درجه) هم به من بدهید کافیست که ایشان (شهید قرنی) گفتند اگر شما به ارتش بیایید ما به شما درجه سرهنگی می‌دهیم.»

رهبر انقلاب که در طول سال‌های گذشته بارها علاقه وافر خود به ارتش و کارکنان ارتش و نیروهای مختلف بخصوص نیروی هوایی را نشان داده است، گفتند: روزگاری کارکنان نیروی هوایی اجازه دست زدن به برخی قطعات در جنگنده‌ها را هم نداشتند تا نکند با تکنولوژی آن آشنا شوند، اما امروز شما جوانان در ارتش می‌توانید جنگنده بسازید.

ایشان اشاره‌ای هم به ساخت پایگاه زیرزمینی «عقاب 44» داشتند که روز گذشته با حضور جمعی از فرماندهان عالیرتبه ارتش و ستادکل نیروهای مسلح رونمایی شد.

«امروز ارتش به جای اینکه حق نداشته باشد به قطعه‌ی هواپیمای جنگنده‌ی خریداری شده‌ی با پول گزاف از آمریکاییها، نگاه کند و دست بزند، امروز خودش آن هواپیما را میسازد. بلد است بسازد. امروز ارتش در قطعه‌سازی، در ساخت کارهای بزرگ، در ساخت کارهای شگفت‌آور، مثل همان چیزی که دیروز نشان دادند -آقای سرلشکر موسوی و دیگران آنجا حضور داشتند، در تلویزیون نشان دادند- این جور کارهایی که امروز ارتش میکند، مایه‌ی خرسندی و احساس عزت مردم است. وضع ارتش امروز سازنده است، مبتکر است، دارای ابتکار است.»

پایگاه عقاب44 اولین پایگاه زیرزمینی نیروی هوایی است که در دل کوهها احداث شده و رسماً رسانه‌ای شد.

سخنرانی فرمانده کل قوا کمتر از یک ساعت طول کشید و در پایان، این فرصت برای کارکنان و افسران و درجه‌داران حاضر در مراسم فراهم شد تا با فرماندهان عالرتبه خود به گپ و گفت بپردازند و احیاناً برخی درخواست‌ها و نظراتشان را مستقیم و بدون واسطه به آنها ارائه دهند./ تسنیم

ارسال نظر