اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند

مخالفت یکی از نزدیک‌ترین متحدان اوکراین با ارسال جنگنده به کی‌یف

مخالفت یکی از نزدیک‌ترین متحدان اوکراین با ارسال جنگنده به کی‌یف یکی از نزدیک‌ترین متحدان اوکراین، در توانایی خود برای ارسال جنگنده‌ برای کی‌یف تردید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 12
کد خبر: ۱۷۲۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، «آندژی دودا»، رئیس جمهور لهستان در مصاحبه‌ای با یک مجری شبکه «بی.بی.سی» گفت، ارسال جنگنده‌ اف-16 برای اوکراین یک «تصمیم بسیار جدی است که گرفتنش آسان نیست.»

 

لهستان یکی از اصلی‌ترین حامیان اوکراین از زمان اجرای عملیات ویژه ارتش روسیه در این کشور به شمار می‌رفته است.

 

ماه گذشته میلادی، لهستان یکی از چند حامی اوکراین شد که قول ارسال تانک‌ها، مهمات و تجهیزات بیشتر به خط مقدم جنگ در این کشور را دادند.

 

«لورا کوئنسبرگ»، یک مجری شبکه بی.بی.سی نوشت، آندژی دودا در شهر ورشو به او گفت، با توجه به این که نیروی هوایی لهستان کمتر از 50 فروند از جنگنده‌های اف-16 را دارد، ارسال این جنگنده‌ها برای اوکراین، «مشکل جدی» برای لهستان ایجاد می کند.

 

رئیس جمهور لهستان گفته است: «ما تعداد کافی از آنها نداریم...و ما به تعداد خیلی بیشتری از آنها نیاز داریم.»

 

دودا همچنین اظهار کرد، جنگنده‌هایی همچون اف-16 «به طور جدی نیازمند نگهداری هستند» بنا بر این «تنها ارسال تعدادی هواپیما کافی نیست.»

 

دودا در استدلالی مشابه با استدلالی که آلمان پیش از موافقتش با ارسال تانک‌های «لئوپارد 2» برای اوکراین مطرح کرد گفت، هر گونه تصمیم برای ارسال جنگنده برای کمک به اوکراین باید یک «تصمیم مشترک» باشد تا این که یک کشور به صورت واحد برای این کار تصمیم بگیرد.

 

کوئنسبرگ مجری شبکه بی.بی.سی نوشته است: «نگرانی‌هایی درباره اینکه آیا ارسال جنگنده‌ برای اوکراین مستقیما ناتو را وارد جنگ این کشور و حتی جنگ با خود روسیه کند وجود دارد. دودا در ابتدای اجرای حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 اظهار کرد، ارسال جنگنده برای اوکراین باعث مداخله نظامی در جنگ اوکراین می‌شود. اما این اظهارنظرهای رئیس جمهور لهستان در پاسخ به درخواست اخیر اوکراین برای دریافت جنگنده قابل توجه هستند.»

 

رئیس جمهور لهستان یکی از سرسخت‌ترین حامیان «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین بوده و حجم زیادی کمک‌های نظامی برای او فرستاده و تبدیل به یکی از اصلی‌ترین ارسال کننده های تسلیحات سنگین برای اوکراین از جمله خودروهای زرهی، پهپاد، توپخانه و مهمات شده است.

 

چند روز قبل زلنسکی و دودا در خاتمه سفرهای رئیس جمهور اوکراین به کشورهای اروپایی مذاکراتی را داشتند. زلنسکی در زمان حضورش در پایتخت انگلیس از فرصت سخنرانی برای پارلمان این کشور استفاده کرد تا برای کشورش جنگنده درخواست کند.

 

رئیس جمهور اوکراین در ضمن این تور سفرهای کم سابقه‌اش که تحت سخت‌ترین تدابیر امنیتی انجام شد درخواستش را در شهرهای پاریس و بروکسل هم تکرار کرد.

 

رئیس جمهور لهستان در هفته‌های گذشته پیشتاز اعمال فشار بر دیگر متحدانش برای ارسال تانک به اوکراین بود.

 

پس از مدتها اکراه آلمان در ارسال تانک برای اوکراین و بحث در اروپا درباره ریسک تشدید کردن جنگ در اوکراین، در نهایت قرار است تانک های «لئوپارد» آلمان به همراه تانک های «چلنجر» انگلیس و «آبرامز» آمریکا روانه اوکراین شوند.

 

رئیس جمهور لهستان در ادامه تاکید هایش برای حمایت از اوکراین ادعا کرد: «باید تمام وقت تسلیحات تحویل اوکراین شوند...این کشور نیازمند اسلحه است.»

 

اخیرا روزنامه انگلیسی «گاردین» در مطلبی درباره درخواست ولودیمیر زلنسکی برای دستیابی کشورش به جنگنده‌های انگلیسی «تایفون» جهت استفاده علیه ارتش روسیه، نوشت: کارشناسان می‌گویند که تایفون نیازهای عملیاتی اوکراین را تامین نمی‌کند.

 

بر اساس گزارش مزبور، زلنسکی خواستار ۲۰۰ فروند جنگنده تایفون است تا بتواند آسمان کشورش را تحت کنترل خود درآورد.

 

به نوشته گاردین، «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر بریتانیا به «بن والاس»، وزیر دفاع این کشور ماموریت داده است تا ببیند چه می‌شود کرد؟!/ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار