مخالفت یکی از نزدیک‌ترین متحدان اوکراین با ارسال جنگنده به کی‌یف-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

مخالفت یکی از نزدیک‌ترین متحدان اوکراین با ارسال جنگنده به کی‌یف

یکی از نزدیک‌ترین متحدان اوکراین، در توانایی خود برای ارسال جنگنده‌ برای کی‌یف تردید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 12
کد خبر: ۱۷۲۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، «آندژی دودا»، رئیس جمهور لهستان در مصاحبه‌ای با یک مجری شبکه «بی.بی.سی» گفت، ارسال جنگنده‌ اف-16 برای اوکراین یک «تصمیم بسیار جدی است که گرفتنش آسان نیست.»

 

لهستان یکی از اصلی‌ترین حامیان اوکراین از زمان اجرای عملیات ویژه ارتش روسیه در این کشور به شمار می‌رفته است.

 

ماه گذشته میلادی، لهستان یکی از چند حامی اوکراین شد که قول ارسال تانک‌ها، مهمات و تجهیزات بیشتر به خط مقدم جنگ در این کشور را دادند.

 

«لورا کوئنسبرگ»، یک مجری شبکه بی.بی.سی نوشت، آندژی دودا در شهر ورشو به او گفت، با توجه به این که نیروی هوایی لهستان کمتر از 50 فروند از جنگنده‌های اف-16 را دارد، ارسال این جنگنده‌ها برای اوکراین، «مشکل جدی» برای لهستان ایجاد می کند.

 

رئیس جمهور لهستان گفته است: «ما تعداد کافی از آنها نداریم...و ما به تعداد خیلی بیشتری از آنها نیاز داریم.»

 

دودا همچنین اظهار کرد، جنگنده‌هایی همچون اف-16 «به طور جدی نیازمند نگهداری هستند» بنا بر این «تنها ارسال تعدادی هواپیما کافی نیست.»

 

دودا در استدلالی مشابه با استدلالی که آلمان پیش از موافقتش با ارسال تانک‌های «لئوپارد 2» برای اوکراین مطرح کرد گفت، هر گونه تصمیم برای ارسال جنگنده برای کمک به اوکراین باید یک «تصمیم مشترک» باشد تا این که یک کشور به صورت واحد برای این کار تصمیم بگیرد.

 

کوئنسبرگ مجری شبکه بی.بی.سی نوشته است: «نگرانی‌هایی درباره اینکه آیا ارسال جنگنده‌ برای اوکراین مستقیما ناتو را وارد جنگ این کشور و حتی جنگ با خود روسیه کند وجود دارد. دودا در ابتدای اجرای حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 اظهار کرد، ارسال جنگنده برای اوکراین باعث مداخله نظامی در جنگ اوکراین می‌شود. اما این اظهارنظرهای رئیس جمهور لهستان در پاسخ به درخواست اخیر اوکراین برای دریافت جنگنده قابل توجه هستند.»

 

رئیس جمهور لهستان یکی از سرسخت‌ترین حامیان «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین بوده و حجم زیادی کمک‌های نظامی برای او فرستاده و تبدیل به یکی از اصلی‌ترین ارسال کننده های تسلیحات سنگین برای اوکراین از جمله خودروهای زرهی، پهپاد، توپخانه و مهمات شده است.

 

چند روز قبل زلنسکی و دودا در خاتمه سفرهای رئیس جمهور اوکراین به کشورهای اروپایی مذاکراتی را داشتند. زلنسکی در زمان حضورش در پایتخت انگلیس از فرصت سخنرانی برای پارلمان این کشور استفاده کرد تا برای کشورش جنگنده درخواست کند.

 

رئیس جمهور اوکراین در ضمن این تور سفرهای کم سابقه‌اش که تحت سخت‌ترین تدابیر امنیتی انجام شد درخواستش را در شهرهای پاریس و بروکسل هم تکرار کرد.

 

رئیس جمهور لهستان در هفته‌های گذشته پیشتاز اعمال فشار بر دیگر متحدانش برای ارسال تانک به اوکراین بود.

 

پس از مدتها اکراه آلمان در ارسال تانک برای اوکراین و بحث در اروپا درباره ریسک تشدید کردن جنگ در اوکراین، در نهایت قرار است تانک های «لئوپارد» آلمان به همراه تانک های «چلنجر» انگلیس و «آبرامز» آمریکا روانه اوکراین شوند.

 

رئیس جمهور لهستان در ادامه تاکید هایش برای حمایت از اوکراین ادعا کرد: «باید تمام وقت تسلیحات تحویل اوکراین شوند...این کشور نیازمند اسلحه است.»

 

اخیرا روزنامه انگلیسی «گاردین» در مطلبی درباره درخواست ولودیمیر زلنسکی برای دستیابی کشورش به جنگنده‌های انگلیسی «تایفون» جهت استفاده علیه ارتش روسیه، نوشت: کارشناسان می‌گویند که تایفون نیازهای عملیاتی اوکراین را تامین نمی‌کند.

 

بر اساس گزارش مزبور، زلنسکی خواستار ۲۰۰ فروند جنگنده تایفون است تا بتواند آسمان کشورش را تحت کنترل خود درآورد.

 

به نوشته گاردین، «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر بریتانیا به «بن والاس»، وزیر دفاع این کشور ماموریت داده است تا ببیند چه می‌شود کرد؟!/ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار