کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران

تلاش انگلیس برای پرونده‌سازی علیه ایران

تلاش انگلیس برای پرونده‌سازی علیه ایران در بحبوحه ناامیدی کشورهای غربی از وادار نمودن ایران به پذیرش توافق مطلوب غرب با پیگیری سیاست‌های فشار حداکثری، وزارت دفاع انگلیس تلاشی جدید را برای پرونده‌سازی علیه ایران در سازمان ملل آغاز کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 13
کد خبر: ۱۷۳۰۰۶

به گزارش راهبرد معاصر در همین راستا وزارت دفاع انگلیس امروز دوشنبه در بیانیه‌ای گفته لندن سلاح‌هایی که ادعا می‌شود یک کشتی نیروی دریایی سلطنتی این کشور توقیف کرده را تحویل سازمان ملل داده و قصد دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به «قاچاق سامانه‌های تسلیحاتی» و نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متهم کند.

وزارت دفاع انگلیس در این بیانیه مدعی شده کشتی «اچ.ام.اس مونتروز» نیروی دریایی سلطنتی انگلیس اوایل سال ۲۰۲۲ دو بار «اقدام به توقیف سلاح‌های ایرانی از قایق‌های تندرو متعلق به قاچاقچی‌ها در آب‌های بین‌المللی در جنوب ایران کرد.»

انگلیس مدعی شده کالاهای توقیق‌شده موشک‌های سطح به هوا و موتورهای موشک‌های کروز زا شامل می‌شده است. لندن ادعا کرده این اقدام تخلف از قطعنامه‌های ۲۲۳۱ و ۲۱۴۰ شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب می‌شوند.

در این بیانیه آمده است: «سلاح‌های مذکور به نمایندگان سازمان ملل که مسئول ارزیابی وضعیت درگیری در یمن و فعالیت‌های هسته‌ای ایران هستند تحویل داده شدند.»

انگلیس گفته این مواد تخلف در گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ که دسامبر ۲۰۲۲ منتشر شد مورد اشاره قرار گرفتند، ضمن آنکه انتظار می‌رود در گزارش سالانه مربوط به قطعنامه ۲۱۴۰ شورای امنیت نیز بخشی را به خود اختصاص دهند.

«بن والاس»، وزیر دفاع آمریکا مدعی شد: «انگلیس به حفظ قوانین بین‌المللی متعهد است و مقابله با آن دسته از فعالیت‌های ایران را که با قطعنامه‌های شورای امنیت مغایرند و صلح را در سراسر دنیا به خطر می‌اندازند ادامه خواهد داد.»

وی اضافه کرد: «به همین دلیل است که ناوگان نیروی دریایی سلطنتی ما به صورت دائمی در منطقه خلیج [فارس] حضور دارند و برای حمایت از صلح ماندگار در یمن به انجام عملیات‌های امنیتی دریایی مبادرت می‌ورزند.»

در بیانیه وزارت دفاع انگلیس تصریح شده یکی از مواردی که تسلیم سازمان ملل شده یک کوادکوپتر تجاری است که برای فعالیت‌های تجسسی طراحی شده بود.

تحلیلگران انجام چنین اقداماتی از سوی کشورهای غربی از جمله انگلیس را بخشی از جنگ ترکیبی این کشورها برای مجاب کردن ایران به پذیرش توافق هسته‌ای، بدون لحاظ شدن بندهای ضامن منافع اقتصادی ایران می‌دانند.

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال جاری در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شده است تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند. جدیدترین اقدام این کشورها، برپایی جنجال رسانه‌ای درباره احتمال اقدام برای ممنوع کردن سپاه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا بود.

رسانه‌های مختلف غربی در چند هفته گذشته گزارش داده بودند اعضای اتحادیه اروپا قصد دارند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» قرار دهند. با وجود این، این کشورها پس از گذشت چند روز از این طرح جنجالی عقب‌نشینی کردند./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار