سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه
یادداشت جواد الهنداوی، دیپلمات سابق عراقی؛

برخورد سرد غرب با «نگهبان دروازه شرقی اروپا»

گرچه رئیس‌جمهور اوکراین خود را «نگهبان دروازه‌های شرقی اروپا» در برابر روسیه می‌داند، ولی اروپایی‌ها از قاطعیت مسکو درصورتی‌که سرزمین‌ها و شهرهایش در معرض حمله با تسلیحات فرانسوی یا آلمانی قرار بگیرد، آگاه هستند و می‌دانند روسیه پاسخ خواهد داد و این پاسخ را به عرصه‌های دیگری به‌جز نظامی خواهد کشاند.
جواد الهنداوی؛ دیپلمات سابق عراقی
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 15
کد خبر: ۱۷۳۰۹۶

برخورد سرد غرب با «نگهبان دروازه شرقی اروپا»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پنج شنبه گذشته در سخنرانی خود مقابل سران پارلمان اروپا در بروکسل و پس از سفر به لندن و پاریس و دیدار با رؤسای جمهور انگلیس و فرانسه خود را «نگهبان دروازه های شرقی اروپا» توصیف کرد و گفت: ما نه تنها از اوکراین، بلکه از اروپا دفاع می کنیم. 


اظهارات وی به ما یادآوری می کند چگونه عراق در دهه 80 قرن گذشته در میدان نبرد و به عنوان «نگهبان دروازه شرقی جهان عرب» در جنگ با ایران که به وسیله آمریکا و متحدانش تحمیل شده بود، به میدان گسیل داشته شد.


اکنون شاهد نتیجه آن جنگ و تضعیف عراق، جهان عرب و تلاش دیوانه وار غربی ها برای از بین بردن آرمان فلسطین و حمایت از اسرائیل هستیم. رئیس جمهور اوکراین از سران اروپایی می‌خواهد سلاحی با کیفیت و دوربرد تحویل کی یف بدهند که بتواند با آن به اعماق سرزمین‌ روسیه نفوذ کند.

زلنسکی به جنگنده های فرانسوی یا آمریکایی دست نخواهد یافت و به موشک های تهاجمی دوربردی که قادر به رسیدن به اعماق خاک روسیه باشند، نخواهد رسید


آن گونه که خود می گوید، از سوی سران اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) سیگنال‌های مثبتی دریافت کرد و امیدوار است این سیگنال های مثبت وارد مرحله عملیاتی و فروش سلاح و تجهیزات شود.

 


زلنسکی به جنگنده های فرانسوی یا آمریکایی دست نخواهد یافت و به موشک های تهاجمی دوربردی که قادر به رسیدن به اعماق خاک روسیه باشند، نخواهد رسید. رئیس جمهور فرانسه ممکن است از «نگهبان دروازه شرقی اروپا» به عنوان میهمان سخنانی شنیده باشد که او دوست داشت بگوید یا رعایت ادب کرد یا اینکه خواست ریا کند، اما منابع نزدیک به دفتر ریاست جمهوری فرانسه تأکید کردند فرانسه هواپیماهای جنگی یا سلاح های تهاجمی خود را به اوکراین عرضه نخواهد کرد. 


برخلاف پاریس، برخی سران اروپایی همچون نخست وزیر مجارستان و نخست وزیر ایتالیا از ریاکاری یا ادب خودداری کردند و به صراحت گفتند، موافق صلح هستند و در طولانی شدن جنگ منفعتی نمی بینند. اروپایی ها از قاطعیت مسکو در صورتی که سرزمین ها و شهرهایش در معرض حمله با تسلیحات فرانسوی یا آلمانی قرار بگیرد، آگاه هستند و می دانند روسیه پاسخ خواهد داد و این پاسخ را به عرصه های دیگری به جز نظامی خواهد کشاند.


تاکنون مسکو بارها درباره هرگونه همکاری نظامی اروپا با اوکراین هشدار داده است. در نتیجه، اوکراین مجبور است به نگهبانی از دروازه شرقی اروپا آن هم با هزینه شخصی از خاک و جان مردمش در خدمت اهداف راهبردی آمریکا ادامه دهد. علاوه بر این، جنگ برای روسیه به روندی فرسایشی تبدیل نخواهد شد، زیرا گستردگی جغرافیایی و فاصله اجتماعی میان روسیه و اوکراین بر توانایی های نظامی و اقتصادی روسیه می افزاید.


زلنسکی در جلوگیری از پیشروی نیروهای روسی به ویژه در عملیات های آتی ناکام خواهد ماند و غرب مجبور به مذاکره با مسکو خواهد شد، اما نه با زلنسکی که می خواهد بهای صلح با روسیه باشد. دیدارها و رایزنی هایی که رئیس جمهور اوکراین در اروپا انجام داد، آخرین مانور سیاسی وی در التماس برای حمایت و تجهیز به سلاح است.

 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار