کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

نگرانی آمریکا از کمک ایران به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها

کمک ایران به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها نگرانی مقام‌های آمریکایی را در پی داشته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۷ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 17
کد خبر: ۱۷۳۵۰۰

به گزارش راهبرد معاصر. یک مقام ارشد آمریکایی گفته روسیه از طریق برخی کشورهای واسطه نظیر ایران قادر به دستیابی به تراشه‌های خارجی و دیگر فناوری‌ها است.

 

«تیا کندلر»، دستیار وزیر بازرگانی آمریکا در امور صادرات روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در توکیو گفت: «روسیه برای پر کردن شکاف‌هایی که از طریق خروج محصولات ما از روسیه ایجاد شده به کشورهای دیگری مانند ایران و روسیه روی آورده است.»

 

وبگاه شبکه خبری بلومبرگ با گزارش این خبر افزود کشورهای گروه هفت در حال رایزنی بر سر این هستند که آیا شرکت‌های مستقر در چین، ایران و کره شمالی را بابت عرضه قطعات و فناوری‌های دارای کاربری نظامی به روسیه تحریم کنند یا خیر.

 

طبق گزارش بلومبرگ هدف از این رایزنی‌ها آماده کردن یک بسته تحریم تا ۲۴ فوریه است. این تاریخ، سالگرد حمله روسیه به اوکراین است.

 

چین پیش از این در واکنش به ادعای آمریکا مبنی بر اینکه شرکت‌های دولتی آن کشور به جنگ‌افروزی روسیه در اوکراین کمک می‌کنند گفت که واشنگتن برای پایان دادن به این درگیری باید ارسال سلاح به اوکراین را متوقف کند.

 

کندلر هدایت کارگروهی در واشنگتن را به عهده دارد که مسئول کنترل صادرات فناوری‌های دارای کاربری دوگانه هستند.

 

اظهارات کندلر روی جلوگیری از کمک کشورهای ثالث به روسیه برای دستیابی به فناوری‌های خارجی متمرکز بود.

 

به گفته معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی واشنگتن درصدد تشدید تحریم‌ها علیه روسیه است و کشورهایی که به مسکو برای دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند هم هدف تحریم قرار می‌گیرند.

 

امروز همچنین «ویکتوریا نولاند» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی نیز گفته بود واشنگتن حامیان روسیه در دور زدن تحریم‌ها را هدف تحریم قرار خواهد داد.

 

او گفت: «من فکر می‌کنم که شما بیست و چهارمین بسته جدید تحریم‌ها را از سوی ایالات متحده و همه شرکایمان در گروه هفت خواهید دید. این تحریم‌ها در موضوعات خاصی که قبلا در آن‌ها فعال بوده‌ایم، به‌ویژه در محدود کردن جریان فناوری به صنایع دفاعی روسیه، تجهیزات پیشرفته و غیره، به تحریم افرادی که به طور مستقیم در انجام این جنگ و حمایت از آن نقش دارند، عمیق‌تر و گسترش خواهد یافت».

 

به گفته نولاند، تحریم‌های جدیدی که آمریکا و متحدانش درصدد اعلام و اجرا هستند، آنهایی را که به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند، هم شامل خواهد شد.

 

او گفت: «ما همچنین تعدادی هدف خواهیم داشت که به موضوع فرار از تحریم‌ها می‌پردازند، زیرا می‌بینیم که روس‌ها کاملا هوشمندانه عمل می‌کنند، از واردات لپ‌تاپ و یخچال از طریق کشورهای ثالث، از جمله گاهی اوقات از کشورهای خودمان، که سپس آنها را استخراج می‌کنند. تراشه ها و چیزهای دیگری که وارد ماشین جنگی آنها می‌شود».

 

نفر سوم وزارت خارجه آمریکا افزود: «تحریم‌های بانکی را گسترش می‌دهیم. ما کنترل صادرات خود را گسترش خواهیم داد که بخش عمده‌ای از تجارت غیرقانونی را در بر می‌گیرد و به ویژه مناطق نگران کننده و کشورهایی را هدف قرار می‌دهیم که به روسیه برای دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند. ما به طور علنی درباره نگرانی‌های خود در مورد ایران، کره شمالی، چین صحبت کرده‌ایم اما کشورهای دیگری نیز وجود دارند که خواسته یا ناخواسته از آنها برای فرار از تحریم‌ها استفاده می‌شود. و دور بعدی بسته‌ها، هم از طرف ما و هم از طرف شرکای ما در گروه هفت، بسیار بسیار دقیق روی آن تمرکز خواهد کرد».

 

هشدار این مقام ارشد دولت جو بایدن درباره تشدید تحریم‌ها علیه روسیه در شرایطی مطرح شده که واشنگتن و متحدانش از آغاز جنگ اوکراین، در حال اعمال فشارهای بی سابقه علیه روسیه هستند؛ فشارهایی که از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ۱۴۰۰) به بهانه آغاز جنگ شروع شده و همچنان ادامه دارد.

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

 

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرد.

 

دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر