هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت

افزایش ۲۰ درصدی صادرات فناوری هسته‌ای روسیه

داده های گردآوری شده توسط مؤسسه خدمات متحد سلطنتی بریتانیا (RUSI) نشان می‌دهد که فروش سوخت هسته‌ای و فناوری هسته‌ای روسیه در سال گذشته میلادی شاهد افزایش ۲۰ درصدی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 18
کد خبر: ۱۷۳۵۲۴

به گزارش راهبرد معاصر،‌ شبکه خبری بلومبرگ با استناد به داده های گردآوری شده توسط مؤسسه خدمات متحد سلطنتی بریتانیا (RUSI) گزارش داد که فروش سوخت هسته‌ای و فناوری هسته‌ای روسیه در سال گذشته میلادی در حالی افزایش یافت که واردات کشورهای اتحادیه اروپا به بالاترین میزان در سه سال اخیر رسید.

 

ارقام به دست آمده از سوابق گمرک روسیه نشان می دهد که در سال 2022 صادرات سوخت و فناوری هسته‌ای در صنعت استراتژیک این کشور بیش از 20 درصد افزایش یافت چرا که ایالات متحده و متحدانش از اعمال مجازات بر بخش هسته‌ای این کشور خودداری کردند.

 

صنعت اتمی روسیه که تاکنون علیرغم درخواست های کی‌یف تحریم نشده است، برای بهره برداری از بسیاری از نیروگاه ها در اروپا ضروری است.

 

شرکت اتمی دولتی روسیه موسوم به روس اتم حدود یک پنجم اورانیوم غنی شده مورد نیاز 92 رآکتور در ایالات متحده را تامین می‌کند. در اروپا، شرکت های برق که برای 100 میلیون نفر نیرو تولید می کنند، به این شرکت وابسته هستند.

 

بر اساس گزارش وضعیت صنعت هسته‌ای جهانی، از 53 رآکتور در حال ساخت جهان تا اواسط سال 2022، 20 راکتور توسط روس اتم در دست ساخت که 17 مورد آن خارج از روسیه است.

 

این ارقام نشان می دهد اعضای ناتو از جمله بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان و اسلواکی به خرید سوخت هسته ای از این کشور تحریم شده در سال گذشته ادامه دادند.

 

این کشورها به شدت به دانش هسته ای روسیه برای راه اندازی نیروگاه هایی که نیمی از برق مورد نیاز آنها را تولید می کنند، متکی هستند.

 

دریا دولزیکووا، تحلیلگر پژوهشی برنامه گسترش تسلیحات هسته‌ای و سیاست هسته‌ای روسیه، در این باره گفت: پروژه‌های انرژی هسته‌ای دارای جدول زمانی بسیار طولانی هستند، بنابراین نتیجه گیری قطعی دشوار است.

 

این کارشناس در ادامه افزود: اما داده‌ها به اولویت‌بندی بازارهایی اشاره می‌کنند که ممکن است تمایلی به تحریم صادرات یا نهادهای انرژی هسته‌ای روسیه نداشته باشند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار