فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است

تایوان: تبادلات نظامی با آمریکا گسترش می‌یابد

تایوان: تبادلات نظامی با آمریکا گسترش می‌یابد به رغم هشدارهای تند چین، رئیس‌جمهور تایوان در دیدار با یک گروه اعزامی کنگره آمریکا اعلام کرد که این جزیره «تبادلات نظامی» با واشنگتن را افزایش خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 21
کد خبر: ۱۷۳۹۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، «تسای اینگ-ون» رئیس‌جمهور تایوان با هیات عالی رتبه اعزامی کنگره به ریاست «رو کانا» عضو ارشد دموکرات دیدار کرد و از برنامه تایوان برای تقویت روابط نظامی خبر داد.

 

به رغم هشدارهای شدید چین به رهبران جدایی طلب تایوان و کشورهای غربی درباره نادیده گرفتن اصل «چین واحد»، یک گروه فرا حزبی از اعضای کنگره آمریکا به این جزیره سفر و با رئیس‌جمهور تایوان دیدار کردند.

 

منابع رسانه‌ای غربی از قبیل خبرگزاری فرانسه خبر دادند که «تسای اینگ-ون» رئیس‌جمهور تایوان پس از دیدار روز سه شنبه (امروز) با قانونگذاران آمریکایی اعلام کرد که «تبادلات نظامی» تایوان با آمریکا بیشتر خواهد شد.

 

یک هیات اعزامی فرا حزبی کنگره آمریکا در پایان سفر پنج روزه به تایوان، با تسای اینگ-ون دیدار و درباره روابط دوجانبه و دیگر موضوعات گفت‌گو کردند.

 

دفتر رئیس‌جمهور تایوان بعد از این دیدار بیانیه‌ای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: «تایوان و ایالات متحده به تقویت مبادلات نظامی ادامه می‌دهند».

 

در این بیانیه بدون اشاره مستقیم به چین، تلویحا از مواضع مشترک تایوان و آمریکا برای مقابله با چالش‌های برآمده از چین تاکید کرد.

 

به گفته دفتر تسای اینگ-ون، «تایوان حتی فعال‌تر با ایالات متحده و دیگر شرکای دموکراتیک برای مقابله با چالش‌های جهانی مانند توسعه‌طلبی مستبدانه و تغییرات آب و هوایی همکاری خواهد کرد».

 

مقام‌های تایوانی درباره اینکه «تبادلات نظامی» این جزیره با آمریکا در چه حوزه‌هایی گسترش خواهد یافت، توضیحی نداده‌اند.

 

«رو کانا» نماینده ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا ریاست هیات اعزامی فرا حزبی اعزامی به تایوان را برعهده داشت. او اخیرا به عضویت کمیته تازه تاسیس «رقابت راهبردی با چین» مجلس نمایندگان آمریکا درآمده است.

 

دیدار رئیس‌جمهور تایوان با این هیات کنگره آمریکا بعد از سفر تنش‌زای اخیر مقام ارشد پنتاگون به این جزیره انجام شده است.

 

بیست و هشتم بهمن ماه بود که رسانه‌ها از «سفر کاری» مایکل چِیس معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور چین به تایوان خبر دادند. به نوشته رویترز، چیس اولین مقام عالی‌رتبه نظامی آمریکا است که از زمان سال ۲۰۱۹ به تایوان سفر کرده است.

 

«وانگ ون‌بین» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این سفر گفت: «ما قاطعانه با تعاملات سیاسی و روابط نظامی بین ایالات متحده و تایوان مخالفیم. تایوان موضوع داخلی چین است و ایالات متحده باید ایجاد تنش‌های جدید در این موضوع را متوقف کند».

 

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار