غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

از بیم روسیه؛‌ اعزام بمب‌افکن‌های آمریکایی به اسپانیا

منابع خبری از اعزام بمب‌افکن‌های راهبردی آمریکا به اسپانیا در واکنش به تعلیق معاهده تسلیحات راهبردی توسط روسیه خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 26
کد خبر: ۱۷۴۵۲۴

به گزارش راهبرد معاصر، منابع خبری اوکراین شبانگاه شنبه به وقت تهران گزارش کردند که بمب افکن‌های اتمی آمریکا از پایگاه هوایی «مینوت» در «داکوتای شمالی» عازم اروپا شده‌اند.

 

به گزارش وبگاه «یوکرین تودی» سه روز پس از آنکه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه معاهده تسلیحات راهبردی (استارت) را تعلیق کرد، ایالات متحده بمب افکن‌های خود را در اروپا مستقر کرد.

 

فرماندهی نیروی هوایی آمریکا در اروپا اعلام کرده که چهار فروند بمب افکن راهبردی «بی-۵۲ استراتوفورترس» روز جمعه به پایگاه هوایی «مورون» در اسپانیا رسیدند. این فرماندهی اعلام کرده که این ماموریت در راستای همکاری و تقویت روابط با متحدان و شرکای ناتو وهمچنین نشان دادن تعهد ایالات متحده به دفاع جمعی است.

 

این بمب افکن‌ها قبل از رسیدن به پایگاه هوایی در اسپانیا از استونی نیز بازدید کردند. به گفته این فرماندهی، بمب‌افکن‌های مستقر در اروپا در روزهای آینده در عملیات و تمرین‌های مشترک با مشارکت شرکا و متحدان شرکت خواهند کرد.

 

این در حالی است که معاون وزارت خارجه روسیه گفته که تعلیق معاهده کاهش تسلیحات راهبردی موسوم به «استارت» با آمریکا به این معنا نیست که طرفین به سمت جنگ اتمی پیش می‌روند.

 

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه سه‌شنبه گذشته اعلام کرد که مسکو مشارکت خود در «معاهده نیو استارت‌ » که تنها توافق باقی‌مانده با آمریکا در زمینه کنترل تسلیحاتی است را به حالت تعلیق درآورده است. رئیس‌جمهور روسیه در نطق سالانه خود گفت چنانچه آمریکا به آزمایش سلاح‌های اتمب رو بیاورد، روسیه نیز باید برای چنین اقدامی آماده باشد.

 

این پیمان در آوریل ۲۰۱۰ در شهر «پراگ»، پایتخت جمهوری چک میان دو طرف امضا شد و از پنج فوریه ۲۰۱۱ به اجرا درآمد. این توافق در سال ۲۰۲۱ تمدید شد و قرار است تا پنجم فوریه ۲۰۲۶ ادامه داشته باشد. طبق این معاهده تعداد کلاهک‌های اتمی راهبردی دو طرف نبایستی از ۱۵۵۰ عدد تجاوز کند./ فارس

ارسال نظر