یارگیری آمریکا برای اوکراین از میان کشور‌های بی‌طرف-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

یارگیری آمریکا برای اوکراین از میان کشور‌های بی‌طرف

به نوشته گاردین، آمریکا در نشست شورای امنیت نهایت تلاش خود را برای جلب حمایت کشور‌های بی طرف جهت کمک به اوکراین و تشدید آتش جنگ انجام داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 26
کد خبر: ۱۷۴۵۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، آمریکا تلاش تازه‌ای را برای جلب حمایت کشور‌های بیطرف و دارای رای ممتنع آغاز کرده است و از آن‌ها می‌خواهد فریب فراخوان روسیه به برقراری آتش‌بس بی قید و شرط یا موقت را در اوکراین نخورند.

 

روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت: آمریکا هشدار داده است که طرح صلح پیشنهادی چین با درخواست از همه طرف‌ها برای متوقف کردن جنگ موجب بوجود آمدن «برابری کاذب» شده است.

 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل صحبت می‌کرد و به دیپلمات‌های همکار خود یادآور شد سفیر روسیه یک سال قبل هشدار‌های وی را مبنی بر اینکه مسکو در آستانه تهاجم به روسیه قرار دارد رد کرده بود.

 

بلینکن پس از آن گفت بیش از ۴۰ کشور در مجمع عمومی سازمان ملل از ملحق شدن به ۱۴۱ کشور دیگر که خواستار عقب‌نشینی بی‌قیدوشرط روسیه از بحران بودند خودداری کردند. یک نبرد شدید دیپلماتیک برای متقاعد کردن بسیاری از این کشور‌های بیطرف وجود دارد. تلاش می‌شود این کشور‌ها متقاعد شوند رای ممتنع یا درخواست برقراری صلح به هر قیمتی، در حکم تایید تجاوز روسیه است.

 

بلینکن که با خواسته جدید چین مبنی بر برقراری آتش‌بس در اوکراین روبرو شده است، هشدار داد روسیه از هر توافقی در درگیری‌ها برای تثبیت کنترل خود بر اراضی و تجدید قوای نیرو‌های خود استفاده می‌کند.

 

بلینکن گفت: فریب برابری کاذب و درخواست از همه حرف‌ها برای توقف درگیری را نخورید. هیچ عضوی از شورای امنیت نباید خواستار برقراری صلح و در عین حال، حمایت از جنگ روسیه با اوکراین و منشور سازمان ملل شود.

 

وزیر امور خارجه آمریکا گفت نگرانی‌های کشور‌ها را شنیده است که نگرانند جانبداری از اوکراین موجب منحرف شدن تمرکز و منابع برای افراد نیازمند در کشور‌های دیگر بشود.

 

دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین که با وجود مخالفت‌های روسیه اجازه صحبت در نشست سازمان ملل را کسب کرد، پوتین را به استفاده از کرسی دائم در شورای امنیت برای مجازات نشدنش متهم کرد. وی از ادعای چین مبنی بر اینکه غرب با عرضه سلاح به اوکراین در حال دامن زدن به وخامت اوضاع است انتقاد کرد.

 

وزیر امور خارجه اوکراین گفت همانطور که آتش نشانان برای خاموش کردن آتش که در حال ویران کردن خانه شما و کشتن مردم بی گناه است به آب نیاز دارند، ما هر چقدر زودتر و بیشتر سلاح دریافت کنیم، این آتش سوزی زودتر خاموش می‌شود.

 

وزیر امور خارجه اوکراین همچنین روسیه را یک قدرت مزاحم نه تنها در روسیه بلکه در جهان معرفی کرد و مدعی شد: جغرافیای جنایت‌های روسیه ضد صلح و امنیت بین المللی، فراتر از مرز‌های اوکراین است و به آفریقا، آسیا و خاورمیانه می‌رسد. روسیه فقط موجب تحریک جنگ‌ها نمی‌شود بلکه به طور نظام‌مند مانع از تصمیم‌های شورای امنیت سازمان ملل می‌شود که برای حل و فصل جنگ‌ها مورد نیاز هستند.

 

کولبا گفت روسیه روز گذشته این استدلال را مطرح کرد که شورای امنیت آشکارا بر اوکراین تمرکز کرده است و به مسائل بقیه قسمت‌های جهان توجهی می‌کند.

 

تنش بین روسیه و اوکراین به اندازه‌ای شدید است که وقتی کولبا خواستار یک دقیقه سکوت برای گرامیداشت قربانیان تجاوز شد، واسیلی نبنزیا نماینده روسیه از این کار خودداری کرد و در عوض گفت وی به احترام همه افرادی که از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۱۴ کشته شده‌اند به پا می‌ایستد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر