ایران و عراق، بحران مشترک آبی را حل می‌کنند-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

ایران و عراق، بحران مشترک آبی را حل می‌کنند

نماینده وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران خبر داد که با کمک کشور عراق، تلاش خواهد شد بحران آب بین دو کشور حل و فصل شود.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۳ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 05
کد خبر: ۱۷۵۴۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، عباس العلیاوی وزیر کشاورزی عراق امروز شنبه تأکید کرد که باید برای بحران آب با کشورهای منطقه، راهکارهای مناسبی پیدا کرد.

 

العلیاوی در جریان همایش بین‌الملل بحران آب به خبرگزاری رسمی عراق (واع) گفت: این همایشها، زمینه گسترده‌ای از مطالعات را فراهم می‌کند که مشکل آب و راه حلهای آن را مشخص می‌کند.

 

وی تأکید کرد که برای وضعیت بحرانی آب در عراق برای کشاورزی و مصارف خانگی، باید راهکارهای مناسبی پیدا کرد.

 

علی صالح پور نماینده وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم به واع گفت: به اینجا آمده‌ایم تا به حل بحران آب دو کشور کمک کنیم و تلاش کنیم که فهم بهتری از مشکلات داشته باشیم.

 

صالح پور خبر داد که جمهوری اسلامی تلاش خواهد کرد با یک نگاه غیر سیاسی و با هدف حفظ منافع منطقه‌ای برای ایران و عراق، برای حل مشکل آب تلاش کند. لذا وضعیت را می‌توان با مشارکت سازنده بین دو کشور، ساماندهی کرد.

 

عون ذیاب عبدالله، وزیر منابع آب عراق هم ششم اسفند ماه جاری، در این زمینه گفت: از لحاظ فنی، ارتباط زمینی عراق و جمهوری اسلامی ایران یک ارتباط بسیار وسیع است و ما هزاران کیلومتر مرز مشترک داریم. در این راستا پروژه‌های مشترکی در راستای به‌کار‌گیری و استفاده مشترک از آب با توجه به این ارتباط وسیع دیده نمی‌شود.

 

وی افزود: باید موضوع آب به یکی از عوامل گسترش ایجاد وحدت، انسجام و دوستی میان دو ملت ایران و عراق باشد. این مسئله نیازمند، ورود متخصصان دو کشور به این موضوع است و باید با مسئولیت وارد این مسئله شویم. همچنین پیش‌روی خودمان فواید و مزیت‌های دو جانبه را مد نظر قرار دهیم.

 

عون ذیاب با اشاره به اینکه دیدار بسیار مفید و طولانی با وزیر نیروی ایران گفت: ما در این دیدار موضوعات متفاوتی را بحث کردیم و به توافقاتی مهمی در رابطه با موضوعات پیش‌رو دست‌ یافتیم و آرزومندیم‌ انشاالله که این دیدار در مقدمه خیر باشد و همچنین استمرار داشته باشد.

 

این مقام عراقی در بیان محورهای گفت‌وگو با وزیر نیروی ایران گفت: در حقیقت، ایده‌های متفاوتی در رابطه با سوال شما مطرح شد، از جمله این موارد می‌توان به مسئله تعریف پروژه‌های مشترک آبی در حوضه‌های آبریز مرزی اشاره کرد.

 

وی ادامه داد: همچنین تعریف مطالعات مشترک میان ایران و عراق در موضوع اروندرود از دیگر ایده‌های مطرح شده در این نشست از سوی ما بود.

 

وزیر منابع آب عراق گفت: همچنین، با توجه به توان فنی و مهندسی ایران، تمایلی از سمت ما برای فعالیت شرکت‌های قدرتمند ایرانی حوزه آب در عراق مطرح شد و ما از این موضوع استقبال کرده و همچنین آمادگی خود برای این موضوع را اعلام کردیم.

 

روز پنجشنبه ۴ اسفند سال ۱۴۰۱، سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری حوزه آب منطقه غرب آسیا در تهران شروع به کار کرد. یکی از مهمترین محورهای طرح شده در این اجلاس این بود که آب باید محور وحدت برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور‌های عضو باشد و زمان آن رسیده که در حوزه آب هم یک گام بلند در مدیریت و حکمرانی منابع آب داشته باشیم.

 

این هدف تعیین شده برای اجلاس شورای حکام آب یعنی وحدت‌بخشی کشورهای منطقه با محوریت آب، در تقابل با فعالیت همیشگی کشورهای غربی در قالب طرح مباحثی از جمله جنگ آب است که زمینه تفرقه‌افکنی میان ملت‌ها را فراهم می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده