انصراف ترکیه از خرید جنگنده «اف-16» آمریکا-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

انصراف ترکیه از خرید جنگنده «اف-16» آمریکا

عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست‌جمهوری ترکیه تأکید کرد که آنکارا احتمالاً‌ از خرید جنگنده‌های «اف-16» آمریکا صرف‌نظر می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 06
کد خبر: ۱۷۵۷۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، «چاگرو ارهان» عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست‌جمهوری ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» تصریح کرد که آنکارا احتمالاً از تصمیم خود برای خرید جنگنده‌های «اف-۱۶» از ایالات متحده آمریکا به واسطه قیمت و همچنین گزینه‌های مدرن بیشتر در دسترس صرف‌نظر کند.

 

در ماه فوریه، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که بدون تأیید کنگره، واشنگتن قادر به فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه نیست که این به مفهوم آن است که نگرانی‌های این کشور در مورد موضع یونان و تلاش‌ سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو باید مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد.

 

ارهان در واکنش به این اظهارات تصریح کرد: «من معتقدم که ترکیه پس از زلزله از درخواست برای جنگنده اف-۱۶ منصرف خواهد شد زیرا بسته هزینه‌ای ۲۰ میلیارد دلاری است».

 

این مقام ترکیه‌ای ادامه داد که معتقد است که دولت ترکیه با درخواست برای خرید هواپیماهای اف-۱۶ که کنگره هنوز به بهانه ای از دادن آن‌ها امتناع می ورزد و قدیمی هستند و با جنگنده‌های دیگر رقابت نمی‌کنند، اشتباه کرد.

 

ارهان تصریح کرد: «ترکیه باید فوراً تصمیم خود را برای خرید اف-۱۶ تغییر دهد و جنگنده دیگری خریداری کند. بعنوان مثال، اف-۳۵ روی میز قرار دارد. ترکیه انتظار برنامه دریافت اف-۳۵ را دارد».

 

عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست‌جمهوری ترکیه از تمایل آنکارا برای خریداری جنگنده‌‌های چینی خبر داد و گفت: «در حال حاضر، ما گزینه‌های دیگری چون جنگنده چینی داریم که به پاکستان فروخته شده است. جنگنده‌های روسیه و جنگنده‌های اروپا نیز وجود دارد».

 

در تاریخ ۱۸ ژانویه سال جاری میلادی، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که آنکارا امیدوار است بر مشکلات مربوط به جنگنده اف-16 با واشنگتن غلبه کند و تأکید کرد که این خرید در راستای منافع راهبردی مشترک دو کشور است.

 

در آوریل ۲۰۲۱، ایالات متحده، ترکیه را به دلیل خرید سامانه‌های دفاع هوایی «اس-۴۰۰» از روسیه، از برنامه اف-۳۵ اخراج کرد و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه اواخر آن‌ سال اعلام کرد که واشنگتن به ایالات متحده پیشنهاد خرید جنگنده‌های اف-۱۶ به جای جنگنده‌های اف-۳۵ را داده است که یک نسل قبل از جنگنده‌های اف-۳۵ هست.

 

کنگره آمریکا در حال بحث است تا در لایحه بودجه دفاعی سالانه آمریکا برای سال 2023 محدودیت‌های فروش جنگنده‌های آمریکایی را بگنجاند و وزارت خارجه آمریکا نیز تلاش می‌کنند اعضای کنگره را متقاعد کند که این قراردادها در راستای منافع واشنگتن است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار