انصراف ترکیه از خرید جنگنده «اف-16» آمریکا-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

انصراف ترکیه از خرید جنگنده «اف-16» آمریکا

عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست‌جمهوری ترکیه تأکید کرد که آنکارا احتمالاً‌ از خرید جنگنده‌های «اف-16» آمریکا صرف‌نظر می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 06
کد خبر: ۱۷۵۷۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، «چاگرو ارهان» عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست‌جمهوری ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» تصریح کرد که آنکارا احتمالاً از تصمیم خود برای خرید جنگنده‌های «اف-۱۶» از ایالات متحده آمریکا به واسطه قیمت و همچنین گزینه‌های مدرن بیشتر در دسترس صرف‌نظر کند.

 

در ماه فوریه، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که بدون تأیید کنگره، واشنگتن قادر به فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه نیست که این به مفهوم آن است که نگرانی‌های این کشور در مورد موضع یونان و تلاش‌ سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو باید مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد.

 

ارهان در واکنش به این اظهارات تصریح کرد: «من معتقدم که ترکیه پس از زلزله از درخواست برای جنگنده اف-۱۶ منصرف خواهد شد زیرا بسته هزینه‌ای ۲۰ میلیارد دلاری است».

 

این مقام ترکیه‌ای ادامه داد که معتقد است که دولت ترکیه با درخواست برای خرید هواپیماهای اف-۱۶ که کنگره هنوز به بهانه ای از دادن آن‌ها امتناع می ورزد و قدیمی هستند و با جنگنده‌های دیگر رقابت نمی‌کنند، اشتباه کرد.

 

ارهان تصریح کرد: «ترکیه باید فوراً تصمیم خود را برای خرید اف-۱۶ تغییر دهد و جنگنده دیگری خریداری کند. بعنوان مثال، اف-۳۵ روی میز قرار دارد. ترکیه انتظار برنامه دریافت اف-۳۵ را دارد».

 

عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست‌جمهوری ترکیه از تمایل آنکارا برای خریداری جنگنده‌‌های چینی خبر داد و گفت: «در حال حاضر، ما گزینه‌های دیگری چون جنگنده چینی داریم که به پاکستان فروخته شده است. جنگنده‌های روسیه و جنگنده‌های اروپا نیز وجود دارد».

 

در تاریخ ۱۸ ژانویه سال جاری میلادی، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که آنکارا امیدوار است بر مشکلات مربوط به جنگنده اف-16 با واشنگتن غلبه کند و تأکید کرد که این خرید در راستای منافع راهبردی مشترک دو کشور است.

 

در آوریل ۲۰۲۱، ایالات متحده، ترکیه را به دلیل خرید سامانه‌های دفاع هوایی «اس-۴۰۰» از روسیه، از برنامه اف-۳۵ اخراج کرد و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه اواخر آن‌ سال اعلام کرد که واشنگتن به ایالات متحده پیشنهاد خرید جنگنده‌های اف-۱۶ به جای جنگنده‌های اف-۳۵ را داده است که یک نسل قبل از جنگنده‌های اف-۳۵ هست.

 

کنگره آمریکا در حال بحث است تا در لایحه بودجه دفاعی سالانه آمریکا برای سال 2023 محدودیت‌های فروش جنگنده‌های آمریکایی را بگنجاند و وزارت خارجه آمریکا نیز تلاش می‌کنند اعضای کنگره را متقاعد کند که این قراردادها در راستای منافع واشنگتن است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده