اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران

اولیانوف: آمریکا و اروپا در بازگشت به توافق هسته‌ای مانع‌تراشی می‌کنند

اولیانوف: آمریکا و اروپا در بازگشت به توافق هسته‌ای مانع‌تراشی می‌کنند نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین ضمن انتقاد از کارشکنی‌های آمریکا و اروپا در بازگشت به توافق برجام گفت که آمریکایی‌ها به زودی به میز مذاکرات بازنمی‌گردند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۲ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 09
کد خبر: ۱۷۶۰۸۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر، میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین بعد از ظهر امروز پنجشنبه تأکید کرد که عدم صدور قطعنامه در این دوره از جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مثبت است و از افزایش تنش جلوگیری کرد.

 

اولیانوف به شبکه خبری الجزیره گفت: سفر [رافائل] گروسی به تهران موفقیت‌آمیز بود و درها را به روی حل برخی از مشکلات باز کرد، اما آمریکاییها و اروپاییها در بازگشت به توافق هسته‌ای مانع‌تراشی می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه متن توافق تقریبا آماده است و فقط برخی از سطرها نیازمند مذاکره است، تصریح کرد: فکر نمی‌کنم آمریکاییها به زودی، به میز مذاکرات بازگردند.

 

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی همچنین تأکید کرد که بدون توافق هسته‌ای، خطر تنش بالاست و این مسئله، منطقه را به سمت درگیری سوق خواهد داد.

 

در همین ارتباط، «محسن نذیری اصل» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین درباره همکاری تهران و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «در هفته‌ها و ماه‌های آتی‌، موارد زیادی برای رسیدگی به موضوعات مورد توجه مشترک وجود دارد زیرا ایران علاقه زیادی به همکاری با رافائل گروسی دارد».

 

نذیری اصل ادامه داد: «ما باید از تقابل خودداری و بسیار مسئولانه‌تر با یکدیگر همکاری کنیم».

 

نذیری اصل روز گذشته همچنین در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «آنچه معمولاً در این میان نادیده گرفته می‌شود تعهدات متقابلی است که برای ایالات متحده و اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی در همان قطعنامه اجرای برجام ذکر شده است».

 

تروئیکای اروپا (فرانسه، آلمان و انگلیس) هفته جاری در بیانیه‌ای مشترک، ایران را به «تنش‌زایی هسته‌ای بی‌وقفه و خطرناک ایران» متهم کردند و مدعی شدند: «غنی‌سازی بی‌سابقه تا غنای ۸۳.۷ درصد یک تنش‌زایی بسیار شدید است».این ادعاها در حالی مطرح شده است که جمهوری اسلامی ایران گزارش‌ رسانه‌های غربی مبنی بر غنی‌سازی ۸۴ درصدی را رد کرده‌اند.

 

فرانسه، آلمان و انگلیس از گزارش «بی‌طرف» آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران تشکر کردند و در ادامه از مدیرکل این نهاد خواستند شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را همچنان «در جریان همه فعالیت‌ها و همچنین تحولاتی که نیاز به شفاف‌سازی از سوی ایران دارد»، قرار دهد.

 

آن‌ها در ادامه این بیانیه، ضمن اشاره به سفر رافائل گروسی به ایران و توافقات صورت گرفته، گفتند «ما ایران را برای اجرای سریع و کامل اقدامات توافق شده، با توجه به جدی بودن تشدید ادامه‌دار و شدید برنامه هسته‌ای آن پاسخگو خواهیم کرد. این اقدامات ایران را از تعهدات سال ۲۰۱۵ خود دورتر کرده است». طرف‌های اروپایی برجام در ادامه این بیانیه ضمن بازنشر بخش‌هایی از گزارش مدیرکل آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران، افزودند «ما به ویژه نگران اعلامیه‌های ایران برای نصب سانتریفیوژها و آبشارها پیشرفته‌تر در کارخانه غنی‌سازی سوخت فردو هستیم. این امر توانایی غنی‌سازی ایران را در این تاسیسات زیرزمینی سابقاً مخفی افزایش می‌دهد».

 

آن‌ها در ادامه مدعی شدند که «ایران هیچ توجیه غیرنظامی معتبری برای اجرای برنامه غنی‌سازی در فردو ندارد، با توجه به این واقعیت که این تاسیسات برای اجرای هیچ شکلی از برنامه غنی‌سازی غیرنظامی مناسب نیست»./ فارس

 

ارسال نظر
captcha
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۸
0
0
امریکا هیچ وقت به میز مذاکره احبای برجام باز نمی گردد وبرجام مرده چون امریکا با روسیه. در اوکراین دارد می جنگد
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار