توضیحات وزارت خارجه چین درباره گفت‌وگوها و توافق ایران و عربستان-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

توضیحات وزارت خارجه چین درباره گفت‌وگوها و توافق ایران و عربستان

سخنگوی وزارت خارجه چین شنبه (۲۰ اسفند) اظهاراتی را درباره مذاکرات ایران و عربستان سعودی در پکن که مورد توجهات گسترده طیف‌های مختلف قرار گرفته، بیان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 11
کد خبر: ۱۷۶۲۹۷

به گزارش راهبرد معاصر این سخنگو گفت در پاسخ به ابتکار رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ از حمایت چین از توسعه روابط حسن همجواری بین عربستان سعودی و ایران، هیأت عربستان سعودی به ریاست دکتر «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و هیأت ایرانی به ریاست «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی از ششم تا دهم مارس (۱۵ تا ۱۹ اسفند) مذاکراتی را در پکن برگزار کردند.

وی افزود: وانگ یی عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و مدیر دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی به ترتیب مذاکراتی را با دو هیأت انجام داد و ریاست مراسم افتتاحیه و اختتامیه مذاکرات را برعهده داشت.

سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن بیان این که چین، عربستان سعود و ایران به توافقی دست یافتند و بیانیه سه‌جانبه‌ای را منتشر کردند، گفت ریاض و تهران پذیرفتند که به اصول و اهداف منشور سازمان ملل پایبند بمانند، از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی اختلافات بین خود را حل کنند و به حاکمیت یکدیگر احترام بگذارند و در امور داخلی مداخله نکنند. آن‌ها توافق کردند که روابط دیپلماتیک را از سر بگیرند و در زمینه‌های مختلف همکاری کنند.

به گفته این دیپلمات چینی، «سه کشور (چین، ایران و عربستان سعودی) تمایل خود برای به کارگیری همه تلاش‌ها در جهت ارتقای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را ابراز کردند. عربستان سعودی و ایران همچنین از چین برای میزبانی و حمایت از این گفت‌وگوها و تلاش‌هایی که برای موفقیت آن انجام داد، تشکر و قدردانی کردند».

سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: پکن مشتاقانه منتظر ارتباطات و گفت‌وگوی نزدیک‌تر بین عربستان سعودی و ایران و آماده ادامه ایفای نقش مثبت و سازنده در تسهیل چنین تلاش‌هایی است.

به گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، این مقام وزارت خارجه چین ضمن بیان این که «با تلاش‌های هماهنگ همه طرف‌های مربوطه، مذاکرات بین عربستان سعودی و ایران در پکن نتایج بزرگی به بار آورد»، توضیح داد: عربستان سعودی و ایران نقشه راه و جدول زمانی بهبود روابط خود را مشخص کردند که پایه محکمی برای ادامه همکاری آن‌ها فراهم و صفحه جدیدی را در روابط دوجانبه باز می‌کند».

به گفته وی، «گفت‌وگو و توافق آن‌ها نمونه خوبی ایجاد کرد از این که چطور کشورهای منطقه می‌توانند نزاع‌ها و اختلافات را حل کنند و از طریق گفت‌وگو و رایزنی به حسن همجواری و دوستی دست یابند». این مقام چینی افزود این نمونه کمک می‌کند که کشورهای منطقه‌ای از مداخلات خارجی رهایی یابند و آینده را در دستان خود بگیرند.

سخنگوی وزارت خارجه چین با تاکید بر این که عربستان سعودی و ایران پایبندی خود به اهداف و اصول سازمان ملل و هنجارهای اساسی در روابط بین‌المللی از جمله عدم مداخله در امور داخلی کشورها را مجدداً مورد تایید قرار دادند، گفت: این همسو با روند دوران است. چین این را تحسین می‌کند و به دو طرف تبریک می‌گوید.

وی تصریح کرد که پکن به هیچ وجه به دنبال منافع خودخواهانه در غرب آسیا نیست و افزود «چین به جایگاه کشورهای خاورمیانه به عنوان اربابان این منطقه احترام می‌گذارد و با رقابت ژئوپولیتیکی در منطقه مخالفت است. چین هیچ قصدی برای پر کردن به اصطلاح خلا یا ایجاد بلوک‌های اختصاصی را ندارد و به دنبال آن نخواهد بود. چین همیشه بر این اعتقاد است که آینده خاورمیانه باید در دستان کشورهای منطقه باشد».

او در ادامه گفت که چین همیشه از مردم خاورمیانه در یافتن مستقل مسیرهای توسعه حمایت می‌کند و حامی کشورهای خاورمیانه در حل اختلافات از طریق گفت‌وگو و رایزنی برای ارتقای مشترک صلح و ثبات پایدار در منطقه است.

این مقام چینی در پایان گفت که پکن به ارائه بینش‌ها و پیشنهادات برای تحقق صلح و آرامش در خاورمیانه و ایفای نقش به عنوان یک کشور اصلی مسئول در این روند ادامه خواهد داد./فارس

ارسال نظر