به گزارش راهبرد معاصر، «فاضل الغراوی»، رئیس مرکز استراتژیک حقوق بشر عراق تاکید کرد بحران مستمر آب در عراق منجر به فجایع انسانی و زیست محیطی شده و خسارتهایی چند میلیارد دلاری به کشور وارد کرده است.
بر اساس گزارش الفرات، الغراوی اظهار داشت: بحران آب موجب بروز مشکلات خشکسالی، بیابانزایی و افزایش طوفانهای گرد و خاک، کاهش اراضی زیر کشت، آوارگی هزاران خانواده و خشک شدن تالابها و دریاچههای طبیعی شده است.
رئیس مرکز استراتژیک حقوق بشر عراق در ادامه از دولت این کشور خواست به خاطر اقدامات غیر قانونی ترکیه در استفاده ظالمانه از سدها و ممانعت از جریان آب به سمت عراق و تخطی از قوانین بینالمللی مربوطه، از این کشور به سازمان ملل متحد شکایت کند و خواستار غرامت و خسارت چند میلیارد دلاری وارد آمده به عراق و شهروندان عراقی به خاطر بحران آب شود.
او ادامه داد: اجرای باران مصنوعی یکی از راهکارهای فوری برای پر کردن کمبود حاصل از بحران کمآبی و بارشهای اندک در عراق طی مرحله اخیر است و میتواند موجب بهبود وضعیت آب و هوایی، کاهش دمای هوا و استفاده از اراضی بیشتر برای کشاورزی شود و به تالابها و دریاچهها جان دوباره داده و ذخایر آبی کشور را افزایش دهد.
الغراوی در پایان از نخستوزیر این کشور خواست تا هیات ملی برای باران مصنوعی و اجرای فوری این راهکار برای حل بحران آب و اطلاع از تجارت حاصله در امارات، عمان و اردن تشکیل دهد؛ کشورهایی که با کمک شرکتهای جهانی از این راهکار استفاده کردهاند.
پیش از این، «عون ذیاب عبدالله»، وزیر منابع آب ضمن هشدار نسبت به عزم ترکیه برای ساخت ۲۰ سد دیگر بر روی سرشاخههای دجله و فرات، گفته بود:عراق دیگر کشور «بین النهرین» به خاطر دو رود عظیم دجله و فرات نیست چرا که این دو رود تبدیل به کانالهای آبی سادهای شدهاند که سدهای ترکیه با رهاسازی حجم آب مشخص بر آن تسلط دارند./ باشگاه خبرنگاران