توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند

شکایت بغداد از آنکارا در سازمان ملل

شکایت بغداد از آنکارا در سازمان ملل رئیس مرکز استراتژیک حقوق بشر عراق تاکید کرد بحران مستمر آب در عراق منجر به فجایع انسانی و زیست محیطی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 15
کد خبر: ۱۷۶۸۰۰

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «فاضل الغراوی»، رئیس مرکز استراتژیک حقوق بشر عراق تاکید کرد بحران مستمر آب در عراق منجر به فجایع انسانی و زیست محیطی شده و خسارت‌هایی چند میلیارد دلاری به کشور وارد کرده است.

 

بر اساس گزارش الفرات، الغراوی اظهار داشت: بحران آب موجب بروز مشکلات خشکسالی، بیابان‌زایی و افزایش طوفان‌های گرد و خاک، کاهش اراضی زیر کشت، آوارگی هزاران خانواده و خشک شدن تالاب‌ها و دریاچه‌های طبیعی شده است.

 

رئیس مرکز استراتژیک حقوق بشر عراق در ادامه از دولت این کشور خواست به خاطر اقدامات غیر قانونی ترکیه در استفاده ظالمانه از سد‌ها و ممانعت از جریان آب به سمت عراق و تخطی از قوانین بین‌المللی مربوطه، از این کشور به سازمان ملل متحد شکایت کند و خواستار غرامت و خسارت چند میلیارد دلاری وارد آمده به عراق و شهروندان عراقی به خاطر بحران آب شود.

 

او ادامه داد: اجرای باران مصنوعی یکی از راهکار‌های فوری برای پر کردن کمبود حاصل از بحران کم‌آبی و بارش‌های اندک در عراق طی مرحله اخیر است و می‌تواند موجب بهبود وضعیت آب و هوایی، کاهش دمای هوا و استفاده از اراضی بیشتر برای کشاورزی شود و به تالاب‌ها و دریاچه‌ها جان دوباره داده و ذخایر آبی کشور را افزایش دهد.

 

الغراوی در پایان از نخست‌وزیر این کشور خواست تا هیات ملی برای باران مصنوعی و اجرای فوری این راهکار برای حل بحران آب و اطلاع از تجارت حاصله در امارات، عمان و اردن تشکیل دهد؛ کشور‌هایی که با کمک شرکت‌های جهانی از این راهکار استفاده کرده‌اند.

 

پیش از این، «عون ذیاب عبدالله»، وزیر منابع آب ضمن هشدار نسبت به عزم ترکیه برای ساخت ۲۰ سد دیگر بر روی سرشاخه‌های دجله و فرات، گفته بود:عراق دیگر کشور «بین النهرین» به خاطر دو رود عظیم دجله و فرات نیست چرا که این دو رود تبدیل به کانال‌های آبی ساده‌ای شده‌اند که سد‌های ترکیه با رهاسازی حجم آب مشخص بر آن تسلط دارند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار