بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد

واکنش کیسینجر به توافق ایران و عربستان

«هنری کیسینجر» وزیر خارجه پیشین و استراتژیست معروف آمریکایی توافق ایران و عربستان سعودی را تغییر اساسی در وضعیت و تحولات منطقه غرب آسیا خواند و گفت: سعودی‌ها اکنون با بازی آمریکا علیه چین به دنبال متعادل کردن امنیت خود هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 17
کد خبر: ۱۷۶۹۵۴

به گزارش راهبرد معاصر کیسینجر در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست گفته، تنش زدایی در خاورمیانه برای همه خوب است و اگر «شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری چین نقشی در مهار ایران و اطمینان بخشی به ریاض بگیرد برایش آرزوی موفقیت می‌کند.

این استراتژیست آمریکایی اقدام دیپلماتیک چین در توافق میان تهران و ریاض را به نوعی مشابه سفر خودش به پکن در سال 1971 که وزیر خارجه آمریکا بود می‌داند. سفر کیسینجر به چین مقدمات سفر ریچارد نیکسون رئیس جمهوی پیشین ایالات متحده به چین و آغاز تنش زدایی در روابط دو کشور بود.

این دیپلمات اسبق آمریکایی تصریح کرد که ظهور پکن به عنوان یک میانجی صلح در دراز مدت مرجعیت دیپلماسی در نظام بین المللی را تغییر خواهد داد. وی تاکید کرد که ایالات متحده دیگر یک قدرت ضرور و تنها قدرتی که توان و قدرت کافی برای میانجیگری بین کشورها باشد نیست و چین اکنون سهم خود را در این زمینه طلب میکند.

کیسینجر با بیان اینکه چین در سالهای اخیر به دنبال مشارکت در نظم جدید جهانی است توضیح داد که توافق ایران و عربستان یک حرکت قابل توجه از سمت پکن برای ایفای چنین نقشی است.

هنری کیسینجر در ادامه مصاحبه خود تاکید کرد که این تغییرات، تصمیمات اسرائیل علیه ایران را نیز پیچیده می‌کند چرا اکنون هر اقدامی در غرب آسیا باید منافع پکن را هم در نظر بگیرد./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار