هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد

منابع عراقی: ترکیه صادرات نفت منطقه کردستان را به اجازه بغداد منوط کرد

منابع عراقی: ترکیه صادرات نفت منطقه کردستان را به اجازه بغداد منوط کرد منابع عراقی آگاه گفتند که ترکیه از صادرات نفت منطقه کردستان ممانعت می‌کند و آن را منوط به اجازه بغداد کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 25
کد خبر: ۱۷۷۵۲۷

وبسایت بغداد الیوم به نقل از منابع آگاه عراقی نوشت که ترکیه از صادرات نفت منطقه کردستان از بندر جیهان تا زمان کسب مجوز از سوی بغداد، ممانعت می‌کند.

 

به گفته این منابع، مقامات ترکیه به دولت عراق گفته‌اند که هرگز اجازه حرکت به کشتی‌های حامل نفت کردستان عراق در بندر جیهان را نخواهند داد، تا زمانی که بغداد با آن موافقت کند.

 

این خبر پس از آن است که «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق در ۱۳ ماه میلادی جاری اعلام کرد که بغداد و اربیل بر سر موضوعات باقی مانده به توافق رسیده‌اند.

 

او گفت که دو طرف تفاهمات شفافی داشته‌اند و در صورت بروز هرگونه اختلافی میان بغداد و اربیل، کمیته ویژه‌ای به آن رسیدگی خواهد کرد.

 

به گفته السودانی، قرار بر این شده تا تمامی منابع حاصل از فروش نفت در منطقه کردستان به یک حساب بانکی متعلق به بغداد منتقل شود و تفاهمات میان بغداد و اربیل، نشان از حرکت دو طرف به سمت تصویب قانون نفت و گاز دارد.

 

از سوی دیگر «محمد السودانی» چهار روز پیش در یک سفر رسمی وارد ترکیه شد و با مقامات این کشور به گفت‌و‌گو نشست که به نظر می‌رسد ممانعت ترکیه از صادرات نفت منطقه کردستان، از نتایج این سفر باشد.

 

منطقه کردستان عراق به مدت طولانی نفت خود را از طریق خط لوله‌ای به بندر جیهان ترکیه انتقال داده و از آن‌جا به بازارهای جهانی به فروش می‌رساند، بدون اینکه عائدی آن را به دولت مرکزی بدهد که این مسأله در سال‌های اخیر موجب تنش میان اربیل و بغداد شده است.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار