ممانعت ترکیه و اسرائیل از تحویل نفت اقلیم کردستان به بغداد-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

ممانعت ترکیه و اسرائیل از تحویل نفت اقلیم کردستان به بغداد

یک سیاستمدار کرد عراق گفت که ترکیه و رژیم صهیونیستی مانع تحویل نفت استخراجی در اقلیم کردستان به دولت مرکزی عراق می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 21
کد خبر: ۱۷۳۹۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، «غالب محمد» از اعضای جنبش تغییر در اقلیم کردستان عراق و عضو کمیسیون انرژی و گاز پارلمان عراق در مصاحبه‌ای گفت که اربیل طی قراردادی با ترکیه و رژیم صهیونیستی نفت و گاز استخراجی را به قیمت ارزان به آن‌ها می‌فروشد.

 

او به وبگاه المعلومه گفت که این قراردادها طولانی مدت هستند و از این رو ترکیه و رژیم غاصب صهیونیستی با تحویل نفت استخراجی در اقلیم کردستان به شرکت «سومو» به عنوان تنها مرجع قانونی برای بازاریابی و صادرات نفت عراق، مخالفت می‌کنند.

 

غالب محمد افزود: «بخشی از نفت اقلیم کردستان در اختیار دولت اربیل نیست، بلکه در تسلط ترکیه و اسرائیل است و این همان دلیل اصلی است که مانع توافق بغداد و اربیل و تحویل نفت به شرکت سومو می‌شود».

 

به گفته او دادگاه عالی فدرال عراق با استناد به قانون اساسی حکم قطعی به تحویل نفت استخراجی در اقلیم کردستان به دولت مرکزی داده است، اما مقامات اربیل نمی‌خواهند که صادرات نفت تحت مدیریت شرکت سومو باشد.

 

این نماینده عراقی و سیاستمدار کُرد همچنین گفت: «شرایط مالی و خدماتی در اقلیم کردستان بسیار بد است؛ از سوی دیگر ترکیه از نفت باقی مانده در کنترل اقلیم نهایت سود را می‌برد. در اصل باید گفت که اقلیم کردستان بدون تایید شرکت‌های خارجی حتی یک بشکه نفت هم به دولت فدرال نمی‌دهد».

 

دادگاه فدرال عراق اواخر بهمن‌ماه سال گذشته قانون نفت و گاز تنظیم‌شده در اقلیم کردستان را مغایر با قانون اساسی خواند و از مقام‌های این منطقه خواسته بود نفت خام تولیدی خود را تحویل دولت بغداد دهند.

 

در تصمیم دادگاه فدرال عراق آمده است که اقلیم کردستان باید کل نفت خام این منطقه و مناطق همجوار را به وزارت نفت در بغداد به‌عنوان نماینده دولت فدرال تحویل دهد.

 

این حکم قراردادهای نفتی اقلیم کردستان با شرکت‌های نفتی، طرف‌های خارجی و دیگر دولت‌ها را بی‌اعتبار اعلام کرد؛ بر اساس این سند، قراردادهای اکتشاف، استخراج و فروش نفت و گاز شامل این حکم می‌شوند.

 

با این حال مقامات اربیل همچنان با سوءاستفاده از ضعف قدرت مرکزی و جلب حمایت آمریکا و ترکیه و امارات، همچنان به طور یکجانبه نفت استخراجی را به فروش می‌رسانند و به گفته منابع سیاسی کُرد هیچ شفافیتی در خصوص موارد مصرفی این در آمدها وجود ندارد.

 

در این راستا چندی پیش «ناهد خانقینی» از سیاستمداران مستقل منطقه کردستان عراق از هرج و مرج و بی ضابطه بودن مسأله صادرات نفت این منطقه سخن گفت و احزاب کُرد حاضر در قدرت را به قاچاق بخش زیادی از نفت استخراج شده متهم کرد.

 

او به وبگاه المعلومه گفت که در اقلیم کردستان عراق بسیاری بر این موضوع اجماع نظر دارند که در موضوع صادرات نفت هیچ شفافیتی وجود ندارد؛ به طوریکه احزاب با نفوذ بخش زیادی از نفت را بدون هیچ نظارتی به فروش می‌رسانند و تنها ۳۰ درصد در آمد حاصله را وارد بودجه می‌کنند.

 

به گفته «ناهد خانقینی» بیش از ۶۰۰ هزار بشکه نفت روزانه از اقلیم کردستان عراق صادر می‌شود و با وجود اینکه هر بشکه بالغ بر ۹۰ دلار به فروش می‌رسد، اما بحران اقتصادی همچنان وجود دارد و همه این‌ها به دلیل شفاف نبودن موضوع صادرات نفت است.

 

او همچنین گفت که نفت کردستان عراق از طریق خط لوله‌ای به ترکیه صادر شده و از آن‌جا به دست مشتریان مختلف خارجی می‌رسد./ فارس

ارسال نظر