عیدی بازنشستگان چه زمانی پرداخت می‌شود؟ قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۱۲/۰۳ مصرف آب در تهران از ۳ میلیون متر مکعب عبور کرد نرخ مصوب شستشوی فرش اعلام شد دیوان عدالت اداری رای به واگذاری موقت ایران خودرو به کروز داد مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد شرایط واریز وجه محصولات بهمن موتور ویژه اسفند ۱۴۰۳ اعلام شد قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲ اسفند / سکه امامی ۷۶ میلیون و ۷۱۰ هزار، طلا ۶ میلیون و ۷۵۶ هزار هشدار سازمان بازرسی درباره پیش‌فروش سکه زمان پرداخت عیدی بازنشستگان اعلام شد/ پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق‌ها، فروردین ۱۴۰۴ عرضه جدید محصولات سایپادیزل از ۵ اسفند به صورت نقدی تصویب نهایی رقم سبد معیشت کارگران در جلسه آینده‌ یارانه بهمن واریز شد رئیس کل بانک مرکزی: ذخایر کافی ارز و طلا داریم/ ادامه پیش‌فروش سکه تا زمان داشتن تقاضا امشب؛ پایان مهلت ثبت‌نام خودرویی ایران‌خودرو/ وجوه بلوکه شده پنج‌شنبه قابل برداشت است

برداشتن موانع تولید، راه درست مهار تورم است

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران یکی از عوامل تورم در کشور را ناتوانی تولید در پاسخگویی به تقاضا دانست و گفت: باید موانع تولید برداشته شود و برای ساختارهای اداری و اجرایی و قانونی که ضدتولید و توسعه هستند، فکری شود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 05
کد خبر: ۱۷۸۴۴۲

به گزارش راهبرد معاصر،  افقه عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در رابطه با تورم و کنترل آن در برنامه رویداد رادیو گفتگو اظهار داشت: تورم ضمن اینکه پدیده ای پیچیده است اما دارای راه حل های مشخصی نیز بوده و تاکنون در این خصوص بسیار صحبت شده است.

 

وی افزود: بعضا راه حل های اشتباه مانع از آن شده که تورم در دو دهه گذشته مهار شود، بنابراین؛ نسخه اشتباه مانع نتیجه گیری درست می‌شود.

 

قالیباف: در تدوین برنامه هفتم باید به مهار تورم و رشد تولید توجه خاص شود

افقه در ادامه گفت: اگر چه نقدینگی یک عامل شناخته شده است ولی تا زمانی که ریشه وجود و تداوم نقدینگی وجود داشته باشد و به دنبال حل آن نباشیم مشکل حل نمی شود، البته کاهش یکباره نفدینگی نیز موجب رکود خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه بخشی از تورم موجود از سمت عرضه است، افزود: به قدری بر سر راه تولید موانع بسیار هستند که تولید نتوانسته خود را به سطح نیازهای جامعه برساند. پس از تشدید تحریم ها از سال 97 وضعیت کاهش تولید تشدید شده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: از طرفی ناکارآمد بودن نظام بوروکراسی و مدیریتی و بی ثباتی های اجرایی و قانونی تولید را در داخل کاهش داده است. افزایش شدت تحریم ها نیز باعث شده که وارداتی که از گذشته داشتیم دچار اشکال شود. بنابراین؛ عرضه دچار مشکل است.

 

وی تصریح کرد: سطح تقاضا و میزان نقدینگی همچنان در سطح نیاز جامعه است. در این شرایط اگر نقدینگی را برای کنترل تورم کاهش دهیم فشار بر بخش مولد خواهد آمد. بنابراین؛ اصرار بر کاهش نقدینگی بدون توجه به جوانب و آثار منفی آن راهی به جایی نخواهد برد.

 

وی در پایان به دو راهکار عرضه و تقاضا در این خصوص اشاره کرد و گفت: در بخش عرضه موانع تولید باید برداشته شود و برای ساختارهای اداری و اجرایی و حتی قضایی و قانونی که ضدتولید و توسعه هستند، باید فکری شود. همچنین بخش قابل توجه ای از نظام انتخاب و انتصاب باید بر اساس شایسه سالاری باشد. به همین دلیل است مدیریت های ناکارآمد و یا مجریان ناکارآمد بسیارند./ تسنیم

ارسال نظر