احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

ابراز نگرانی تایوان از رزمایش دریایی چین

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که ده‌ها هواپیما و کشتی ارتش چین در جریان رزمایش، از خط حائل مرزی عبور کردند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 08
کد خبر: ۱۷۸۸۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، با شدت گرفتن تنش‌ها بر سر دیدار تحریک‌آمیز رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با رئیس‌جمهور تایوان، رزمایش نظامی ارتش چین وزارت دفاع تایوان را نگران کرد.

 

منابع رسانه‌ای غربی، روز شنبه (امروز) در خبری فوری به نقل از وزارت دفاع تایوان گزارش دادند که ده‌ها هواپیما و کشتی ارتش چین از مرز رد شدند.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بنا بر ادعای وزارت دفاع تایوان تا ساعت ۱۶ روز شنبه (امروز به وقت محلی چین و تایوان) ۷۱ هواپیما و ۹ کشتی چین از خط حائل مرزی عبور کردند.

 

آمار تایوانی‌ها درباره تحرکات هواپیماها و کشتی‌های ارتش چین در شرایطی مخابره شده که پکن امروز از آغاز رزمایش در همین منطقه خبر داد.

 

رزمایش نظامی ارتش چین در نزدیکی مناطق مجاور با تایوان، به دنبال دیدار تحریک آمیز رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با رئیس‌جمهور تایوانم در ایالت کالیفرنیا انجام شد.

 

این دیدار در حالی انجام شد که مقام‌های ارشد چینی بارها درباره عواقب آن و عزم پکن برای دفاع از حاکمیت خود در قبال تایوان هشدار داده بودند.

 

در همین راستا، چین دو نهاد آمریکایی به نام‌های موسسه هادسون و کتابخانه ریاست‌جمهوری رونالد ریگان را به دلیل میزبانی از رئیس‌جمهور تایوان و دیدار او با کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تحریم کرد.

 

طبق بیانیه وزارت خارجه چین، نهادهای مذکور برای «تسای اینگ-ون» رئیس‌جمهور تایوان بستر و امکانات مشارکت در فعالیت‌های جدایی‌طلبانه را در خاک ایالات متحده فراهم کردند و به این ترتیب به طور جدی اصل سیاست چین واحد و مفاد سه بیانیه مشترک چین و آمریکا را نقض کردند.

 

پکن، تایوان را بخشی از خاک چین می‌داند. مسئولان ارشد چین بارها به آمریکا درباره دخالت در امور تایوان هشدار داده و مراودات واشنگتن با تایوانی‌ها را مغایر با سیاست «چین واحد» خوانده است.

 

آمریکایی‌ها در دولت‌های جمهوری‌خواه و دموکرات طی سالیان گذشته به رغم اعلام پایبندی به سیاست چین واحد، مراودات خودشان را با تایوان حفظ کرده و به اقدامات تحریک‌آمیزی از قبیل فروش تسلیحاتی دست زده‌اند./ فارس

ارسال نظر