دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

دمشق دیدار اسد و اردوغان را به بعد از انتخابات ترکیه موکول کرد

برخی منابع اطلاعات جدیدی از روند عادی سازی میان سوریه و ترکیه فاش کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 12
کد خبر: ۱۷۹۴۴۸

به گزارش راهبرد معاصر. پرونده روابط میان سوریه و ترکیه مورد اهتمام رسانه‌ها و تحلیلگران امور است.

 

در این باره رای الیوم در گزارشی آورده است: آنچه می‌توان گفت این است که پرونده دیدار و مصافحه میان رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و تیم همراه او و سوریه به ریاست بشار اسد به پس از انتخابات و با اراده مستقیم سوریه موکول می‌شود.

 

رای الیوم در گزارش خود آورده است: پرونده روابط میان سوریه و ترکیه هم اکنون جریان دارد و همچنان دنبال خواهد شد و کانال‌ها میان ترکیه و دولت سوریه به ویژه رایزنی‌های امنیتی ادامه خواهد یافت.

 

برخی اظهارات مثبت طی هفته های گذشته سهم بسزایی در سرد کردن فضای جبهه متخاصم داشته است اما یک منبع ترکیه مطلع اعلام کرد: اوضاع پیچیده است و پیچیده هم خواهد ماند زیرا سال‌ها جنگ واقعی میان دو طرف جریان داشته است و بازگشت اعتماد و رسیدن به مرز دست دادن مساله زمان بر است و با کندی بسیار همراه است و همه در دمشق و آنکارا متوجه این موضوع هستند.

 

سئوالات زیادی درباره علل و پشت پرده پیامی که از دمشق رسیده و مانع دیدار اردوغان با بشار اسد شد، در حال حاضر مطرح شده است به ویژه که پرونده گشایش به سمت سوریه در سطح اتحادیه عرب و منطقه به ویژه پس از زلزله باز است.

 

طبق اطلاعات تازه، این تیم رئیس جمهور سوریه بود که درخواست تعویق دیدار در سطح عالی رتبه با همسایه خود کرده و آنرا به پس از انتخابات ریاست جمهوری ترکیه موکول کرده است.

 

رویکرد سوریه بر این اصل استوار است که احتمال حذف اردوغان از عرصه سیاسی در انتخابات ماه مه آینده وجود دارد.

 

شواهد گواه این است که طرف سوری نمی‌خواهد که با اردوغان دست بدهد؛ اما درب را نیمه باز برای رایزنی باز نگه داشته است تا با نهادهای امنیتی و دولت ترکیه رایزنی ادامه داشته باشد.

 

بنابراین می‌توان موضع سوریه را درباره تعویق دیدار در سطح عالی رتبه با ریاست جمهوری ترکیه در هفته گذشته دریافت و پیام مستقیم از طرف سوری رسیده است که مفادش این است که دمشق ترجیح می دهد که دیدار در سطوح عالی به پس از انتخابات موکول شود.

 

نتایج انتخابات بر روند اوضاع تاثیرگذار است و بستری فراهم می کند که دیپلماسی سوریه بتواند گفتگوی مفید با ترکیه انجام دهد./ تسنیم

ارسال نظر