استاندار ایلام: تردد از مرز مهران به ۲ میلیون نفر رسید وزیر کشور: دولت مصمم است اختیارات لازم را به استانداران تفویض کند پزشکیان: کریدور زنگزور آن چیزی نیست که در خبر‌ها بزرگنمایی شده؛ خواسته‌های ایران رعایت شده است مهاجرانی: حذف ۴ صفر از پول ملی به تصویب دولت رسید/پول اصلی، واحد بزرگتر «تومان» و واحد خُردتر «ِقران» خواهد بود تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باقری کنی: ایران در جنگ ۱۲ روزه به بازدارندگی فعال دست یافت/ جمهوری اسلامی براحتی از موضوع زنگه‌زور نمی‌گذرد پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد برآورد اولیه خسارات ناشی از جنگ ۱۲ روزه؛ ۹۰ درصد از آسیب‌ها مربوط به شهر تهران است سپاه پاسداران: آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هرگونه تهدید و تعرض آمریکا و اسرائیل هستیم کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران/ دست موساد قطع شد

از سرگیری روابط تجاری ایران و عربستان با تجارت فولاد

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت می‌گوید با بهبود روابط سیاسی میان ایران و عربستان سعودی، می‌توان چشم انداز جدیدی از روابط اقتصادی میان دو کشور را نیز متصور بود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 14
کد خبر: ۱۷۹۵۳۸

به گزارش راهبرد معاصر سید روح الله لطیفی اظهار کرد: بر خلاف سابقه تجارت ایران با کشورهایی مانند امارات متحده عربی، ترکیه یا افغانستان که در چارچوب آن حتی با وجود برخی اختلافات سیاسی و مرزی، همواره تجارت مشترک میان دو طرف ادامه داشته، در رابطه با عربستان سعودی شرایط همواره متفاوت است و این روابط سیاسی است که مقدمه روابط اقتصادی را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به توقف تجارت مشترک میان دو کشور در سال‌های گذشته، بیان کرد: وقتی روابط سیاسی قطع شد، عملا دو کشور دیگر رابطه اقتصادی مستقیمی نیز نداشتند اما از ماه‌های گذشته ما شاهد آن بودیم که با از سرگیری مذاکرات سیاسی، اقتصاد نیز بار دیگر فعال شد.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت با اشاره به آمارهای گمرک از سال گذشته، تشریح کرد: از سه ماه گذشته تاکنون بیش از ۱۴ میلیون دلار تجارت فولاد میان دو کشور انجام شده باید به این نکته توجه کرد که تجارت های مرتبط با فولاد معمولاً بازار های مستمر و ادامه دار را می طلبد و این موضوع نشان دهنده آن است که روابط تجاری دو کشور برای مباحثی مانند فولاد که به استمرار نیاز دارد مهیا شده که این موضوع می‌تواند در آینده به توسعه روابط اقتصادی در سایر سطوح نیز منجر شود.

لطیفی ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی عربستان سعودی، مواد غذایی و تولیدات کشاورزی ایران در کنار فولاد یکی از اصلی‌ترین گزینه‌هایی است که می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی دو کشور کمک کند. جدای از آن امکان ترانزیت مشترک کالا و دسترسی عربستان سعودی به کشورهای آسیای غربی از طریق ایران نیز موضوع دیگری است که در این حوزه اهمیت دارد.

به گفته وی، با فراهم شدن مقدمات ابتدایی همکاری‌های اقتصادی، می‌توان به گزینه‌هایی چون فعال کردن اتاق‌های بازرگانی مشترک و توسعه همکاری‌های اقتصادی در سایر سطوح نیز فکر کرد./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار