واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

جوزپ بورل: مواضع اتحادیه اروپا درباره تایوان تغییر نکرده است

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (جمعه) گفت که موضع این اتحادیه درباره مسئله تایوان تغییری نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 14
کد خبر: ۱۷۹۵۶۳

به گزارش راهبرد معاصر بورل طی یادداشتی در وبگاه سرویس خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «اتحادیه اروپا از ظهور و افزایش قدرت چین، ترسی ندارد. همکاری و نقش چین را در حل مشکلات جهانی و منطقه‌ای تایید می‌کنیم».

وی با بیان اینکه تاریخ جهان فردا به نحوه استفاده چین از قدرت خود بستگی دارد، توضیح داد: «چین باید مسئولیت بیشتری از جمله درخصوص صلح و امنیت جهان بپذیرد».

این مقام ارشد اروپایی ضمن اشاره به روابط قوی اقتصادی چین و اتحادیه اروپا، اظهار داشت: «با این حال، نوعی عدم تعادل بین اتحادیه اروپا و چین وجود دارد که باید کاهش یابد. اتحادیه اروپا علاقه‌مند به حفظ یک سیستم باز است و در اتخاذ تدابیری برای محافظت در برابر اقدامات ناعادلانه تردید نخواهد کرد».

بورل در این یادداشت ادامه داد: «اتحادیه اروپا برای مواد خام خاصی مانند کبالت، منگنز و منیزیم، بیش از حد به چین وابسته است اما زمانی که منافع حیاتی در خطر قرار بگیرد، می‌تواند به سرعت از شر این وابستگی خلاص شود».

وی در ادامه به موضوه تایوان پرداخت: «ما اساساً به سیاست چین واحد متعهد هستیم. ما هیچ دلیلی برای زیر سوال بردن آن نمی بینیم ولی هر گونه تلاش برای تغییر وضعیت موجود با زور، غیرقابل قبول خواهد بود».

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این‌باره اضافه کرد: «باید از تشدید تنش و تحریک در موضوع تایوان اجتناب شود. موضع اتحادیه در مورد تایوان تغییر نکرده است».

بورل همچنین با بیان اینکه گفتگوی رئیس جمهور چین با همتای اوکراینی مفید خواهد بود، گفت: «اگر پکن به یافتن راه حل سیاسی برای جنگ [اوکراین] کمک نکند، حفظ رابطه اعتماد اتحادیه اروپا با چین، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار دشوار خواهد بود».

از سوی دیگر «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان که به پکن سفر کرده، با بیان اینکه هیچ کشوری به اندازه چین بر روسیه نفوذ ندارد، تاکید کرد که وضعیت تایوان نباید تغییر کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر