حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران در پی جایگزینی دلار است

وزیر خزانه داری آمریکا یکشنبه شب به وقت تهران گفت که تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه و سایر کشورها توسط آمریکا، سلطه دلار را به خطر می‌اندازد زیرا کشورهای هدف به دنبال جایگزین هستند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۸ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۰۱۲

به گزارش راهبرد معاصر از «خبرگزاری فرانسه»، «جانت یلن» وزیر خزانه داری در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفت، تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه روسیه و سایر کشورها توسط ایالات متحده، سلطه دلار را به خطر می‌اندازد، زیرا کشورهای هدف به دنبال جایگزینی هستند.

یلن گفت: «زمانی که از تحریم های مالی مرتبط با نقش دلار استفاده می کنیم این خطر وجود دارد که به مرور زمان سلطه دلار را تضعیف کند.»

وی گفت: « این تمایل در چین، روسیه و ایران برای یافتن جایگزینی برای دلار وجود دارد.»

وزیر خزانه داری آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره احتمال استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین گفت: «روسیه باید خساراتی را که ایجاد کرده است بپردازد.»

او افزود: « محدودیت‌های قانونی در مورد آنچه می‌توانیم با دارایی‌های مسدود شده روسیه انجام دهیم وجود دارد، و ما در حال گفت‌وگو با شرکای خود هستیم.»

اخیرا وبگاه «نیو ایندین اکسپرس» نوشت که این احتمال وجود دارد ایران به زودی الگوی روسیه در فروش نفت را‌‌‌‌‌‌‌‌ در پیش گرفته و فروش نفت و گاز خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ به ریال آغاز کند و در این زمینه دلار را‌‌‌‌‌‌‌‌ کنار بگذارد. گفته می‌شود؛ همانند «روبل» قرار است ارزش ریال به طلا وابسته شود.

منابع آگاه می‌گویند که ایران می‌خواهد به زودی یک نرخ مبادله و ارزش‌گذاری بین ریال و طلا ایجاد کند که باعث تشویق روی آوردن مشتریان نفت و گاز این کشور به استفاده از ریال یا طلا شود. این تصمیم ایران می‌تواند ضربه دیگری به دلار آمریکا باشد.

اواخر ماه گذشته روسیه تصمیم خود برای فروش نفت و گاز این کشور به روبل یا طلا را‌‌‌‌‌‌‌‌ اعلام کرد. بانک مرکزی روسیه هم اعلام کرد که ارزش روبل بر مبنای طلا تعیین خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار