رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد

رئیس جمهور اسبق مکزیک، مامور CIA از آب درآمد

رئیس جمهور اسبق مکزیک، مامور CIA از آب درآمد مطابق اسناد تازه‌ای که آرشیو ملی آمریکا از حالت طبقه‌بندی خارج کرده، رئیس جمهور اسبق مکزیک مامور سی‌آی‌ای بوده است!
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۰۹۹

به گزارش راهبرد معاصر. براساس اسناد جدیدی که به‌تازگی از حالت طبقه‌بندی‌شده خارج شده و آرشیو ملی آمریکا آن را منتشر کرده، خوزه لوپز پورتیلو، رئیس جمهور اسبق(۱۹۷۶ تا ۱۹۸۲)، مامور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سی‌آی‌اِی) بوده است.

 

در بین اسناد و اوراق مرتبط با تحقیقات سی‌آی‌اِی درباره قتل جان اف.کِندی، رئیس جمهور اسبق آمریکا در سال ۱۹۶۳، یادداشتی از جلسه عوامل سازمان اطلاعات آمریکا به تاریخ ۲۹ نوامبر ۱۹۷۶ به چشم می‌خورد.

 

در این جلسه، بیل استِربیتس، یکی از مقامات اطلاعاتی آمریکا به همکاران خود می‌گوید که «مکزیک به زودی رئیس جمهور جدیدی خواهد داشت؛ کسی که چندین سال، دفتر ارتباطی(ما) را کنترل می‌کرد.»

 

در این یادداشت نام لوپز پورتیلو قید نشده اما این جلسه درست چند روز پس از اعلام رسمی وی به عنوان رئیس جمهور مکزیک برگزار شد. او یک سال قبل به عنوان تنها نامزد حزب انقلابی نهادی مکزیک وارد کارزار انتخاباتی شد. این حزب از سال ۱۹۲۹ تا ۲۰۰۰ بر مکزیک حکمرانی می‌کرد. لوپز در سال ۲۰۰۴ در ۸۳سالگی درگذشت.

 

جلسه مذکور در این یادداشت به دلیل انتشار قریب‌الوقوع اسناد تحقیقات مرتبط با لی هاروی اوسوالد، کسی که به قتل جان اف کندی محکوم شد، برگزار شده بود. اوسوالد اندکی پیش از تیراندازی و ترور کندی در دالاس، به مکزیک رفته بود و سازمان اطلاعات آمریکا متعاقبا عملیات جاسوسی و استراق سمع گسترده‌ای در این کشور انجام داد.

 

مقامات به این نتیجه رسیدند که این کهنه‌سرباز نیروی دریایی، کندی را از پنجره طبقه ششم ساختمانی در نزدیکی محل عبور تیم اسکورت ریاست جمهوری، هدف گرفته است. اوسوالد اتهامات را رد کرد و گفت که «پخمه‌تر» از آن است که چنین کاری کند.

 

لوپز حالا به چهارمین رئیس جمهور مکزیک بدل شده که جاسوس آمریکا بوده است. لوئیس اچوریا(۱۹۷۰ تا ۱۹۷۶)، گوستاوو دیاز اورداز(۱۹۶۴-۱۹۷۰) و آدلولفو لوپز ماتئوس(۱۹۵۸-۱۹۶۴) سه رئیس جمهور دیگر مکزیک هستند که عامل سی‌آی‌اِی بودند./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار