«سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده

چین: موضع پکن در قبال کریمه تغییر نکرده است

چین: موضع پکن در قبال کریمه تغییر نکرده است وزارت امور خارجه چین تاکید کرد پکن به حق حاکمیت تمام کشورهای جماهیر شوروی سابق احترام می‌گذارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 24
کد خبر: ۱۸۰۹۳۵

به گزارش راهبرد معاصر  مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانس خبری امروز خود تاکید کرد پکن به حق حاکمیت تمام کشورهای جماهیر شوروی سابق احترام می گذارد و موضع پکن در قبال کریمه تغییر نکرده است.

وی اظهار کرد پس از فروپاشی جماهیرشوروی سابق، چین یکی از نخستین کشورهایی بود اقدام به برقراری روابط دیپلماتیک با کشورهای تازه تاسیس شده کرد.

این سخنگو در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اظهارات سفیر چین در فرانسه درباره کریمه گفت: از زمان شکل گیری روابط دیپلماتیک، چین همیشه به اصل احترام و رفتار برابر وفادار بوده در حالی که روابط دوجانبه دوستی و همکاری را تقویت کرده است. پکن همواره به حاکمیت کشورهایی که پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفته‌اند، احترام می گذارد.

وی خاطرنشان کرد دیدگاه چین نسبت به اوکراین کاملا شفاف و ثابت است. ما آماده همکاری با جوامع بین‌المللی برای یافتن راه حلی سیاسی در مورد بحران اوکراین هستیم.

روز جمعه گذشته «لو شایه» سفیر چین در فرانسه در جریان یک مصاحبه در صفحه توئیتر خود در مورد شبه جزیره کریمه گفته بود که کریمه در اصل بخشی از روسیه است اما از لحاظ اداری در سال 1954 توسط نیکیتا خوروشچو رهبر حزب و سیاستمدار شوروی به جمهوری سوسیالیستی اوکراین انتقال داده شده بود. وی همچنین افزود: همانطور که می بینیم کشورهای جماهیر شوروی سابق تحت قوانین بین‌المللی چنین وضعیتی ندارند زیرا هیچ قوانین بین المللی وجود ندارد که نشان دهد وضعیت آنها به عنوان کشورهای مستقل می تواند ثابت شود.

از زمان انتشار این اظهارات، کشورهای لاتویا، لیتوانی و استونی، دیپلمات های چینی را از دفاتر سیاسی پکن در کشورهایشان فراخوانده تا درباره این موضوع توضیحات لازم را ارائه دهند. چین به طور رسمی کریمه را به عنوان بخشی از روسیه به رسمیت نمی شناسد.

دولت های کریمه و سواستوپول، در فوریه 2014 رفراندومی را به منظور الحاق مجدد به روسیه برگزار کردند. در این رفراندوم بیش از 96 درصد مردم کریمه و بیش از 95 درصد مردم سواستوپول به پیوستن به روسیه رای مثبت دادند. در مارس همان سال نیز ولادیمیر پوتین معاهده ای را برای دسترسی رسمی مردم این دو شهر به روسیه به عنوان مناطق ادغام شده امضا کرد و سه روز پس از آن این سند از سوی مجمع فدرال و پارلمان روسیه تایید و تصویب شد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار