دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند روبیو: ایران مواد غنی‌شده را از خارج وارد کند «لشکر طیبه» مسئولیت حمله «پهَلگام» را برعهده گرفت محکومیت بازداشت غیر قانونی مهدیه اسفندیاری و شاهین حزامی توسط فرانسه فحاشی محمود عباس به حماس دستور عراقچی برای مساعدت به اتباع ایرانی در استانبول وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است

اظهارات جنجالی رئیس‌جمهور چک درباره نقش چین در جنگ اوکراین

رئیس‌جمهور جمهوری چک مدعی شده است که چین به دنبال طولانی شدن جنگ اوکراین است تا از این طریق امتیازاتی را از روسیه دریافت کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، در حالیکه کشورهای غربی با ارسال انواع سلاح‌های سبک و سنگین به اوکراین بر آتش‌ ناآرامی‌های این جنگ دامن زده‌اند و مقام‌های روسیه بارها تأکید کرده‌اند که کشورهای غربی در حال طولانی کردن این جنگ هستند، این بار رئیس‌جمهور چک مدعی شده است که چین خواستار برقراری صلح در اوکراین نیست.

 

بنا بر گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، «پتر پاول» ژنرال سابق ناتو و رئیس‌جمهور فعلی جمهوری چک مدعی شده است که «به نفع چین است که وضعیت موجود در اوکراین را طولانی کند تا بتواند امتیازاتی را از مسکو دریافت کند».

 

وی به نشریه «پولتیکو» گفته است: «همچنین برای چین خوب است که غرب از طریق حمایت از اوکراین تا اندازه‌ای ضعیف‌تر شود. ما نمی‌توانیم امید به صلح را به عنوان راهبرد خود قرار دهیم».

 

این اولین بار نیست که کشورهای غربی گمانه‌زنی‌هایی را درباره همکاری چین و روسیه مطرح کرده‌اند و پیش از این نیز با شروع عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه سال گذشته، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده آمریکا مدعی شده بودند که با تشدید فشارهای غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین، مسکو به کشورهای جمهوری اسلامی ایران، چین و کره شمالی روی آورده است.

 

رئیس‌جمهور چک در حالی چنین اتهاماتی را به پکن وارد کرده است که مقام‌های چین در ماه فوریه سال جاری میلادی طرح صلح را برای پایان دادن به جنگ اوکراین پیشنهاد دادند که شامل ۱۲ نکته است که از آن جمله می توان به درخواست آتش‌بس، احترام به منافع مشروع تمام کشورها در زمینه امنیت و حل و فصل بحران انسانی در اوکراین اشاره کرد./ فارس

ارسال نظر