علی اف:ارتش ترکیه برای تامین امنیت قره‌باغ وارد خاک جمهوری آذربایجان می‌شود-راهبرد معاصر

علی اف:ارتش ترکیه برای تامین امنیت قره‌باغ وارد خاک جمهوری آذربایجان می‌شود

رئیس‌جمهوری آذربایجان تاکید کرد: ارتش ترکیه برای کمک به تامین امنیت جمهوری آذربایجان و قره‌باغ وارد خاک جمهوری آذربایجان می‌شود، این در حالی است که رییس‌ جمهوری روسیه بر حفظ وضعیت کنونی قره‌باغ تاکید دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 18
کد خبر: ۶۷۳۰۶

به گزارش راهبرد معاصر الهام علی‌اف در پیام‌های توییتری خود نوشت: آذربایجان برای خاک خود جنگید و تمامیت ارضی خود را حفظ کرد و این امر براساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به ابتکار اتحادیه اروپا و سند آذربایجان انجام شد. 

وی تاکید کرده است: آوارگانی که ۳۰ سال صبر کرده‌اند این پیروزی بزرگ نظامی و سیاسی را جشن می‌گیرند. آنها بی صبرانه منتظر اعلام زمان بازگشت هستند. عدالت پیروز است. قره‌باغ ما! قره‌باغ آذربایجان است. 

این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تاکید دارد مشکل اصلی هنوز وجود دارد. وضعیت نهایی قره باغ هنوز مشخص نشده و توافق صورت گرفته بر حفظ وضعیت کنونی بوده و آنچه بعدا اتفاق می‌افتد با رهبران آینده تعیین می‌شود.

رئیس جمهوری روسیه گفته است: برای به رسمیت شناختن یا نشناختن قره باغ به عنوان یک کشور مستقل دارای حق حاکمیت، باید اوضاع را از زوایای مختلف دید چون این یک فاکتور مهم است. با توجه به اقدامات رهبر سابق گرجستان، منظورم حمله به صلح‌بان‌های ما در اوستیای جنوبی، روسیه استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا را به رسمیت شناخت. ما همچنین خواسته مردم کریمه را به رسمیت شناختیم.

در همین حال براساس قطعنامه شورای فدراسیون روسیه رئیس جمهوری می‌تواند نیروهای مسلح این کشور را در قره باغ مستقر کند.

بر اساس توافق صورت گرفته میان رهبران سه کشور آذربایجان، ارمنستان و روسیه، نیروهای ارمنی از مناطق اشغالی خاک آذربایجان که از سال ۱۹۹۴ تحت سیطره داشتند، خارج می‌شوند و ارتباط آنها با منطقه قره‌باغ در داخل خاک جمهوری آذربایجان تنها از طریق یک کریدور که تحت نظارت صلحبانان روسی خواهد بود، برقرار می‌شود. اما وضعیت منطقه قره‌باغ و جمهوری خودخوانده ارمنی آن موسوم به آرتساخ همچنان نامشخص مانده و بر خلاف اظهارات مطرح شده از سوی علی‌اف، نیروهای آذربایجان تنها کنترل بخش‌های کوچکی از این منطقه را که در جریان جنگ به دست آوردند، حفظ می‌کنند.

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده