خطر بیولوژیکی در سودان/ روسیه میانجی صلح می‌شود؟-راهبرد معاصر
نتایج انتخابات ایالت فلوریدا امشب اعلام می‌شود نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

خطر بیولوژیکی در سودان/ روسیه میانجی صلح می‌شود؟

هم‌زمان با انتشار گزارش‌هایی درباره احتمال خطر مسمومیت‌های بیولوژیکی ناشی از تسلط بر آزمایشگاه مرکزی سودان، ارتش این کشور اعلام کرد نگران بیانیه‌های صادرشده از سوی گروه‌ها یا افراد مختلف از فضای زندان‌های خارطوم و شایعه آزادی زندانیان نیست. این در حالی است که روسیه اعلام کرد، همیشه آماده است به سودان برای غلبه بر مشکلات و بازگشت به مسیر صلح کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۳۵

خطر بیولوژیکی در سودان/ روسیه میانجی صلح می‌شود؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ارتش سودان صبح امروز (چهارشنبه) اعلام کرد، نگران اظهارات منتشر شده از سوی هیچ گروه یا فردی در زمینه شایعه آزادی زندانیان نیست. این در حالی است که احمد هارون، از مقام‌های سابق سودان در دوران حکومت عمر البشیر که به همراه وی و سایر مقام های سابق سودانی در زندان «کوپر» واقع در خارطوم زندانی بود، اعلام کرد به همراه سایر مقام های سابق سودانی از زندان خارج شده است.


سخنگوی ارتش سودان افزود: برخی زندان‌ها در روزهای گذشته شاهد ناآرامی بوده و افراد مسلح به برخی از آنها یورش بردند و پس از کشتن و زخمی کردن تعدادی از عناصر پلیس‌، نظامیان را مجبور به آزادی زندانیان کردند.


وی با تأکید بر این موضوع که حمله به زندانها تهدید فزاینده ای برای امنیت و آرامش عمومی شهر خارطوم ایجاد کرده است، از گسترش ناآرامی به سایر استان ها ابراز نگرانی و عنوان کرد: زندانیان در زندان‌ها مانند آنچه در برخی زندان‌های خارطوم اتفاق افتاد، تقاضای آزادی کرده‌اند که این اتفاقات خطری بزرگ و ممکن است ناشی از نواقص امنیتی باشد، از شهروندان می خواهم در برخورد با این وضعیت احتیاط کنند.

احمد هارون بدون توضیح درباره وضعیت عمر البشیر و بیان اینکه آیا در هنگام فرار با آن‌ها یا به دلیل بیماری در بیمارستان بوده است، عنوان کرد: زندان کوپر را به همراه سایرین ترک کردیم و آن‌ها از خود محافظت خواهند کرد


عصر روز گذشته (سه شنبه) احمد هارون اعلام کرد به همراه سایر مقام های سابق سودانی از زندان خارج شده است. وی که معاون عمر البشیر بود و به ارتکاب جنایات جنگی و کشتارجمعی در منطقه دارفور متهم شده، در بیانیه‌ای صوتی که از شبکه تلویزیونی «طیبه» منتشر شد، گفت: با وجود ظلم‌هایی که عوامل کودتا علیه مقام های سابق سودان روا داشته‌اند، به همراه سایر مقام های سابق سودان آماده حضور در پیشگاه دستگاه قضایی هستیم.


وی پیش تر گفته بود، محاکمه در برابر محکمه کیفری بین المللی را بر دادگاه‌های سودان ترجیح می دهد، زیرا قدرتی در سودان قادر نخواهد بود یا تمایل نخواهد داشت عدالت را برقرار کند و در شرایطی که قضات و مشاوران آواره هستند، عدالت برقرار نمی شود.


احمد هارون بدون توضیح درباره وضعیت عمر البشیر و بیان اینکه آیا در هنگام فرار با آن‌ها یا به دلیل بیماری در بیمارستان بوده است، عنوان کرد: زندان کوپر را به همراه سایرین ترک کردیم و آن‌ها از خود محافظت خواهند کرد. مقام های نظام سابق اصرار داشتند با وجود آشوب و فرار شمار زیادی از زندانیان و تعداد کم محافظان در زندان، در آن باقی بمانند تا حکمی قضایی برای آزادیشان به دلیل شرایط امنیتی صادر شود، اما چنین اتفاقی نیفتاد و آن‌ها ناگزیر به خروج از زندان شدند. 


از سوی دیگر ائتلاف گروه‌های آزادی و تغییر  در سودان گفتند: آزادی رهبران رژیم گذشته از زندان به معنای دامن زدن به تداوم و افزایش جنگ است و اظهارات احمد هارون نشان می دهد رژیم منحل شده در پشت پرده جنگ سودان قرار دارد.


نیروهای سودانی در بیانیه‌ای از مردم خواستند صفوف خود را برای مقابله با این توطئه ها متحد کنند و با تجدید فراخوان به رهبری نیروهای مسلح و حمایت سریع برای «توقف جنگی که کشورشان را به تجزیه نزدیک می کند و تهدید بزرگی است» از امنیت، حاکمیت و وحدت دفاع کنند.


روسیه میانجی صلح می شود؟

همزمان «آنا یوستیگنیوا»، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در سخنرانی نشست شورای امنیت این سازمان که روز گذشته (سه شنبه) برای بررسی وضعیت سودان برگزار شد، گفت: روسیه همیشه آماده است به سودان برای غلبه بر مشکلات کنونی و بازگشت به مسیر صلح کمک کند.

بسیاری از بازیگران خارجی به طور مصنوعی انتقال قدرت به نیروهای غیرنظامی در سودان را تسریع کرده‌اند


وی افزود: توافقات آتش‌بس نمی‌تواند به طور کامل نبرد در سودان را متوقف کند. ما به توافقات پایان هفته گذشته برای برقراری آتش‌بس می پردازیم که در مجموع به کاهش شدت خصومت‌ها در سودان کمک کرد، گرچه نتوانسته است به طور کامل آن را متوقف کند.‌


دیپلمات روس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بسیاری از بازیگران خارجی به طور مصنوعی انتقال قدرت به نیروهای غیرنظامی در سودان را تسریع کرده‌اند. این طرف‌های خارجی تصمیمات متعددی را تحمیل کرده‌اند که هیچ مقبولیتی در جامعه سودان و میان شهروندان این کشور نداشته اند.


وزارت امور خارجه عربستان نیز به نوبه خود اعلام کرد، یک فروند کشتی حامل یک هزار و 678 غیرنظامی بیش از 50 کشور را که تمایل به فرار از خشونت های داخلی سودان داشتند، در بزرگترین عملیات امداد و نجات در نوع خود خارج کرده است.


خطر بیولوژیکی بزرگ در سودان

در عین حال سازمان بهداشت جهانی نسبت به خطر بزرگ بیولوژیکی ناشی از تسلط بر آزمایشگاه مرکزی خارطوم، پایتخت سودان ابراز نگرانی کرد. در آزمایشگاه میکروبی و شیمیایی  خارطوم نمونه‌هایی از طیف گسترده بیماری‌ها مانند وبا، فلج اطفال و سرخک نگهداری می‌شود.


طبق این گزارش، جنگ‌جویان همه تکنیسین‌ها را از آزمایشگاه بیرون کردند و این محل در پایتخت سودان کاملاً تحت کنترل یکی از طرف‌های درگیر است و از آن به عنوان پایگاه نظامی استفاده می‌شود. نماینده سازمان جهانی بهداشت توضیح نداد کدام طرف درگیر در جنگ داخلی یمن کنترل این آزمایشگاه را در دست گرفته است؛ اما در ۱۰ روز گذشته نبردها میان ارتش سودان و نیروی واکنش سریع (شبه نظامیان) اتفاق افتاده که هر یک از آن‌ها به یکی از ژنرال‌های رقیب وفادار هستند.


این تحولات در حالی رخ می دهد که خطرناک ترین درگیری داخلی سودان بدون هیچ نشانه ای از راه حل برقراری صلح، وارد یازدهمین روز خود شد. توافق آتش بس سه روزه اعلام شده در سودان که سه شنبه لازم الاجرا شد تا حدودی طرف ها را پایبند به کاهش سطح خشونت ها کرد و باعث تخلیه سریع اتباع خارجی از این کشور شد.


تحولات میدانی

پس از 11 روز جنگ که بیش از 459 کشته و بیش از 4 هزار زخمی برجای گذاشته است، سازمان ملل متحد اعلام کرد، ارتش مواضع نیروهای «پشتیبانی سریع» را در حومه خارطوم هدف قرار داد. طبق آنچه شاهدان گفتند، طرف مقابل با استفاده از سلاح های سنگین به این حمله پاسخ داد.


نیروهای پشتیبانی سریع اعلام کردند کنترل پالایشگاه و نیروگاهی را در 70 کیلومتری شمال خارطوم به دست گرفته اند. ارتش سودان در حساب کاربری خود در فیسبوک از حرکت گسترده نیروهای پشتیبانی سریع به سمت پالایشگاه با هدف بهره مندی از آتش بس و کنترل آن خبر داد. ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع به رهبری محمد دقلو ملقب به «حمیدتی» گزارش ها در زمینه نقض آتش بس را رد کرده اند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار