دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با نواف سلام + عکس عراقچی: از تلاش‌های دولت و ملت لبنان برای اخراج اشغالگران حمایت می‌کنیم حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره سنای آمریکا لایحه تحریم روسیه را بررسی می‌کند دیدار ۶ سفیر جدید ایران با پزشکیان پسکوف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست رئیس جمهور لبنان: مایل به تقویت روابط با ایران هستیم سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد

رونمایی اردوغان از جت نسل پنجم ترکیه

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه در اقدامی تبلیغاتی نام هواپیمای جنگنده بومی ترکیه را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 01
کد خبر: ۱۸۲۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «آناتولی» اردوغان نام این جنگنده را «کاآن» گذاشت.اردوغان در بازدید صنایع هوافضای ترکیه در «آنکارا» گفت: «ترکیه اکنون در همه زمینه‌ها در خشکی، دریا ، زیردریایی، در هوا و فضا فعال است.»

این در حالی است که رسانه‌ها بیشتر فاش ساختند که موتور جنگنده ادعایی نسل پنجم ترکیه ساخت شرکت «رولز رویس» انگلیس است. این جت با هدف جایگزینی ناوگان قدیمی اف-۱۶ ارتش ترکیه ساخته شد.

اردوغان در ادامه ادعای خود اظهار داشت که ترکیه با این هواپیما به یکی از پنج کشور دارای این نوع فناوری تبدیل خواهد شد.

این هواپیما که پروژه آن در سال ۲۰۱۶ آغاز شد، در ماه مارس به بهره برداری رسید. این هواپیمای ۲۱ متری به لطف دو موتور خود قادر به رسیدن به حداکثر سرعت ۱.۸ ماخ است .

رسانه‌های ترکیه پیشتر اعلام کردند که این جنگنده رادار گریز از ۲۰۰۰۰ قطعه تشکیل شده است. ترکیه قبلاً بخشی از برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم اف-۳۵ بود، اما در سال ۲۰۱۹ به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی «اس-۴۰۰» از روسیه از این پروژه اخراج و سفارش برای خرید این جت‌ها نیز لغو شد.

ترکیه در روزهای گذشته با شتاب فراوان از دستاوردهای نظامی خود خبر می‌دهد به طوریکه این کشور چهارشنبه گذشته از حرکت پهپاد رزمی بدون سرنشین «آنکا-۳» در باند «فرودگاه آنکارا» خبر داد.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح» این پهپاد جنگی ترکیه با دید کم راداری، قابلیت پرواز با سرعت بالا و بال‌های متحرک روز چهارشنبه روی باند فرودگاه قرار گرفت. رسانه‌های ترکیه از حرکت این پهپاد رادار گریز تصاویر منتشر کردند. آنکا-۳ می‌تواند تا ارتفاع ۴۴۰۰۰ پا پرواز کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار