شیوه جدید ثبت سفارش کالاهای مشمول ارز ۲۸.۵ هزار تومانی اعلام شد-راهبرد معاصر

شیوه جدید ثبت سفارش کالاهای مشمول ارز ۲۸.۵ هزار تومانی اعلام شد

اولویت بندی نیاز نهاده های دام و طیور و دانه‌های روغن خام و سایر کالاهای مشمول دریافت ارز ۲۸۵۰۰۰ریالی که تایید ثبت سفارش آنها به صورت سیستمی است، به صورت ۶ماهه و بر اساس اعلام معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، به تشکل های ذیربط ابلاغ می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 07
کد خبر: ۱۸۲۸۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ شیوه جدید ثبت سفارش کالاهای مشمول ارز 28.5 هزار تومانی اعلام شد.

 

باتوجه به اعلام ارز ترجیحی 285000ریالی توسط بانک مرکزی ج.ا.ا و ارسال 416کد تعرفه گمرکی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی با لحاظ دو اصل رشد تولید و کاهش تورم و همچنین نظر به محدودیت در تامین منابع ارز ترجیحی و الزام ارسال نظر دستگاه از سوی وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی موارد ذیل مبنای اقدام خواهند بود:


1- اولویت بندی نیاز نهاده های دام و طیور و دانه های روغن خام و سایر کالاهای مشمول دریافت ارز 285000ریالی که تایید ثبت سفارش آنها به صورت سیستمی است، به صورت 6ماهه و بر اساس اعلام معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، به تشکل های ذیربط ابلاغ می‌شود.

 

2_شرکت های وارد کننده مکلف به ارائه تعهدنامه رسمی مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی در دفترخانه ثبت اسناد رسمی و بارگذاری آن همراه سایر مدارک در هنگام تشکیل پرونده هستند.
تبصره 1_سقف نیاز 6ماهه با توجه به شرایط بازار جهانی کالا (قیمتها)میزان موجودی،نیاز مصرفی کشور و سیاست های تنظیم بازار ی و...... قابل تغییر و اصلاح است.
تبصره 2:تمدید ثبت سفارش های قبلی در چارچوب شیوه نامه حاضر خواهد بود.

 

* شیوه نامه اولویت دهی تخصیص ارز کالاهای کشاورزی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم شیوه نامه اولویت دهی و نظر دستگاه ها برای تخصیص ارز 28500 تومانی واردات کالاهای کشاورزی اعلام شد.
با توجه به اعلام تخصیص ارز ترجیحی 285000ریالی توسط رئیس کل بانک مرکزی ج.ا.ا و ارسال 416کد تعرفه گمرکی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی با لحاظ دو اصل رشد و تولید و کاهش تورم و همچنین نظر به محدودیت در تامین ارز ترجیحی و الزام ارسال نظر دستگاه از سوی وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی موارد ذیل مبنای اقدام خواهند بود؛

 

نرخ خرید تضمینی گندم تصویب و ابلاغ شد

1_تهیه فهرست منتخب ارسال نظر دستگاه بر اساس نوع کالا
-در خصوص کالاهایی نظیر ذرت، جو، گندم، دانه روغنی، کنجاله سویا، روغن خام و..... برای شرکت هایی که پس از اخذ ثبت سفارش اقدام به حمل و تخلیه محموله (کوتاژ کالا)در مبادی ورودی کشور نموده اند.

-در خصوص کالاهایی نظیر واکسن و داروهای دامی،سموم، کود شیمیایی و بذور و...... ارسال نظر دستگاه بر اساس اعلام و تایید مکتوب معاونت های تخصصی مربوطه خواهد بود و معاونت توسعه بازرگانی به صورت دوره ای نسبت به ارسال نتیجه و تامین ارز به معاونت های مربوطه اقدام می کند.

تبصره: لیست دو گروه کالایی فوق به تفکیک کد تعرفه گمرکی توسط دفتر قوانین و مقررات صادرات و واردات معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام خواهد شد.

_ثبت سفارش هایی که شامل یکی از حالات فوق الذکر هستند بر اساس مراحل ذیل در فهرست منتخب ارسال نظر دستگاه قرار خواهند گرفت:
-وجود درخواست گواهی ثبت آماری (فیش)در سامانه جامع تجارت
-وجود گواهی ثبت آماری (فیش)در سامانه ثبت تجارت
-وجود گواهی های ثبت آماری که با عاملیت بانک مرکزی ج.ا.ا و کارگزاری کالاهای اساسی
-تطبیق ارزش درخواست های گواهی ثبت آماری و اظهارنامه های گمرکی مربوط به هر ثبت سفارش که سابقه نظر دستگاه،تخصیص و تامین معتبر نداشته باشد.

3_اعلام اولویت تخصیص ارز به هر ثبت سفارش (ارسال نظر دستگاه) از بین فهرست منتخبین مبتنی بر موارد ذیل خواهد بود:
-اولویت مصرفی کالا و تنظیم بازاری کشور در تعامل با بخش خصوصی
-بر اساس تقدم و تأخر تاریخ اظهارنامه های گمرکی
-رعایت اصل رقابت پذیری در بازار و تخصیص متناسب ارز بین گروه های کالایی و واردکنندگان مختلف
-در اولویت قرار گرفتن ثبت سفارش های با ارزش کمتر در واحد کالا
-واحدهای تولیدی و بازرگانان طرف قرارداد آنها بر اساس تایید معاونت های تخصصی مبتنی بر سیاست های تنظیم بازار
تبصره:ضریب اثر هر اولویت در سامانه مربوطه تعریف و اعمال خواهد شد

 

4_معاونت توسعه بازرگانی نسبت به ارسال نظر دستگاه در بازه های زمانی 15روزه اقدام و همزمان فهرست منتخبین و نظر دستگاه ارسالی مبتنی بر آن را در پرتال معاونت توسعه بازرگانی با رعایت محرمانگی اطلاعات تجاری اشخاص حقیقی و حقوقی، منتشر خواهد نمود.

تبصره: به منظور تحقق شفافیت و مبارزه با بسترهای فسادزا و رانت آلود ،بانک مرکزی باید نسبت به ارسال نتیجه تخصیص،تامین و انتقال ارز مربوط به نظر دستگاه های ارسالی به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی جهت اعلام به ذینفعان و انتشار آن با رعایت محرمانگی اطلاعات تجاری واردکنندگان،اقدام نماید.

5_در صورت تمایل تشکل های بخش خصوصی به منظور مشارکت فعال و مسئولانه در فرایند تایید و ثبت سفارش تا ارسال نظر دستگاه،معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی آمادگی انعقاد تفاهم‌نامه جهت واگذاری امور غیر حاکمیتی و غیر سیاستی در این خصوص را خواهد داشت.

6_با عنایت به لزوم دریافت اطلاعات ثبت سفارش، عملیات ارزی،واردات ، قبض انبار و.....از سایر دستگاه ها از جمله بانک مرکزی ج.ا.او گمرک ج.ا.ا وزارت صمت ،سازمان بنادر و کشتیرانی و........ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی هیچگونه مسئولیتی در قبال نقص اطلاعات ارسالی سایر دستگاه ها نخواهد داشت./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار