سفر بن‌زاید به روسیه در میانه تنش‌های منطقه‌ای رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند الجولانی: روسیه از وحدت و ثبات سوریه حمایت کرده است نمایندگی ایران در سازمان ملل: اگر تهدید شویم، پاسخ بی‌سابقه خواهیم داد غریب آبادی: اولویت ما دفاع از ایران است نه مذاکره با آمریکا المیادین به نقل از منبعی ایرانی: «آمریکا با لشکرکشی نظامی نمی‌تواند ما را وادار به مذاکره کند» ترامپ مجددا ایران را تهدید کرد: حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود/ ایران سریعا پای میز مذاکره بیاید کرملین: پوتین فردا با رئیس امارات دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند ادعای جعلی درباره محاصره دریایی ایران انصارالله: عراق برای انتخاب رهبران خود به اجازه آمریکا نیاز ندارد هشدار عراقچی و بن فرحان نسبت به پیامد‌های خطرناک تشدید تنش در منطقه ترامپ: ایران برای توافق «منصفانه و عادلانه» پای میز مذاکره بیاید گفتگوی فرمانده سنتکام آمریکا با رئیس ستاد کل ارتش ترکیه پ‌ک‌ک: تحولات سوریه، نشان‌دهنده شکست فرآیند صلح ترکیه است ترامپ: اوضاع در گرینلند خوب پیش می‌رود؛ پایان جنگ اوکراین در راه است

هنری کیسینجر: احتمالا با تلاش چین جنگ بین روسیه و اوکراین خاتمه یابد

«هنری کیسینجر» وزیر خارجه پیشین آمریکا در دهه هفتاد میلادی اظهار داشت که با تلاش‌های چین ممکن است جنگ بین روسیه و اوکراین خاتمه یابد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۲ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 07
کد خبر: ۱۸۲۹۶۹

به گزارش راهبرد معاصر کیسینجر روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌بی‌اس» در زمینه تماس احتمالی با رئیس جمهور چین گفت: «احتمال بسیاری وجود دارد که رئیس جمهور چین تماس من را قبول کند.»

هنری کیسینجر معمار سیاست تنش زدایی با شوروی در خلال جنگ سرد، دیپلمات ارشد در دولت «ریچارد نیکسون» و «جرالد فورد» تاکنون چندین بار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۰۰ دیدار کرده است.

کیسینجر در مورد گفت‌وگو با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز نظر مشابه‌ای را بیان کرد. وی در زمینه مذاکره با روسای جمهور کشورهای مختلف از جمله روسیه و چین گفت: «من تمایل دارم به این کار را انجام دهم،اما من یک مشاور خواهم بود، نه یک فرد فعال.»

کیسینجر گفت که بحران کنونی اوکراین ممکن است به نقطه عطفی نزدیک شود. وی گفت: «اکنون که چین وارد مذاکره شده است، فکر می‌کنم تا پایان سال به نتیجه برسد. ما در مورد فرآیندهای مذاکره و حتی مذاکرات واقعی صحبت خواهیم کرد.»

وی پیشتر چین و آمریکا را رقبای اصلی برای تسلط بر جهان خواند و گفته بود، جنگ سرد دوم می‌تواند خطرناک‌تر باشد. چینی‌ها منابع اقتصادی قابل توجهی دارند و فناوری‌های تخریب، با ظهور هوش مصنوعی وحشتناک‌تر شده‌اند.انتظار برای غربی‌شدن چین، دیگر یک راهبرد قابل قبول نیست.

کیسینجر بر این باور است که آمریکا و چین به عنوان دو ابرقدرت یک حداقل تعهد مشترک را برای جلوگیری از وقوع برخورد و درگیری فاجعه‌بار با یکدیگر دارند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار