وعده اسلامی برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه صادر شد صدور بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران + جزئیات واشنگتن: همچنان از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا

وعده اسلامی برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بیش از ۱۴۰ بخش صنعتی کشور از جمله صنایع فولاد، سیمان و پتروشیمی از دستاوردهای سازمان انرژی اتمی استفاده می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 09
کد خبر: ۱۸۳۲۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، نخستین محصولات فناورانه با سطح فناوری بالا در حوزه ابزار اندازه‌گیری شتابدهنده‌های الکترون مرکز فناوری و نوآوری رسا در مراسمی رسمی با حضور محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، معاونان سازمان و متخصصان صنعت هسته‌ای ۱۸ اردیبهشت ماه به‌طور رسمی به بازار عرضه شد.

 

محمد اسلامی در مراسم عرضه نخستین محصولات فناورانه مرکز رسا به بازار ضمن تشکر از تمام کسانی‌که زیست بوم فناوری هسته‌ای را پایه گذاری کردند، بیان کرد: نقش سازمان انرژی اتمی ایران، یک نقش راهبردی است.

 

وی درباره حضور بخش خصوصی در این عرصه گفت: ورود بخش خصوصی به عرصه‌های گوناگون طبیعی است. سازمان انرژی اتمی ایران نیز باید تا جایی که می‌تواند ریسک فعالیت و سرمایه‌گذاری را به سمت صفر سوق دهد.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه توسعه کاربرد پرتوها و نیز دستیابی به ۱۰ هزار مگاوات برق جدید هسته‌ای را در این سازمان هدف‌گذاری کرده‌ایم، عنوان کرد: با توجه به اهداف تعیین شده و تکلیف قانونی که برعهده داریم با قدرت در مسیر توسعه کاربرد پرتوها و افزایش تولید برق هسته‌ای از طریق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی حرکت می‌کنیم.

 

اسلامی با اشاره با‌ اینکه حوزه توسعه کاربرد پرتوها و افزایش تولید برق هسته‌ای دارای مزیت‌های اقتصادی غیرقابل انکار است، تأکید کرد: برای افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها، مجوزهای قانونی را فراهم می‌سازیم تا در این مسیر حرکت کنند که این مهم نشان می‌دهد که میدان و مسیر باز است.

 

وی اضافه کرد: کشور به شدت به انرژی پاک و پایدار نیاز دارد و با توجه به وضعیت فعلی اکوسیستم و تغییرات اقلیمی، همه ما مکلف هستیم در مسیر کربن صفر حرکت کنیم که سازوکار این مسئله فراهم شده است.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه این مسیر را هدف‌گذاری کرده‌ایم و نیز برنامه‌ها و سیاست‌هایی تعیین شده که مسیر حرکت را برای پژوهشگاه پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای مشخص کرده، گفت: صندوق تحقیق و توسعه سازمان انرژی اتمی ایران با هدف حمایت از این تفکر تشکیل شده است تا بتواند تحقق این اهداف را حمایت کرده و به ثمر برساند.

 

اسلامی با اشاره به اینکه ثروت انسانی در این مسیر بزرگترین موهبتی است که در اختیار داریم، اظهار داشت: حجم نیروی انسانی فرهیخته و دانشمند ما قابل ملاحظه است و هیچ سازمانی به اندازه سازمان انرژی اتمی ایران، نیروی متخصص در اختیار ندارد. تلاش ما این است که محیط را آرام کرده و با تعاملات بین‌المللی گسترده بتوانیم ظرفیت‌های علمی و پژوهشی را پشتیبانی کنیم تا به خدمت گرفتن آن، چرخ توسعه کشور به حرکت درآید.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: این مسیر را همچنان دنبال می‌کنیم و همان‌گونه که ابتدای سال اعلام کردم؛ همکاران ما سال ۱۴۰۱، یک سال پرنشاط و پرتحرک را تجربه کردند به‌طوری که ما ۱۵۹ دستاورد دانشی، فناوری و صنعتی داشتیم که تعداد آن‌ها کم نبوده است و به عبارت بهتر هر ۱.۵ روز کاری یک دستاورد داشته‌ایم که حکایت از پویایی و نشاط یک سازمان دارد.

 

اسلامی درباره عرضه ۲ طرح فناورانه در مرکز رشد و فناوری رسا سازمان انرژی اتمی در حوزه اندازه گیری به بازار، اظهار داشت: برنامه امروز، یک نقطه آغاز است که می‌تواند از طریق مرکز رسا در مسیر کاربردی شدن و تجاری شدن قرار گیرد و نشان دهد این مرکز در اصل یک کشتزار حاصلخیز است و این کشتزار همواره می‌تواند محصولات گوناگون داشته باشد. در این راه همه باید نسبت به حفظ سرمایه‌های سازمان حساس باشند تا این روند و جریان پابرجا باشد.

 

معاون رئیس جمهور گفت: مهمترین پیام برنامه امروز، سرریز فناوری هسته‌ای به سایر بخش‌ها و درون جامعه است. نکته حائز اهمیت برای ما این است که با فناوری هسته‌ای بتوانیم بستر زندگی مردم و فعالیت‌های علمی و پژوهشی را با یکسری اقدامات متفاوت، تسهیل و تسریع کنیم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به حضور شرکت‌های دانش بنیان در عرصه صنعت هسته‌ای توضیح داد: ورود شرکت‌های دانش بنیان که می‌توانند همکار صنعت هسته‌ای باشند را از طریق مرکز رسا تسهیل کرده و سازوکاری فراهم کرده‌ایم تا بتوانند نتایج تحقیقات را به سامانه تبدیل و در نهایت به بازار عرضه کنند و از این طریق در اختیار جامعه قرار گیرد.

 

وی گفت: سامانه اندازه گیری و تشخیصی، یک بخش مهم از صنعت هسته‌ای محسوب می‌شود و این سامانه در هر رشته‌ای کاربرد دارد و با توجه به تحریم‌های گسترده بخش‌های مهم و صنایع، در گام نخست توانسته‌ایم بخش‌ها و تجهیزاتی که تحریم هستند را احیا کنیم و در گام دوم با حرکت خلاقانه و نوآورانه، این بخش‌ها و سامانه‌ها را ارتقا دهیم و جایگزین کنیم تا صنایع کشور از این فرصت استفاده کنند. خوشبختانه بیش از ۱۴۰ بخش صنعتی کشور نظیر صنایع فولاد، سیمان، پتروشیمی و آزمایشگاهی و سایر بخش‌های گوناگون از دستاوردهای ما استفاده می‌کنند.

 

اسلامی افزود: در بحث آزمایشگاهی و به‌ویژه در جریان اندازه‌گیری نوترون و الکترون، ابزار‌های اندازه‌گیری شتابدهنده‌ها بسیار کاربرد دارند و ما نیز به این تجهیزات نیاز داشتیم؛ به‌طوری‌که بخش الکترومغناطیس که یک سامانه و چشمه اندازه‌گیری است همه در داخل کشور ساخته می‌شود و شرکت‌های دانش بنیان که اکنون این فناوری را در اختیار دارند، می‌توانند ‌آن‌ را گسترش دهند و به دانشگاه‌ها، مراکز علمی و صنایع گوناگون عرضه کنند.

 

وی درباره میزان ارزآوری این تجهیزات و نیز اقدامات انجام شده در زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی توضیح داد: همه محصولاتی که در سازمان انرژی اتمی ایران تولید می‌شود شامل اقلامی است که قابلیت صادرات دارد زیرا براساس استانداردها و الزامات روز و تاکیدات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طراحی و ساخته می‌شود.

 

اسلامی گفت: همچنین در مورد سرمایه‌گذاری خارجی در قانون بودجه برای ساخت نیروگاه‌های اتمی، سرمایه گذار داخلی و خارجی را پیش‌بینی کرده‌ و در این زمینه ارتباطاتی برقرار کرده‌ایم که با توجه به مطالعات، پیگیر‌ی‌ها و مذاکراتی که تا امروز انجام شده امیدواریم شاهد افزایش میزان تولید برق هسته‌ای در کشور باشیم.

 

وی با تأکید بر اینکه پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای در مرکز رسا به موفقیت‌هایی دست یافته است، بیان کرد: این مرکز، شرکت‌های دانش بنیان نوپا را پذیرش کرده است و آن‌ها توانسته‌اند با رفت و آمد مدیریتی و نیز با مشارکتی که بستر آن در اینجا فراهم شده نسبت به تولید و عرضه محصولات تحت حمایت این مرکز اقدام کنند.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: منبع اصلی مولد فناوری در سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای است و با تحقیقات گسترده این نتایج به دست آمده که پژوهشگاه امروز پشتیبان صنعت هسته‌ای محسوب می‌شود. بنابراین هر چه یافته‌های نوین و این مرکز فناوری ارتقا یابد به ‌همان اندازه به این شرکت‌ها هم منتقل می‌شود تا بتوانند سامانه‌های اندازه‌گیری و تشخیصی روزآمدی را ساخته و در داخل کشور بفروشند و نیز بازار‌های صادراتی هم داشته باشند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار