هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت

اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال نظامی سازی هسته‌ای نبوده و نیست و این روشن است که هدف تسلیحاتی در برنامه هسته‌ای ایران جایی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 14
کد خبر: ۲۷۸۱۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس سازمان انرژی اتمی درباره توافقات ایران با آژانس در سفر رافائل گروسی به تهران گفت: بیانیه تهران که ما با ایشان تفاهم کردیم در اسفند ۱۴۰۱ ملاک پیگیری‌های ماست. در این بیانیه، ما با یک مغایرت و عدم تطابقی در گزارش‌های آژانس همیشه مواجه‌ایم که ذهن مردم دنیا را منحرف می‌کند به خاطر نوع گزارشی که آژانس می‌دهد. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بر اساس سند برجام است. برجام یک توافق چندجانبه است که طرفین متعهد نیز در آن مسئولیت‌ها و تعهداتی داشتند. ایران در آن چارچوب تمام تکالیف خود را یک‌طرفه انجام داده است.

وی افزود: اکنون کسانی که تعهدات خود را انجام نداده و مانع دیگران نیز شده‌اند، نمی‌توانند مدعی باشند که چرا ما به تعهدات خود عمل نمی‌کنیم. همیشه اعلام کرده‌ایم که آنها باید به تعهداتشان بازگردند و ما نیز به تعهدات خود برمی‌گردیم. این موضع کاملاً شفاف، قانونی و رسمی جمهوری اسلامی ایران است. قانون اقدام راهبردی نیز که ما در آن چارچوب فعالیت می‌کنیم، بر اساس همین اختیار قانونی است که در برجام و در قطعنامه ۲۲۳۱ وجود دارد.

اسلامی تصریح کرد: بنابراین ما به آژانس اعلام کردیم که ارتباط شما با ما و مبنای بازرسی و نظارت صنایع هسته‌ای ایران، پادمان و ان‌پی‌تی است. شما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی نظارت می‌کنید؛ بنابراین اگر شما صحبت از تداوم دانش می‌کنید، در این چارچوب بگویید چه خلایی داریم و ما آن را برطرف خواهیم کرد. بنده در بند دو نیز گفتیم که برای موارد باقی‌مانده، چون موارد باقی‌مانده چهار مورد بود، دو مورد آن بر اساس همین بیانیه و تعاملات حل شد. ما گفتیم این دو مورد باقی‌مانده را در این چارچوب حل و فصل می‌کنیم. به همین خاطر هم گفتیم معاونین طرفین بنشینند و یک مدلی را برای پیگیری این موضوع استخراج کنند. این هم انجام شده و در حال پیگیری است. سفر آقای آپارو بعد از سفر آقای گروسی انجام شد و مجدداً نیز ایشان خواهد آمد و تعاملات برقرار و ادامه دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره غنی سازی گفت: غنی‌سازی و وجود رآکتور‌های قدرت و تحقیقاتی ما که تماماً ایرانی است، سوخت تمام ایرانی می‌خواهیم. آنچه که انجام می‌دهیم نیز تحت نظارت آژانس قرار دارد. همین موضوع را نیز آقای دکتر عراقچی در مذاکرات به صراحت بیان کردند و مطرح شده است و این نمی‌تواند مورد اشکال واقع شود. جمهوری اسلامی ایران به دنبال نظامی‌سازی هسته‌ای نبوده و نیست و همه جا نیز مشخص است که با هدف تسلیحاتی در این موضوع وجود ندارد. غنی‌سازی که صورت می‌گیرد، برای مصارف مربوط به طرح‌ها و پروژه‌هایی است که تماماً تحت نظارت آژانس قرار دارد.

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا گفت: چهارچوب کلی است و وارد جزئیات نشده است. مهم این است که طرف مقابل جدیت داشته باشد و اراده او برای حل و فصل موضوع وجود داشته باشد و نخواهد از سیاست فشار حداکثری که کهنه شده و تحریم‌های بی‌حساب و کتاب استفاده کند و فشار بیاورد.

وی افزود: ما فعالیت‌هایمان فعالیت‌های کاملاً مشهودی است. بار‌ها جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و این اتهام نخ‌نما شده و تاریخش گذشته است. آنها باید بپذیرند که فناوری‌های نوین را، اگرچه در انحصار مطلق خود دارند، مردم ایران با هزینه فراوان و با جانفشانی فرزندان خود به این فناوری دست پیدا کرده‌اند و ارزان به دست نیاورده‌اند که بخواهند ارزان از دستش بدهند.

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در مورد برچیده شدن صنعت هسته‌ای ایران و صنعت غنی‌سازی ایران صحبت می‌کنند، به ویژه در رابطه با مذاکرات آخرین موضع ایران در رابطه با نابود کردن صنعت هسته‌ای یا برچیدن صنعت غنی‌سازی. صنعت غنی‌سازی اساس و پایه صنعت هسته‌ای است.

وی افزود: شما اگر بخواهید صنعت هسته‌ای داشته باشید، باید اساس و پایه آن را داشته باشید. این حرف در گذشته نیز مطرح بوده و یک دوره نیز ۵۰ سال پیش آمریکایی‌ها با کشور ما این را تجربه کردند. یک بار هم همین حرف را زدند که کنسرسیوم تشکیل دهیم. ایران پول داده و سرمایه‌گذاری کرده است. همین صنعت هسته‌ای که امروز در فرانسه هست، با پول مردم ایران تأمین شده و با همین وعده و وعید و مفروضات، سرمایه‌گذاری ایران انجام شده است. آنها کنسرسیوم را تشکیل دادند، اما بعد کشور ایران از آن بی‌بهره بوده و آن سرمایه نیز از دست رفته است.

وی ادامه داد: ما امروز کاملاً فعالیت‌مان روشن و واضح است. سی‌پی‌اف ما، چهارچوب برنامه هسته‌ای ایران، بیش از دو و نیم سال است که در اختیار آژانس قرار گرفته و ابعاد آن کاملاً واضح است. هیچ فعالیت پنهانی و هیچ سایت اعلام نشده‌ای وجود ندارد. اصلاً ساعات شبانه‌روز در دنیا و در ایران به آژانس بیشتر از این فرصت نمی‌دهد که بخواهد از صنایع هسته‌ای ایران بازرسی کند. آنها به طور مداوم و روزانه از تأسیسات ما بازدید می‌کنند، نظارت دارند و هیچ‌گونه فعالیت اعلام نشده‌ای در گذشته و حال وجود نداشته و مطابق ضوابط آژانس حرکت تهران ادامه دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی در خصوص کنفرانس ملی هسته‌ای گفت: الحمدلله، امروز ما شاهد برگزاری سی و یکمین کنفرانس ملی هسته‌ای کشور هستیم که در این مکان برگزار می‌شود. استقبال فوق‌العاده‌ای از این کنفرانس صورت گرفته است. با توجه به روندی که کنفرانس طی کرده، استقبال بی‌نظیری را شاهد هستیم.

وی افزود: یکی از شواهد این استقبال، ثبت‌نام و حضور دانشجویان و اساتید است که حدود ۱۲۰۰ نفر ثبت‌نام کرده و حاضر شده‌اند. مقالاتی که ارسال شده، بیش از ۵۰۰ مقاله بوده که بیش از ۸۰ درصد این مقالات پذیرفته شده است. این خود یک دستاورد کاملاً متفاوت نسبت به گذشته محسوب می‌شود.

اسلامی بیان داشت: از همه اینها مهم‌تر، ۳۰ دانشگاه در این عرصه حضور پیدا کرده‌اند. برای ما مهم است که بتوانیم زمینه‌ها را فراهم کنیم و سیاست‌های حمایتی و پشتیبانی خود را پابرجا نگه داریم تا علوم و فنون هسته‌ای در کشور روزافزون پیشرفت کند. هم نیروی انسانی تربیت شود و هم تولید علم و فناوری صورت گیرد. با توجه به فرآیند‌هایی که در سازمان انرژی اتمی ایران وجود دارد و آن شیوه و رویه‌ای که در سازمان هست، در قالب چرخه نوآوری، فرآیند تبدیل ایده به محصول به لطف الهی زمان کوتاهی را به خود اختصاص می‌دهد.

وی تاکید کرد: این مهارت و این ظرفیت در سازمان وجود دارد که به خوبی می‌تواند یافته‌های علمی را به فناوری تبدیل کند و فناوری را به سیستم سامانه‌ای که بتواند به کارگیری شود و استفاده آن در صنعت و جامعه را محقق کند، تبدیل نماید. با این زمینه و فرصتی که موجود است، توسعه فعالیت و همکاری با دانشگاه‌ها نیز در دستور کار بوده و ما امروز شاهد این تعاملات هستیم. این تعاملات شامل تعیین عنوان رساله‌ها، مشارکت در تجهیزات آزمایشگاه‌ها و حمایت از اساتیدی است که با گرنت بتوانند تحقیقات خود را گسترش دهند. همچنین، تحقیقات سفارشی که در پروژه‌ها دانشگاه‌ها بتوانند مشارکت کنند و از طریق همکاری با صنعت، روند تربیت نیروی انسانی و تولید علم را افزایش دهند.

اسلامی با بیان اینکه این نکات، نکات کلیدی و محوری راهبرد سازمان توسعه علوم و فنون است که ان‌شاءالله بتواند چرخ حرکت فعالیت علمی کشور را پشتیبانی و رونق بخشد، اظهار داشت: ما با معاونت محترم علمی ریاست جمهوری در سه سرفصل مهم که کشور اکنون به آن نیاز دارد، در کنار فناوری‌های هسته‌ای که امروز در حال گسترش است، مباحث مربوط به حوزه کوانتوم، لیزر و پلاسمای سرد را توافق کرده‌ایم که در سال ۱۴۰۴ مشترکاً بیشتر به آن توجه کنیم و کشور را در مسیر سلامت، ان‌شاءالله حمایت کنیم. /تسنیم

کلمات کلیدی: اسلامی هسته ای
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار