عراقچی: پاسخ ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا در حال تکمیل است و در زمان مقتضی ارائه خواهد شد اردوغان، تبریز را «جغرافیای معنوی» جهان ترک خواند گروسی: چیزی از برجام باقی نمانده است/ احتمالا به ایران سفر کنم حماس شهادت جبر عمار، از چهره‌های ملی فلسطین را تسلیت گفت سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران: تهدید استفاده از «مکانیسم ماشه» پوشالی است انصارالله: شگفتی‌های یمن در راه است فراخوان حماس برای بسیج جهانی در دفاع از غزه، قدس و مسجدالاقصی مذاکره‌کننده روس: گفت‌و‌گو با آمریکا چالش‌برانگیز و مفید بود حمله یمن به تل‌آویو با موشک «ذوالفقار» پنتاگون استفاده از پیام‌رسان «سیگنال» برای برنامه‌ریزی حملات به یمن را تکذیب کرد توضیحات یک مقام آمریکایی در واکنش به افشای برنامه‌های محرمانه جنگ از طریق یک چت جزییات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق در مورد تحولات منطقه تکذیب ادعای جعل اسناد رسمی عراق توسط نفتکش‌های ایرانی پایان مذاکرات ۱۲ ساعته روسیه و آمریکا در ریاض رایزنی «فیدان» و «عراقچی» در مورد تحولات اخیر ترکیه و منطقه

چاووش اوغلو: دیدار سران روسیه، ایران، ترکیه و سوریه محتمل است

وزیر امور خارجه ترکیه گفته دیدار سران چهار کشور روسیه، ایران، ترکیه و سوریه محتمل است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 11
کد خبر: ۱۸۳۶۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، مولود چاووش اوغلو، رئیس‌جمهور ترکیه امروز پنجشنبه گفته بعد از مشخص شدن نقشه‌راهی برای عادی‌سازی روابط آنکارا و دمشق دیدار سران چهار کشور روسیه، ایران، ترکیه و سوریه محتمل است.

 

وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «حابر» گفت که وزیران خارجه چهار کشور در جریان گفت‌وگوها در مسکو با ادامه گفت‌وهای عادی‌سازی میان آنکارا و دمشق توافق کردند.

 

او گفت: «نکته برجسته نشست مسکو تمامیت ارضی سوریه بود که همه طرف‌ها به صورت آشکار نظراتشان را اعلام کردند.»

 

دیپلمات ارشد ترکیه تصریح کرد روند عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه در چارچوب نقشه‌راه پیش خواهد رفت و یک گروه کاری متشکل از معاونان وزیر خارجه چهار کشور برای رایزنی در خصوص مرحله بعدی گفت‌وگوها تشکیل خواهد شد.

 

او همچنین خاطرنشان کرد معنای این امر آن است که دیدار میان سران چهار کشور یعنی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور سوریه بعد از مشخص شدن نقشه‌راه محتمل است.

 

نشست چهارجانبه روز چهارشنبه در مسکو جدیدترین ابتکار روسیه و ایران برای تسهیل روند عادی‌سازی روابط میان ترکیه و سوریه است. آنکارا و دمشق از سال ۲۰۱۱ و در پی آغاز بحران سوریه روابط خود را قطع کردند.

 

در جریان بحران ۱۲ ساله در سوریه ترکیه از معارضان مسلح و گروه‌های افراطی که مشغول جنگ با دولت سوریه بودند حمایت کرده است.دولت سوریه بارها حمایت آنکارا از گروه‌های افراطی را محکوم کرده بود.

 

مذاکرات میان ترکیه و سوریه بعد از زلزله مرگبار در دو کشور که در مجموع به کشته شدن بیش از ۵۶۰۰۰ نفر منجر شد شدت گرفت./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار