تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

تداوم مذاکرات بین طرف‌های درگیر سودان در عربستان

یک خبرگزاری غربی امروز از ادامه مذاکرات بین طرف‌های درگیر سودان، در عربستان سعودی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۸۳۸۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری رویترز انگلیس امروز شنبه به نقل از منابع سعودی گزارش داد که نمایندگان طرفین درگیر در سودان در شهر جده عربستان سعودی باقی خواهد ماند و امروز مذاکرات خود را بر اساس مکانیزم اجرای بیانیه جده از سر خواهند گرفت.

 

بر اساس این گزارش، مذاکرات امروز بر طرحی برای تحویل کمک‌های انسانی و تضمین باز بودن گذرگاه‌های امن و خروج نیروهای نظامی از مناطق غیرنظامی متمرکز خواهد بود.

 

نمایندگان نیروهای مسلح سودان و نیروهای واکنش سریع پس از مذاکراتی با حضور آمریکا و عربستان دیروز جمعه «اعلامیه جده» را درباره پایبندی به حفاظت از جان غیر نظامیان و حفظ حاکمیت و یکپارچگی سودان امضا کردند.

 

در این اعلامیه طرفین منافع سودان و ملت این کشور را در رأس اولویت‌ها دانستند و بر پایبندی به حفاظت از غیرنظامیان و تسهیل تردد امن آنان از مناطق درگیری و خودداری از هرگونه حمله‌ای که موجب آسیب دیدن غیر نظامیان و اموالشان شود تأکید کردند.

 

همچنین «بیانیه جده» شامل پایبندی به حفاظت از تأسیسات غیرنظامی خصوصی و دولتی از جمله بیمارستان‌ها و تأسیسات آبی و برقی و خودداری از هرگونه آدم‌ربایی یا بازداشت غیر نظامی و استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی است.

 

یک مقام بلندپایه آمریکایی تأکید کرد که این توافق به معنای آتش‌بس نیست اما گامی در این مسیر است.

 

او گفت که در این توافق، آتش‌بس موقت برای رسیدن کمک‌های انسان‌دوستانه گنجانده شده است و افزود که طرفین درگیر هنوز آماده آتش‌بس فراگیر نیستند.

 

درگیری‌ها در سودان از 15 آوریل گذشته آغاز شد و تاکنون صدها کشته و زخمی از غیر نظامیان در پی داشته است و باعث آوارگی 700 هزار تن در داخل کشور و فرار 150 هزار تن به کشورهای همسایه شده است./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار