ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی هیلاری کلینتون: خانواده ترامپ فاسد و کلاهبردار هستند نتانیاهو: ادعا درباره جلوگیری ترامپ از حمله من به ایران صحت ندارد نبیه‌ بری: وحدت مهمترین سلاح لبنانی‌ها برای دفاع از کشور است نشست مشترک ایران و افغانستان برای تسهیل و افزایش تجارت مرزی تلاش مجدد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران مقام کرملین: پوتین بر ضرورت توافق دیپلماتیک آمریکا با ایران تأکید کرد جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است

تداوم مذاکرات بین طرف‌های درگیر سودان در عربستان

تداوم مذاکرات بین طرف‌های درگیر سودان در عربستان یک خبرگزاری غربی امروز از ادامه مذاکرات بین طرف‌های درگیر سودان، در عربستان سعودی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۸۳۸۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری رویترز انگلیس امروز شنبه به نقل از منابع سعودی گزارش داد که نمایندگان طرفین درگیر در سودان در شهر جده عربستان سعودی باقی خواهد ماند و امروز مذاکرات خود را بر اساس مکانیزم اجرای بیانیه جده از سر خواهند گرفت.

 

بر اساس این گزارش، مذاکرات امروز بر طرحی برای تحویل کمک‌های انسانی و تضمین باز بودن گذرگاه‌های امن و خروج نیروهای نظامی از مناطق غیرنظامی متمرکز خواهد بود.

 

نمایندگان نیروهای مسلح سودان و نیروهای واکنش سریع پس از مذاکراتی با حضور آمریکا و عربستان دیروز جمعه «اعلامیه جده» را درباره پایبندی به حفاظت از جان غیر نظامیان و حفظ حاکمیت و یکپارچگی سودان امضا کردند.

 

در این اعلامیه طرفین منافع سودان و ملت این کشور را در رأس اولویت‌ها دانستند و بر پایبندی به حفاظت از غیرنظامیان و تسهیل تردد امن آنان از مناطق درگیری و خودداری از هرگونه حمله‌ای که موجب آسیب دیدن غیر نظامیان و اموالشان شود تأکید کردند.

 

همچنین «بیانیه جده» شامل پایبندی به حفاظت از تأسیسات غیرنظامی خصوصی و دولتی از جمله بیمارستان‌ها و تأسیسات آبی و برقی و خودداری از هرگونه آدم‌ربایی یا بازداشت غیر نظامی و استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی است.

 

یک مقام بلندپایه آمریکایی تأکید کرد که این توافق به معنای آتش‌بس نیست اما گامی در این مسیر است.

 

او گفت که در این توافق، آتش‌بس موقت برای رسیدن کمک‌های انسان‌دوستانه گنجانده شده است و افزود که طرفین درگیر هنوز آماده آتش‌بس فراگیر نیستند.

 

درگیری‌ها در سودان از 15 آوریل گذشته آغاز شد و تاکنون صدها کشته و زخمی از غیر نظامیان در پی داشته است و باعث آوارگی 700 هزار تن در داخل کشور و فرار 150 هزار تن به کشورهای همسایه شده است./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده