مرگ مغزی را با کما اشتباه نگیرید-راهبرد معاصر
معاون نظارت ستاد ملی جمعیت: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی انجام می‌شود دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری کلاس‌های مجازی شدند ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش

مرگ مغزی را با کما اشتباه نگیرید

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: در مرگ مغزی، خونرسانی مغز مختل می‌شود و سلول‌های مغز می‌میرند و سه روز بعد اگر جمجمه باز شود شاهد یک مغز متلاشی شده و متعفنی هستیم که امکان برگشت آن به هیچ عنوان وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۱ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 15
کد خبر: ۱۸۴۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در مصاحبه با برنامه علمی «روزنه» رادیو گفتگو اظهار کرد: یک درصد مرگ انسان‌ها در دنیا به دلیل مرگ مغزی است به این معنا که مغز از بین می‌رود و سلول‌های آن متلاشی می‌شود، اما قلب به واسطه دارو‌ها و دستگاه‌ها قادر است تا چند روز تپش خود را ادامه دهد.

وی افزود: اطلاع رسانی به خانواده‌ها درمورد این موضوع نباید از زمان مرگ مغزی بیمار انجام شود بلکه قبل از حادثه و در طول زندگی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب و وسیعی انجام شود تا خانواده بیمار مرگ مغزی بتواند در چند روز سریعاً تصمیم بگیرد.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: مراسم جشن نفس از ۲۰ سال قبل در ایران شروع شد، اما به تدریج گسترش پیدا کرد و تبدیل به فرهنگ عمومی شد بطوریکه اول رویداد «شهر نفس» و بعد هم رویداد «ایران؛ دیار نفس» شکل گرفت و هم اکنون نیز در جای جای ایران تبلیغات اهدای عضو به شکل بیلبورد‌های خیابانی و تیزر‌های متعدد درباره مرگ مغزی انجام می‌شود.

نجفی زاده درباره تفاوت مرگ مغزی و کما اظهار کرد: مردم به اشتباه مرگ مغزی را با کما به اشتباه می‌گیرند درصورتیکه در مرگ مغزی، خونرسانی مغز مختل می‌شود و سلول‌های مغز می‌میرند و سه روز بعد اگر جمجمه باز شود شاهد یک مغز متلاشی شده و متعفنی هستیم که امکان برگشت آن به هیچ عنوان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه قوانین تأیید مرگ و مغزی در کشور ما بسیار سفت و سخت است گفت: در همه کشور‌ها یک یا دو متخصص مرگ مغزی را تایید می‌کنند، اما در ایران چهار این کار توسط متخصص انجام می‌شود و بعد از آن هم یک متخصص پزشکی قانونی، کار چهار پزشک متخصص را تأیید می‌کند و از خانواده بیمار رضایت می‌گیرد.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان یادآور شد: حدأکثر تا دو هفته می‌توان از بیمار مرگ مغزی نگهداری کرد ضمن اینکه با گذشت هر روز کیفیت اعضای بدن فرد مرگ مغزی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه طبق قانون، همه بیمارستان‌ها موظف هستند موارد مرگ مغزی را به واحد‌های اهدای عضو اطلاع دهند گفت: خوشبختانه ۶۴ واحد اهدای عضو در سراسر کشور داریم و بنابراین اگر موردی وجود داشته باشد واحد‌ها مطلع می‌شوند و در صورت رضایت خانواده، کار‌های اهدای عضو بیمار انجام می‌شود.

نجفی زاده اظهار کرد: افرادی که علاقه‌مند به عضویت در انجمن اهدای عضو ایرانیان هستند می‌توانند کد ملی خود را به ۳۴۳۲ پیامک کنند و کارت به صورت الکترونیک صادر می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در پایان یادآور شد: هر دو سه ساعت، یک بیمار نیازمند به پیوند جان خود را از دست می‌دهد. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار