ارزیابی آمریکا از امکان صلح بین باکو و ایروان-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ارزیابی آمریکا از امکان صلح بین باکو و ایروان

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت صلح پایدار بین دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان امکان‌پذیر است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 16
کد خبر: ۱۸۴۴۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری در پاسخ به درخواست خبرنگاران برای اظهارنظر درباره گفت‌وگوهای بروکسل بین دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان، صلح بین این دو کشور را امکان‌پذیر خواند.

 

به گزارش رسانه‌های جمهوری آذربایجان، این مقام آمریکایی گفت: ارزیابی بیشتری درباره آن (نشست بروکسل) ندارم. بدیهی است که ایالات متحده طرف این مذاکرات نبوده است.

 

وی در ادامه در اشاره به گفت‌وگویی که اخیراً بین وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آمریکا انجام شد، افزود: اما در ادامه گفت‌وگوهایی که در «آرلینگتون» میزبانی کردیم، همچنان معتقدیم این‌ها، گام‌های مهم رو به جلو است زیرا همچنان درمی‌یابیم که صلح پایدار بین این دو کشور امکان‌پذیر است.

 

پاتل در نشست خبری دوشنبه (اول مه) هم در حالی که مذاکرات در آمریکا در حال انجام بود، گفت واشنگتن معتقد است صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان امکان‌پذیر است.

 

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان بعد از گفت‌وگوها در آمریکا، پیشرفت در مذاکرات صلح با طرف ارمنستانی را ناکافی خواند. به گفته «جیحون بایراموف»، «در مجموع، به رغم برخی پویایی‌ها، پیشرفت حاصل شده در همه سه بعد عادی‌سازی، یعنی تهیه پیش‌نویس معاهده صلح که مبنای روابط دوجانبه را مشخص خواهد کرد، در موضوع تحدید مرز و احیای ارتباطات حمل‌ونقل و ارتباطات هنوز انتظارات را برآورده نکرده است».

 

«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان هم در ارزیابی مذاکرات انجام شده در آمریکا، گفت علیرغم پیشرفت‌های گزارش شده، همچنان اختلافات قابل توجهی در روند صلح بین جمهوری ارمنستان و آذربایجان باقی است.

 

جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از مذاکره در آمریکا، در سطحی بالاتر در بروکسل به میزبانی رئیس شورای اروپا به گفت‌وگو نشستند.

 

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان دوشنبه (۱۵ مه) در بیانیه‌ای درباره نشست رئیس‌جمهور این کشور با نخست‌وزیر ارمنستان به میزبانی رئیس شورای اروپا در تاریخ ۱۴ مه (یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت)، پنجمین نشست در این قالب را برای پیشبرد دستورکار عادی‌سازی روابط مفید و نتیجه‌محور خواند.

 

امروز سه‌شنبه هم «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دیدار و گفت‌وگو با «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان خبر داد.

 

وی در توییتی اعلام کرد: تبادل‌نظر خوبی با جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان داشتم. از ازسرگیری نشست‌های سه‌جانبه (با حضور باکو و ایروان) به میزبانی شارل میشل رئیس شورای اروپا استقبال کردم. درباره نتایج و راه‌های پیش‌رو گفت‌وگو کردیم. اتحادیه اروپا به تعامل برای صلح و امنیت پایدار در قفقاز جنوبی ادامه می‌دهد.

 

قرار است ۲۹ اردیبهشت هم وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مسکو با یکدیگر دیدار کنند. روسیه یکشنبه بار دیگر تاکید کرد اجرای توافقات سه‌جانبه بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امکان دستیابی به توافق در قفقاز جنوبی را فراهم می‌کند.

 

این دو کشور همسایه با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری‌ دارند و طرفین یکدیگر را به نقض آتش‌بس و تیراندازی به مواضع هم متهم می‌کنند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار