شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

نظر واشنگتن درباره صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اشاره به مذاکرات صلح که بین وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در واشنگتن در حال برگزاری است، گفت ایالات متحده معتقد است صلح بین باکو و ایروان امکان‌پذیر است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 02
کد خبر: ۱۸۲۱۴۲

به گزارش راهبرد معاصر. «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری دوشنبه (اول مه) گفت این کشور معتقد است صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان امکان‌پذیر است.

 

وی اظهار داشت: چیزی که می‌خواهم بگویم این است که ایالات متحده خوشحال است میزبان میرزویان وزیر خارجه ارمنستان و بایراموف وزیر خارجه آذربایجان برای تسهیل مذاکرات در این هفته در حالی است که آن‌ها با هم برای دنبال کردن آینده صلح‌آمیز در منطقه قفقاز جنوبی کار می‌کنند.

 

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان یکشنبه (۳۰ آوریل) در بیانیه‌ای از سفر «جیحون بایراموف» وزیر خارجه این کشور به ایالات متحده به دعوت آنتونی بلینکن همتای آمریکایی وی خبر داد و افزود در چارچوب این سفر قرار است دور بعدی مذاکرات درباره پروژه «توافق صلح» بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان برگزار شود.

 

پیش‌ از آن سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد ایروان و باکو یکشنبه دور جدیدی از مذاکرات را در واشنگتن جهت عادی‌سازی روابط برگزار می‌کنند.

 

پاتل افزود: وزیر بلینکن مفتخر به استقبال از وزرای خارجه در ضیافت شام دیروز و شرکت در نشست عموی افتتاحیه امروز در مرکز آموزشی امور خارجه «جورج پی. شولتز» است. او معتقد است گفت‌وگوی مستقیم کلید حل مسائل و دستیابی به صلح پایدار است.

 

به گفته وی، «این چیزی است که او (بلینکن) عمیقاً درگیر آن بوده است. و چیزی است که همچنان به دقت به آن توجه خواهیم کرد».

 

در حالی که همزمان با شروع مذاکرات وزرای خارجه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان در آمریکا، منابع خبری از احتمال پایین پیشرفت در این دور از مذاکرات خبر داده‌اند، پاتل توضیح داد: ببینید، معتقدیم صلح بین این دو کشور امکان‌پذیر است و خوشحالیم که از آن‌ها استقبال می‌کنیم.

 

وی اظهار داشت: فکر می‌کنیم گفت‌وگوی مستقیم از طریق دیپلماسی کلیدی است... این چیزی است که وزیر خارجه عمیقاً درگیر آن بوده و فرصت داشته نشست‌های سه‌جانبه تشکیل دهد و همچنین با وزرای خارجه و رهبران این دو کشور گفت‌وگو کند. به تعامل درباره این موضوع ادامه می‌دهیم.

 

پیش‌تر، ایالات متحده آمریکا،‌ فرانسه،‌کانادا، اتحادیه اروپا و برخی دیگر از سازمان‌های بین‌المللی اقدام جمهوری آذربایجان در ایجاد ایست بازرسی در گذرگاه لاچین در مرز ارمنستان را که به موضوع جدید تنش بین دو کشور تبدیل شده، محکوم کرده‌اند.

 

ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا یکشنبه در بیانیه‌ای در این خصوص گفت: بار دیگر تأکید می‌‌کنیم که باید رفت‌وآمد مردم و کاروان‌های تجاری در گذرگاه لاچین آزاد و باز باشد و از طرفین می‌خواهیم گفت‌وگوهای صلح را از سر بگیرند و از اقدامات تحریک‌آمیز و اقدامات خصمانه در امتداد مرز خودداری کنند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر