قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد

هشدار روسیه درباره توسعه ناتو در کشورهای بی طرف قاره اروپا

هشدار روسیه درباره توسعه ناتو در کشورهای بی طرف قاره اروپا روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که گسترش ائتلاف ناتو در کشورهای بی‌طرف واقع در اروپا چشم انداز گفت‌وگوهای امنیتی در این قاره را «تضعیف» می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۱ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 17
کد خبر: ۱۸۴۶۶۲

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «آناتولی» «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در نشست خبری در «مسکو» با همتای بلاروسی خود گفت، با سلطه ناتو بر تقریبا تمام کشورهای بی طرف، در واقع فرصت سیاست سازنده در قاره اروپا از بین می‌رود.

لاوروف گفت که روند الحاق فنلاند و سوئد به ناتو و همچنین کنار گذاشتن سیاست بی‌طرفی سوئیس، نشان داد که بخشی از اروپا که بی طرفی نظامی-سیاسی از خود نشان می‌‌داده اینک در حال «کاهش» است.

دبیر کل ناتو روز دوشنبه از تلاش برای افزایش بودجه نظامی اعضای این ائتلاف با بهانه «تعهد قوی‌تر» خبر داد. «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در جریان حضور در «اجلاس دموکراسی» در شهر «کپنهاگ» در دانمارک گفت که در نشست آتی برای «تعهد بسیار قوی‌تر» به سران ناتو برای افزایش هزینه نظامی به شدت فشار خواهد آورد. اجلاس سران ناتو قرار است در ۱۱ تا ۱۲ جولای (۲۱ و ۲۲ تیر) در شهر «ویلنیوس» در لیتوانی برگزار شود.

مجله آمریکایی «فارین پالیسی» نیز چندی قبل گزارش داد که فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۲۲ به لحاظ تعداد و ارزش تقریبا دو برابر شده است. در حالیکه درگیری در اوکراین ذخایر نظامی اروپا را خالی کرده، تاجران اصلی سلاح آمریکا همگی شاهد افزایش سرسام آور قیمت سهام خود هستند(جزئیات بیشتر).

لاوروف در مورد سازمان «امنیت و همکاری اروپا» وضعیت درونی این سازمان را «اسفناک» توصیف کرد. این سازمان ۳۵ عضو دارد که عمدتا کشورهای اروپایی هستند.

وی گفت، سازمان امنیت و همکاری اروپا به دلیل بی میلی اعضای ناتو برای مهار جاه طلبی‌های خود در حالت فروپاشی است.

لاوروف همچنین از تمایل اروپا برای مذاکره در مورد اوکراین تنها بر اساس طرح صلح 10 ماده‌ای که توسط «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در جریان آخرین اجلاس «جی-۲۰» در اندونزی پیشنهاد شده بود، انتقاد کرد وزیر خارجه روسیه افزود که اروپا هیچ تلاشی برای پنهان کردن نگرش خود در باره اوکراین نمی‌کند، نگرش اروپا همانند آمریکا و هماهنگ با این کشور است.

وی در پایان تاکید کرد که روسیه آماده است تا پیشنهاداتی را برای حل بحران اوکراین از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین بررسی کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار