نتانیاهو: حماس را به زانو در می‌آوریم رایزنی سفیر اندونزی در تهران با سخنگوی وزارت امور خارجه ایران سازمان ملل: گزارش‌ها در مورد کشتار ۱۰۰ فلسطینی در غزه، وحشتناک است سرایا القدس: عملیات ما در کرانه باختری متوقف نخواهد شد جنجال در دادگاه عالی اسرائیل هنگام بررسی خدمت نظامی حریدی‌ها درخواست سازمان همکاری اسلامی برای برقراری آتش‌بس در سودان قطر: ایران حق دارد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را توسعه دهد گروسی: تسریع غنی‌سازی اورانیوم را در ایران مشاهده نکردیم الجولانی در ریاض با بن سلمان دیدار کرد معاون ترامپ: اقدام کنست اسرائیل در الحاق کرانه باختری، احمقانه بود حماس: از جانب ما هیچ نقض آتش‌بسی صورت نگرفت پنتاگون: از اروپا خارج نشده‌ایم غریب آبادی: چالشی نسبت به بازگشت اتباع افغانستانی گزارش نشده است پوتین: شهپاد‌های هسته‌ای ساخته‌ایم؛ بوروستنیک در چند ثانیه پرتاب می‌شود غریب آبادی: برای انتقال ایرانیان زندانی در افغانستان تفاهم شده است

بررسی اعطای ضمانت امنیتی به اوکراین از سوی ناتو

سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) راه‌هایی را برای تضمین این که اوکراین بعد از پایان جنگ مورد حمله دوباره روسیه قرار نمی‌گیرد، بررسی می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۶ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۵۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: دبیرکل این ائتلاف گفت در حالی که ناتو اعطای ضمانت های امنیتی بیشتر به اوکراین را بررسی می کند نگران انجام اقدامی است که می تواند این سازمان را به درگیری گسترده تر سوق دهد.

این گزارش افزود: ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به دنبال «ضمانت های امنیتی» از سوی ۳۱ کشور عضو ناتو است تا حملات آینده از سوی همسایه این کشور را دفع کند.

برخی از کشورها این موضوع را بررسی می کنند که چه اقدامی انجام دهند تا از تکرار جنگ جلوگیری شود. روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو به تازگی در مصاحبه ای با آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سلف این ائتلاف، در کنفرانسی در کپنهاگ گفت: رایزنی هایی در این زمینه در جریان است.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، استولتنبرگ از ارائه جزییات بیشتری درباره این مذاکرات خودداری کرد.

متحدان ناتو از ضمانت امنیت جمعی – موسوم به ماده ۵ بهره مند هستند که تضمین می کند حمله به هر یک از این کشورهای عضو، حمله به همه کشورهای ائتلاف تلقی می شود.

سال گذشته، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان متعهد شدند که تضمین های امنیتی را در صورت درخواست عضویت ناتو به فنلاند و سوئد ارائه دهند. آنها ارائه این تضمین ها را برای منصرف کردن ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در تلاش های خود برای بی ثبات کردن دو همسایه شمالی خود لازم دانستند.

فنلاند از آن زمان به ناتو ملحق شده است و از حمایت ماده ۵ برخوردار است، اما سوئد همچنان در انتظار پیوستن به این ائتلاف است.

استولتنبرگ گفت: ما نمی دانیم این جنگ چگونه پایان خواهد یافت، اما آنچه می دانیم این است که وقتی جنگ پایان می یابد، بسیار مهم است که بتوانیم از تکرار تاریخ جلوگیری کنیم.

این مقام ناتو اظهار داشت: تنها راه حصول اطمینان از توقف این جنگ تا حدی مطمئن شدن از این است که اوکراین از قدرت نظامی برای بازدارندگی و دفاع در برابر تجاوزات بیشتر روسیه برخوردار است، اما همچنین باید چارچوبی بیابیم که از ادامه حمله پوتین به امنیت اروپا جلوگیری می کند.

وی در عین حال گفت: اگر متحدان ناتو و کشورهای بزرگ این ائتلاف شروع به صدور ضمانت‌های امنیتی دوجانبه برای اوکراین کنند، ما به ماده ۵ بسیار نزدیک می شویم. بنابراین، هیچ راهی برای یافتن راه‌حل آسان برای این مسائل وجود ندارد.

ماه فوریه (بهمن/ اسفند)، ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس از کشورهای ناتو خواست تا تضمین های امنیتی بلندمدت برای اوکراین ارائه دهند. او گفت که این ضمانت ها برای محافظت از اوکراین در برابر تجاوزات آینده روسیه و محافظت از نظام قوانین بین المللی که از پایان جنگ جهانی دوم به حفظ صلح کمک کرده، ضروری است.

آسوشیتدپرس نوشت: ناتو در قالب یک ائتلاف تسلیحات به اوکراین نمی‌دهد - اگرچه اعضای آن به صورت دوجانبه و در گروه‌های کوچکتر این اقدام را انجام می‌دهند - و این سازمان تنها از قلمرو کشورهای عضو خود دفاع می‌کند، زیرا در خصوص احتمال کشیده شدن پایش به یک جنگ گسترده‌تر با روسیه محتاطانه عمل می کند.

اوکراین برای پیوستن به ناتو درخواست داده است، اما برای تحقق این امر، تمام ۳۱ عضو فعلی این ائتلاف باید با این درخواست موافقت کنند. بیشتر متحدان با اجازه الحاق یک کشور در حال جنگ، مخالفند.

استولتنبرگ در این زمینه گفت که از رهبران ناتو انتظار دارد در اجلاس سران این ائتلاف، آرمان های عضویت اوکراین را تایید کنند و بر این موضوع تاکید داشته باشند که درهای ائتلاف به روی کشورهای اروپایی که می خواهند به آن بپیوندند باز است.

وی با این حال تاکید کرد که اگر اوکراین در جنگ شکست بخورد، صحبت کردن درباره عضویت این کشور هیچ فایده ای ندارد.

استولتنبرگ گفت: مهمترین مساله این است که در حمایت از اوکراین بسیار قوی باشیم تا اوکراین (بتواند) پیروز شود./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار