تایوان خطاب به چین: خواهان حفظ وضع موجود هستیم-راهبرد معاصر

تایوان خطاب به چین: خواهان حفظ وضع موجود هستیم

در بحبوحه تنش‌های چین و غرب بر سر تایوان، «تسای اینگ-وی» رئیس‌جمهور تایوان اعلام کرد که جنگ، گزینه مد نظر این جزیره نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 20
کد خبر: ۱۸۴۹۶۵

به گزارش راهبرد معاصر، به رغم اقدامات تحریک آمیز رئیس‌جمهور تایوان در قبال چین از قبیل سفر به آمریکا، رئیس‌جمهور این جزیره در جدیدترین سخنرانی خود بر لزوم حفظ وضع موجود و دوری از جنگ تاکید کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ژانویه ۲۰۲۴ تایوان، این جزیره شاهد تشدید اختلافات سیاسی بوده است. و اشنگتن کمک‌های نظامی به تایوان را افزایش داده است.

 

این رسانه ادامه داد، «در شرایطی که واشنگتن به پمپاژ تسلیحاتی با تاکید مداوم بر روایت "تهاجم" قریب‌الوقوع چین ادامه دارد، تسای اینگ-وی رئیس‌جمهور تایوان مواضعی مسالمت آمیز اتخاذ کرده و وعده داده که این جزیره خواهان حفظ "وضع موجود" در تنگه تایوان است».

 

رئیس‌جمهور تایوان روز شنبه (امروز) گفت: «جنگ (با چین)، گزینه نیست. هیچ طرفی نمی‌تواند به طور یکجانبه از طریق ابزارهای غیرمسالمت آمیز وضع موجود را تغییر دهد. حفظ وضع موجود صلح و ثبات، مورد اجماع جهان و تایوان است».

 

اظهارنظر خانم «تسای اینگ-وی» درباره لزوم حفظ وضع موجود در شرایطی مطرح شده که مقام‌های چین بارها به او و دیگر مقام‌های دولتش درباره تحرکات «جدایی طلبانه» و اقدامات آمریکایی‌ها هشدار داده است.

 

وی که در سخنرانی به مناسبت هفتمین سالگرد آغاز به کارش در مقام رئیس‌جمهور تایوان سخن می‌گفت، ادامه داد: «اگرچه تایوان با خطرات احاطه شده است اما به هیچ وجه عامل ایجاد خطر نیست. ما به طور مسئولانه در حال مدیریت خطر هستیم و تایوان در کنار کشورهای دموکراتیک سراسر جهان به طور مشترک خطرات را خنثی می‌کنند».

 

به رغم لحن مسالمت آمیز رئیس‌جمهور تایوان، مقامات دولت او در حال رایزنی با آمریکا برای خرید ۵۰۰ میلیون دلاری تسلیحات هستند و دید و بازدیدهای سیاستمداران غربی از تایوان بدون در نظر گرفتن هشدارهای چین ادامه دارد.

 

پکن همواره مخالفت خود را با خرید تسلیحاتی و برقراری روابط دیپلماتیک مقام‌های تایوان با کشورهای غربی به ویژه آمریکا اعلام کرده و آن را دخالت در امور داخلی خود خوانده است.

 

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده