عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

شکایت ارمنستان از جمهوری آذربایجان در دیوان لاهه

دولت ارمنستان اعلام کرد که از جمهوری آذربایجان در ارتباط با استقرار ایست و بازرسی در گذرگاه لاچین به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۴۱۹

به گزارش راهبرد معاصر. نماینده ارمنستان در امور حقوقی بین‌المللی از طرح شکایت ایروان از جمهوری آذربایجان در دیوان بین المللی دادگستری در ارتباط با ایجاد ایست و بازرسی باکو در کریدور لاچین که ارمنستان را به ناگورنو-قره باغ متصل می‌کند خبر داد.

 

براساس گزارش خبرگزاری تاس، «یگیشه کارکسیان» در مصاحبه با تلویزیون عمومی ارمنستان افزود: به دنبال استقرار ایست و بازرسی جمهوری آذربایحان در جاده ارمنستان-قره باغ ما برای دومین بار به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کردیم. ایروان انتظار دارد که دادگاه لاهه اقدامات موقتی علیه باکو اعمال کند و از این کشور بخواهد که تردد بدون مانع را در این کریدور تضمین کند تا تصمیم نهایی در ارتباط با شکایت ما اتخاذ شود.

 

بنا بر گفته دفتر نماینده ویژه ارمنستان، باکو تصمیمات بین‌المللی دادگاه زیر نظر سازمان ملل را اجرا نمی‌کند و احکام دادگاه اروپایی حقوق بشر را نیز نادیده می‌گیرد.

 

در ماه فوریه گذشته، دیوان دادگستری بین‌المللی رای به اقدامات موقتی علیه جمهوری آذربایجان براساس کنوانسیون بین المللی رفع همه اشکال تبعیض نژادی داد. این دادگاه همچنین اقدامات باکو را تهدید مستقیم علیه حقوق ارامنه خواند و از جمهوری آذربایجان خواست اقداماتی را برای تردد بدون مانع افراد، وسائل نقلیه و محموله‌ها در خطوط رفت و برگشت گذرگاه لاچین اتخاذ کند.

 

در دسامبر 2012 چندین تبعه جمهوری آذربایجان تحت عنوان متخصصان محیط زیست اقدام به بستن این گذرگاه کردند؛ جاییکه نیروهای حافظ صلح روسی طبق توافق سه جانبه میان مسکو، باکو و ایروان مستقر هستند. ارمنستان این اقدام را تحریک آمیز و ضد حقوق بشری خواند. مدتی بعد جمهوری آذربایجان از استقرار یک ایست و بازرسی دائم در این منطقه خبر داد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده