غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق گفت‌وگوی عراقچی و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مادورو: آمریکا قصد بمباران ونزوئلا را دارد بیانیه فرماندهی سنتکام درباره توقیف نفتکش متخلف توسط سپاه پاسداران اظهارات جدید نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین نبرد سنگین نیرو‌های جولانی و قسد در حومه الرقه سخنگوی دولت: جمهوری اسلامی از سوی میانجی‌گران پیام‌هایی دریافت کرده جزئیات دیدار معاون سیاسی رئیس مجلس لبنان با لاریجانی جزئیات گفت‌وگوی پوتین و نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران رأی‌گیری پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه در شورای امنیت رئیس جمهور لبنان: از اسرائیل به شورای امنیت شکایت می‌کنیم بلومبرگ: غرب دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران تهیه می‌کند

پاشینیان در گفتگو با پوتین مطرح کرد؛ وضعیت بحرانی در کریدور لاچین

نخست‌وزیر ارمنستان در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور روسیه، بار دیگر درباره وضعیت در کریدور لاچین در منطقه قره‌باغ کوهستانی ابراز نگرانی کرد و آن را بحرانی خواند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 10
کد خبر: ۱۸۸۴۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، بعد از اقدام باکو در ایجاد ایست بازرسی در کریدور لاچین، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در سوچی، وضعیت در کریدور لاچین و منطقه قره‌باغ کوهستانی را بحرانی خواند.

 

به گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، پاشینیان گفت: فکر می‌کنم اکنون وضعیت محدوده مسئولیت صلح‌بانان روس در قره‌باغ کوهستانی مورد بحث قرار خواهیم داد. متاسفانه، وضعیت انسانی همچنان در آنجا حاد است و چند ماه است که گاز و برق ندارد.

 

وی افزود: تاکید میکنم صلحبانان روس مواد غذایی در مقادیر محدود به این منطقه می‌رسانند. در کل، بحرانی انسانی در آنجا ادامه دارد.

 

نخست‌وزیر ارمنستان اخیراً هم در مصاحبه‌ای تاکید کرده بود جمهوری آذربایجان نباید بر کریدور لاچین کنترل داشته باشد، و توضیح داد: می‌گوییم غیرقانونی زیرا بر اساس بیانیه سه‌جانبه نهم نوامبر، کریدور لاچین برای اطمینان از ارتباط منطقه قره‌باغ کوهستانی و ساکنان ارمنی آن با جمهوری ارمنستان ایجاد شد.

 

وی افزود: بر اساس این بیانیه، (جمهوری) آذربایجان نباید هیچ کنترلی بر این کریدور داشته باشد. علاوه بر این، این کریدور فقط یک جاده نیست بلکه یک منطقه ایمنی به عرض پنج کیلومتر است، بنابراین انسداد آن غیرقانونی است.

 

بعد از ایجاد ایست بازرسی در لاچین، جمهوری آذربایجان، وزارت خارجه ارمنستان آن را نقض فاحش توافق سه‌جانبه سران ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه در سال ۲۰۲۰ خواند که به خصومت‌ها بر سر قره‌باغ کوهستانی که از پاییز همان سال آغاز شده بود، پایان داد. طبق مفاد این توافق، صلح‌بانان روس در کریدور لاچین مستقر شدند.

 

نخست‌وزیر ارمنستان بارها درباره انسداد آن ابراز نگرانی کرده و گفته ایروان این موضوع را در گفت‌وگوها با مسکو مطرح می‌کند.

 

پاشینیان پیش‌تر هم از نتایج مذاکرات ۲۵ مه (چهارم خرداد) در مسکو درباره رفع انسداد کریدور لاچین ابراز نارضایتی کرده و گفته بود بر اثر این انسداد، بحران انسانی در قره‌باغ ایجاد شده و مردم از حق رفت‌وآمد محروم شده‌اند و تامین غذا و مایحتاج اولیه توسط نیروهای حافظ صلح و صلیب سرخ با وقفه همراه است.

 

مذاکرات صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در روزهای اخیر برگزار شده اما به گفته ایروان، همچنان محاصره بخش ارامنه‌نشین قره‌باغ و انسداد مسیر مهم لاچین توسط باکو ادامه دارد.

 

نخست‌وزیر ارمنستان پیش‌تر گفته بود ایروان آماده است منطقه قره‌باغ کوهستانی را به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت بشناسد مشروط بر این که باکو امنیت جمعیت ارمنی این منطقه را تضمین کند.

 

کرملین بارها تاکید کرده اجرای توافقات سه‌جانبه بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امکان دستیابی به توافق در قفقاز جنوبی را فراهم می‌کند.

 

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین چندی قبل در این زمینه گفت: «روسیه به طور کامل به اسناد سه‌جانبه‌ای که دو سال پیش امضا شد پایبند است. آن‌ها مبنایی غیرقابل انکار برای حل‌وفصل اختلافات است و برای رسیدن به صلح باید مسیری را دنبال کنیم که پیش‌تر توافق شده بود»./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار