ثبت جهانی دومین جاذبه زمین‌گردشگری ایران در آینده نزدیک-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

ثبت جهانی دومین جاذبه زمین‌گردشگری ایران در آینده نزدیک

مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی مناطق آزاد از اعطای حکم ثبت جهانی دومین جاذبه زمین‌گردشگری ایران (ژئوپارک) در منطقه آزاد ارس در نیمه‌های خردادماه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۴ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۶۱۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد فرزاد میرزایی قلعه، مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به ثبت جهانی دومین جاذبه زمین‌گردشگری ایران در ۱۷ خردادماه، درحالی‌که یونسکو در شهریورماه ۱۴۰۱ ثبت ژئوپارک ارس در فهرست ژئوپارک‌های جهانی را تأیید کرده و قرار بود در بهار حکم آن رسماً تنفیذ شود، گفت: مجموعه مناطق آزاد به دلیل پراکنش جغرافیای ویژه از ظرفیت‌های فرهنگی و میراثی بی‌مانندی چه در حوزه میراث ملموس و ناملموس برخوردار است که ۲۴ آوای محلی و ۷۴ بازی محلی و ۴۳ نوع هنر -صنعت و… و. از این نمونه بوده و در تلاش هستیم این میراث‌های ماندگار را ثبت کرده و برای شناساندن آن‌ها اقدامات قابل‌اجرا را در سیاست‌گذاری بودجه مناطق لحاظ کنیم.

مدیرکل گردشگری و میراث‌فرهنگی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد که در نشست «میراث‌فرهنگی ایران عزیز» که در هفته میراث فرهنگی و به میزبانی جمعی از فعالان این حوزه در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: گردشگری و میراث فرهنگی به‌عنوان پیش‌قراول جدال تمدنی ایران اسلامی یکی از راه‌های برون‌رفت از جنگ اقتصادی و فرهنگی پیش‌آمده برای کشور است؛ چراکه هویت فرهنگی کشور و مجموعه جاذبه‌های ایران همواره مقصد گردشگران و علاقه‌مندان بی‌شماری از سراسر جهان است که اگر با طراحی و باز ساخت منطبق بر بازار و سلیقه گردشگران باشد می‌تواند این مهم را عامل شود.

او همچنین اظهار کرد: جنگ ترکیبی پیش‌آمده نیازمند یک تقابل جدی است که رونق گردشگری و تکیه بر میراث‌فرهنگی و هویتی این سرزمین می‌تواند نقطه اتکا خوبی برای دفع فتنه‌های پیش‌آمده باشد که این نیازمند توجه ویژه و البته نگاه تخصصی به محور میراث‌فرهنگی و گردشگری است؛ چراکه گردشگری به‌عنوان دومین صنعت پول‌ساز جهان و به‌عنوان یک صنعت سبز همواره ضامن موفقیت کشور‌هایی بوده است که در مسیر رشد قدم برداشته‌اند و تنها صنعتی است که موتور محرک ۴۳ فعالیت دیگر بوده و در برابر حضور هر نفر گردشگر شش شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌کند.

بر همین اساس، میرزایی، دومین اولویت درآمدزایی اقتصادی سازمان‌های مناطق را گردشگری دانست و افزود: هدف اصلی و راهبردی توسعه فعالیت‌های گردشگری در پهنه‌های جغرافیایی سازمان‌های مناطق آزاد رونق اقتصادی در کنار افزایش شور و نشاط در ایران اسلامی و البته ایجاد کسب‌وکار‌های نو در این صنعت است.

مدیرکل گردشگری و میراث‌فرهنگی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد ادامه داد: مناطق آزاد در نوروز امسال بالغ بر شش‌میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر داشتند که آمار سفر‌ها همواره باعث شده گردشگری عامل اول جریان اقتصادی در مناطق آزاد باشد و با انتخاب سیاست‌های مناسب جو و زیست‌بوم منطقه‌ها، این پهنه‌های جغرافیایی در آینده نزدیک یکی از قطب‌های اصلی گردشگری غرب آسیا خواهند شد؛ چراکه شکل‌گیری زنجیره ارزش گردشگری در جغرافیای مناطق آزاد ظرفیتی را ایجاد کرده که مناطق آزاد تبدیل به مقصد گردشگری شود. / مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار