ناو هواپیمابر آدمیرال کوزنتسوف در آستانه اوراق شدن هشدار زرد هواشناسی برای ۲۷ استان صادر شد / بارش باران و رعدوبرق تا ۳ آبان ادامه دارد انهدام بزرگترین باند طلای جعلی در شمال کشور  جزییات مسدود شدن چت جی پی تی برای کاربران ایرانی سامانه بارشی جدید از چهارشنبه وارد کشور می‌شود / بارش باران در تهران و چند استان از جمعه هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها از سه‌شنبه گسترده می‌شود / رگبار و رعدوبرق در چندین استان / کاهش دما در نیمه شمالی کشور ورود موج بارشی جدید؛ شمال کشور از روز سه‌شنبه سرد و بارانی می‌شود ماجرای قطع درخت تاریخی زگلیک برای ساخت سرویس بهداشتی تمدید مجدد مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش بدون آزمون جزئیات پرونده آزار جنسی زن ایرانی در سفر به ترکیه هشدار وقوع سیلاب و آب‌گرفتگی معابر در مازندران هشدار بارش‌های سیل‌آسا از دوشنبه؛ سامانه بارشی جدید در راه است تمدید مهلت انتخاب رشته‌های با آزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد شرکت آبفا تهران: بارندگی‌ها ۳۶.۸ درصد پایین‌تر از متوسط بلندمدت است پیش‌بینی هوای تهران شنبه ۲۵ مهر، دما به ۳۱ درجه می‌رسد /برخی مناطق بارانی می‌شوند گوگل با جمنای می‌خواهد کلاهبرداران تلفنی را ناکام بگذارد

دلیل محدودیت سهمیه ایران در حج ۱۴۰۲

دلیل محدودیت سهمیه ایران در حج ۱۴۰۲ نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت دلیل محدودیت سهمیه حج ایران و انتظار طولانی‌مدت برخی زائران را توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۲ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۶۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالفتاح نواب با اشاره به اعزام حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر ایرانی به حج و انتظار طولانی‌مدت برخی از زائران، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های حج امسال فراهم شدن شرایط برای زائرانی است که از سال‌ها قبل ثبت‌نام کرده بودند، اما به دلیل کرونا فرصت تشرف نداشتند. با روند فعلی، زمان تشرف برخی از افرادی که سال ۱۳۸۶ ثبت‌نام کرده‌اند تا حدود ۳۰ سال طول خواهد کشید. ما هم‌اکنون حدود ۹۷۰ هزار زائر در نوبت اعزام داریم که باید ۱۵ سال دیگر صبر کنیم تا نوبت به همه آن‌ها برسد.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص اینکه آیا این ظرفیت وجود دارد که در مذاکره با مسؤولان عبرستان، سهمیه زائران ایرانی افزایش داده شود؟ پاسخ داد: در سال‌های قبل از انقلاب، بالاترین تعداد زائری که در یک سال به حج اعزام شد ۳۰ هزار نفر بود، اما در سال‌های بعد از انقلاب تا ۱۵۰ هزار در سال هم اعزام شده‌اند. امسال هم عربستانی‌ها طبق مصوبه سازمان همکاری اسلامی متناسب با جمعیت هر کشور، تعداد زائران را به ازای هر هزار نفر یک نفر تعیین کرده‌اند.

نواب بیان کرد: امیدواریم در مذاکره و رایزنی با کشور میزبان (عربستان) بتوان سهمیه حجاج ایرانی را برای آینده افزایش داد. اگر این اتفاق رخ دهد فشار دغدغه سفر از روی زائر برداشته خواهد شد؛ چراکه تعداد زائران بیشتری اعزام می‌شوند.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه، ترکیب کاروان‌های اعزامی به حج ۱۴۰۲ را سه گروه اعلام کرد و گفت: یک گروه کاروان‌های شیعه هستند که حدود ۵۱۰ کاروان را شامل می‌شود. گروه دوم اهل سنت هستند که حدود ۶۶ کاروان را تشکیل می‌دهد. گروه سوم هم کاروانی مشترک از اهل سنت و اهل تشیع است که به این سفر اعزام خواهند شد.

نواب همچنین درباره توافق مثبت سیاسی با عربستان و تاثیر آن بر اولین حج بعد از این اتفاق، گفت: طبیعی است کشور عربستان هم مثل همه کشور‌ها است؛ افرادی که همراه و هماهنگ با سایر مسؤولان نیستند. با این حال اگر عربستان شرایطی را فراهم کند که زائران ایرانی وقتی برمی‌گردند راضی باشند و دعای کمیل و سایر موارد را باب میل‌شان انجام داده باشند، یک اتفاق برد - برد برای ما و کشور میزبان رخ داده است. البته کشوری که میزبان زائران می‌شود باید مسؤولیت اتفاقاتی مثل شهید شدن تعدادی از زائران در منا را بپذیرد. این مسائل در ارتباط بین کشور‌ها و ملت‌ها تاثیرگذار است. هر چقدر که عربستان همراهی بیشتری با زائران ایرانی داشته باشد، رضایت آن‌ها بیشتر جلب می‌شود. / باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار