آیت الله رئیسی: افزایش روابط دوجانبه با اندونزی ضروری است-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

آیت الله رئیسی: افزایش روابط دوجانبه با اندونزی ضروری است

رئیس‌جمهور از عزم ایران و اندونزی برای امضای تفاهم‌نامه در حوزه‌های مختلف خبرداد و افزود: در این سفر تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گمرکی و بهداشتی به امضا می‌رسد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۶۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی امشب(اول خردادماه) پیش از سفر به اندونزی گفت: کشور اندونزی یکی از کشورهای مهم در منطقه جنوب شرق آسیاست که جایگاه مهمی در ترتیبات منطقه‌ای و بین‌المللی داشته و در «آ.سه‌.آن»، سازمان همکاری‌های اسلامی، کشورهای جنبش عدم تعهد و D-8 نیز عضویت دارد. این کشور پرجمعیت با مردم مؤمن و مسلمان روابط عمیق و دیرینه‌ای با جمهوری اسلامی ایران دارد که قدمت روابط دیپلماتیک ما با این کشور به هفتاد سال قبل باز می‌گردد.

وی افزود: روابط عمیق تمدنی ایران و اندونزی مهم‌تر از روابط دیپلماتیک بین دو کشور بوده که شرق و غرب آسیا را به یکدیگر پیوند داده است، این پیوند تمدنی و معنوی بین دو کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که ما را به یکدیگر نزدیک کرده است.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش بر افزایش تبادلات اقتصادی میان ایران و اندونزی، تأکید کرد و افزود: سطح روابط اقتصادی و تجاری ما با اندونزی اکنون در سطح قابل توجهی قرار دارد که حتما این سطح برای دو کشور قابل قبول نبوده و می‌تواند با ظرفیت‌هایی که دو کشور برخوردار هستند به سطح بالاتری برسد.

رئیسی ادامه داد: اندونزی یکی از کشورهای آسیایی است که ما در برنامه کاری خود ارتباط جامع و کامل با آن‌ها را در دستورکار داریم؛ در این راستا، باید با این کشور به عنوان یک کشور مهم با جایگاه ممتاز در جنوب شرق آسیا روابط بیشتر و گسترده‌تری تعریف کنیم؛ بر این اساس جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان کشوری بزرگ و همچنین کشوری همسو با اندونزی ارتباطات خوبی خواهد داشت و این سفر هم نقطه عطفی برای توسعه روابط بین دو کشور و دو ملت است.

وی در ادامه بر لزوم افزایش همکاری‌های تهران و جاکارتا در حوزه انرژی تأکید کرد: این روابط در حوزه مسائل تجاری و اقتصادی به‌ویژه حوزه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی بین دو کشور دنبال می‌شود.

 رئیس‌جمهور همچنین سطح روابط اقتصادی و تجاری را قابل توجه، اما غیرقابل قبول دانست و بر ارتقای آن تأکید و اظهار کرد: همکاری با کشورهای همسو جزو سیاست همسایگی دولت سیزدهم است.

رئیسی با اشاره به برنامه‌های خود در سفر به اندونزی بیان کرد: ما در این سفر علاوه بر دیدارهای رسمی با مقامات عالی و رسمی اندونزی، دیدارهایی را با مقامات عالی در حوزه‌های علمی و دینی نیز خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه حوزه علم و فناوری یکی از حوزه‌هایی است که ایران و اندونزی می‌توانند در آن با یکدیگر همکاری کنند، تأکید کرد: هر دو کشور می‌توانند بحث‌های جدی در این حوزه انجام دهند، ما گام‌های خوبی در سال‌های اخیر برداشتیم، البته در کشور اندونزی نیز کارهای خوبی انجام شده است.

رئیس‌جمهور همچنین از عزم ایران و اندونزی برای امضای تفاهم‌نامه‌ در حوزه‌های مختلف خبر داد و افزود: این تفاهم‌نامه‌ها در حوزه مسائل اقتصادی، تجاری، گمرکی، ترانزیتی، فرهنگی و بهداشتی میان مقامات دو کشور به امضاء خواهد رسید.

رئیسی با تأکید بر اینکه نگاه‌های مشترکی میان ایران و اندونزی نسبت به مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد، گفت: هر دو کشور مخالف یکجانبه‌گرایی بوده و هر دو موافق صلح و امنیت پایدار در منطقه هستیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: نگاه‌های مشترک ایران و اندنزی باعث می‌شود که ما به عنوان دو کشور مسلمان بیشتر در کنار یکدیگر قرار گرفته و با یکدیگر بحث و تبادل نظر داشته باشیم./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار