گالانت:تهران بزرگترین خطر برای اسرائیل است-راهبرد معاصر

گالانت:تهران بزرگترین خطر برای اسرائیل است

«یوآف گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه یکم خرداد ماه درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، یاوه‌گویی کرد و تهران را بزرگترین خطر برای این رژیم دانست.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۶۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ شبکه خبری الجزیره به نقل از گالانت گزارش داد، ایران در حال توسعه برنامه هسته‌ای خود است و این کشور «بزرگترین خطری است که ثبات جهان را به هم می‌ریزد». البته این ادعا در حالی از سوی این وزیر صهیونیست مطرح شده است که رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

رژیم صهیونیستی تاکنون به طور رسمی در اختیار داشتن تسلیحات اتمی را تایید نکرده است. توانایی‌های اتمی رژیم موقت صهیونیستی از دهه شصت میلادی هنگامی که برای اولین بار بهره‌برداری از «راکتور اتمی دیمونا» را در صحرای «نقب» آغاز کرد، موضوع اصلی ارزیابی اطلاعاتی بوده است.

گالانت بدون هیچ اشاره‌ای به حملات متجاوزانه تل‌آویو که به صورت مکرر به سوریه صورت می‌گیرد، مدعی شد که ایران به جولان اشغالی حمله می‌کند و از این منطقه برای قاچاق سلاح به جنوب لبنان استفاده کرده است. البته حضور مستشاری ایران در سوریه بنا به درخواست قانونی دمشق است و سوریه هم بارها تأکید کرده است که جولان اشغالی را از صهیونیستها پس خواهد گرفت.

وی با این ادعا که ایران غنی‌سازی اورانیوم را سرعت بخشیده است، مدعی شد: تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای، یک تهدید راهبردی و موجودیتی برای اسرائیل است. تا زمانی که مسئله تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای مطرح باشد، همه گزینه‌ها روی میز خواهد بود.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم موقت صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تاکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

گرچه رژیم اشغالگر قدس هنوز از پذیرش تولید سلاح اتمی در تأسیسات خود امتناع ورزیده و یا میزان موجودی خود را فاش نمی‌کند، اما «مردخای وانونو »کارشناس سابق اتمی این رژیم تصاویر کلاهک اتمی اسرائیل را در اواسط دهه هشتاد میلادی در اختیار رسانه‌ها قرار داد.

در سال ‌های گذشته تخمین زده شد که رژیم موقت صهیونیستی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کلاهک اتمی داشته باشد. این در حالی است که کارشناسان پیش بینی می‌کنند که تاکنون این رقم دو برابر شده باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده