به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار امروز نوسان کاهشی داشت. این اسکناس به کف کانال ۵۲ هزار تومانی برگشت و نسبت به دیروز ۲۰۰ تومان کاهش قیمت داشت. دلار امروز با قیمت ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله شد. فعالان بازار ارز معتقدند این نوسان کاهشی به معنای استراحت دلار در روند صعودی است و کاهش محسوب نمیشود.
تحلیلگران اقتصادی این روند نزولی محدود را متاثر از سیگنالهایی که خاندوزی وزیر اقتصاد صبح امروز به بازار ارز داد، میدانند. معاملهگران بازار ارز معتقدند بعد از هر خبری که از سوی مقامات دولتی به ویژه در حوزه اقتصادی در رسانهها منتشر میشود، معاملهگران حرفهای با احتیاط بیشتری دست به معامله میزنند و همین موضوع همزمان با کاهش محدود تقاضا، بازار را کمرمق میکند.
امروز وزیر اقتصاد از علت جدید تلاطمهای ارزی رونمایی کرد و گفت: «تورم جهانی سال قبل و ناآرامیهایی که در نیمه دوم پارسال رخ داد، منجر به تلاطم ارزی در پاییز و زمستان سال قبل شد.»
خاندوزی تاکید کرده است که این تلاطم ارزی منجر به تورم شده و البته عوامل ساختاری تورمزا در اقتصاد ایران تا حد خوبی تحت مدیریت و کنترل است و اکنون بیانضباطی دولت کنترل شده است. او بیان کرده است که عوامل حوزه بیانضباطیهای پولی تحت کنترل قرار دارد. مجموع سخنانی که نشان میدهد دولت هم در تلاش است که تلاطمهای ارزی را آرام کند و هم افسار تورم را در دست بگیرد.
در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه نگرشهای سیاسی موثر در تورم بیشترین تاثیر را بر رفتار دلار در داخل کشور دارد، به تجارتنیوز گفت: «فعلا چشمانداز تورمی خیلی بزرگ و وحشتناک دیده نمیشود. بنابراین از جهت دیدگاههایی که در سال گذشته بین ایران و عربستان اتفاق افتاد و آرامش نسبی که در بازارها از این زاویه به وجود آمد، بازار ارز نیز آرام گرفت. این مانورهای مساعد سیاسی بر رفتار دلار تاثیر قابل توجهی داشت.»
یکتانت
وی خاطرنشان کرد: «اگر خبرهای مثبت توسط سیاستمداران در حوزه برجام و از سوی طرف آمریکایی به بازار ارز سیگنال دهد، ریتم کلی این تصمیمگیریها میتواند نقش کاهشی برای دلار داشته باشد.»
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: «به نظر میرسد طرف آمریکایی قصد دارد قیمت نفت را در منطقه مشخصی نگه دارد تا بتواند تورم را در آمریکا مهار کند. شاید از این زاویه طرف آمریکایی برای مذاکره راغبتر شده است؛ البته باید در نظر داشت شاید نتواند در آینده ایران هستهای را تحمل کند.»
وی گفت: «اگر تمام این موضوعات شکل بگیرد ما برجامی خواهیم داشت که در آن دلار را میتوانیم در کانال ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی نیز ببینیم. البته در صورتی که شکل کاملی از برجام رخ دهد.»
دیبا در پاسخ به این سوال که اگر برجامی رخ ندهد آینده قیمت دلار چگونه میشود، خاطرنشان کرد: « چند سال اخیر به طور مداوم مردم تورمهای بالای ۵۰ درصد را تحمل کردند و این موضوع رمقی برای جامعه نگذاشته است. بنابراین ما نمیتوانیم چشمانداز مناسبی را تعریف کنیم. اگر برجامی رخ ندهد این روند کاهشی و یا حتی افزایشی آهسته و آرام فقط میتواند در کوتاهمدت باشد.»
در روزهای گذشته سیگنالهایی که روانه بازار ارز میشد چندان به مذاق کاهشیهای بازار خوش نیامد. تغییر شمخانی و به مخاطره افتادن روابط ایران و عربستان که نقش مهار پرش قیمت دلار را در ماههای گذشته بازی میکرد، در گزارش روز گذشته درباره دلار مورد بررسی قرار گرفت.
دیروز خبری به نقل از العربیه، درباره افزایش اعمال تحریمها علیه ایران در پی رویدادهای سیاسی اخیر منتشر شد. وزیر خارجه آلمان از تصمیم اتحادیه اروپا به منظور اعمال تحریمهای بیشتر علیه تهران با محوریت اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در این باره گفت: «شورای امور خارجه در بروکسل، بسته جدید تحریمی را علیه ایران تصویب خواهد کرد.»
مانورهای سیاسی و اخبار مساعد در حوزه روابط بینالمللی ایران با سایر کشورها همواره بر کاهش قیمت دلار تاثیر مستقیمی داشته است. کارشناسان اقتصادی پیش از این بارها تاکید داشتند که اگر اخبار سیاسی در حوزه بینالمللی برای کشورمان مثبت نباشد این اسکناس همواره میتواند به کانالهای بالاتر قیمتی ورود کند.
اکنون معاملهگران با اشاره به سیگنال فوق معتقدند اگر تنشهای ایران با سایر کشورها تعدیل نشود دلار به راحتی کریدورهای قیمتی را با پرشهای صعودی درمینوردد.
امروز قیمت دلار سلیمانیه با قیمت ۵۱ هزار و ۵۴۰ تومان معامله شد و حدود ۴۰۰ تومان نسبت به دیروز ارزان شد. دلار هرات با ۱۰۰ تومان کاهش قیمت و با رقم ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله شد. درهم امارات با همان قیمت دو روز گذشته و با رقم ۱۴ هزار و ۵۸۰ تومان معامله شد./تجارت نیوز