وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست

افزایش ۱۸ درصدی ذخایر آب سدهای کشور

بررسی وضعیت حجم آب موجود در سدهای کشور تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه نشان از رشد ۱۸ درصدی نسبت به سال آبی پارسال دارد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۷ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۶۰۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ وضعیت ذخایر آب موجود در سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه نشان از آن دارد که نسبت به مدت مشابه در سال آبی پارسال با ۱۸ درصد رشد روبرو شده که بیانگر آن است بهترشدن وضعیت منابع آبی است.

حجم آب موجود در سدهای کشور در حالی از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه به رقم ۳۲ میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب رسیده که این میزان پارسال ۲۷ میلیارد و ۱۹۰ میلیون مترمکعب بوده است.

همچنین میزان ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری با رشد ۲۷ درصدی همراه شده است.

حجم آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه به رقم ۳۱ میلیارد و ۹۹۰ میلیون مترمکعب بالغ شده است.

پارسال این میزان ۲۵ میلیارد و ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده است.

حجم آب خروجی از سدها نیز با رشد ۱۰ درصد روبرو شد.

حجم خروجی آب از سدها از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون بود درحالی‌که پارسال این عدد ۱۷ میلیارد و ۱۴۰ میلیون متر بود.

این وضعیت سدها در حالی است که مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران در بیانیه‌ای نسبت به وضعیت منابع آب کشور در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ هشدار داده است.

در این بیانیه ابتدا شرایط موجود تبیین شده است:اطلاعات بارش تجمعی از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ تا تاریخ ۲۹ اردیبهشت سال جاری ارائه شده توسط مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که در ۲۶ استان کشور کم‌بارشی قابل‌توجه و به‌خصوص در استان‌های خراسان رضوی، قزوین، سمنان، سیستان و بلوچستان و تهران کم‌بارشی بسیار شدید نسبت به متوسط بلندمدت گزارش شده است.

تنها استان بوشهردر میان ۵ استان دیگر افزایش قابل‌توجه نسبت به متوسط درازمدت داشته است و در ۴ استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، یزد و کردستان افزایش جزئی بارش نسبت به متوسط درازمدت رخ‌داده است.

میزان بارش در کل پهنه کشور از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ تا تاریخ ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲، بیش از ۲۱ درصد در مقایسه با متوسط بلندمدت بارش کاهش داشته است./ایرنا

ارسال نظر